Cevap Yaz
15 Mayıs 2022, 12:50 - Furkan Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 214-215-216-217. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 214-215-216-217. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

7.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 214-215-216-217. Sayfa Cevapları Artık Antartika’da Buz Dağlarının Arasındayız

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 214 Ders Kitabı Cevapları

DERSE HAZIRLIK

1. Antarktika kıtası hakkında bildiklerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Antartika üstünde sadece eskimoların, kutu ayılarının ve penguenlerin yaşadığı bir kıta olduğunu biliyorum.

2. Seyahate çıkmadan önce ne tür hazırlıklar yapılır? Tartışınız.
Cevap: Seyahate çıkmadan önce gezeceğimiz yerler ile ilgili dergilerden, tanıtım broşülerinden veya internetten araştırma yapılır. Gideceğimiz yerin hava sıcaklığına göre kıyafet giyeriz. Duruma göre yiyecek ve içecek getirmeliyiz.


ETKİNLİKLER

1. ETKİNLİK

Aşağıdaki yönergeleri uygulayınız.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 214 Ders Kitabı Cevapları


2. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları dinlediğiniz metinden hareketle yanıtlayınız.

1. Antarktika neden özel bir kıtadır?
Cevap: Antartika hakkında bilgiler pek yaygın olmadığı için özel bir kıtadır.

2. Antarktika’ya seyahat öncesinde bilinmesi gerekenler nelerdir?
Cevap: Bulutlara bakarak hava tahmini yapılabilir.

3. Bir blog yazarı olduğunuzu varsayarsak gezilerinizi anlattığınız blogunuza hangi ismi verirdiniz?
Cevap: “Günlük Notlarım” ismini verirdim.

4. Sizce gezilerin amacı neler olabilir? (Bilgi edinme, eğlence, iş, sağlık, inanç …)
Cevap: Gezilerin amacı bilgi edinme, eğlence amaçlı olabilir. Yeni yerler görmek sosyo-kültürel bir aktivitedir.

5. “Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı?” atasözünü metin ile ilişkilendirerek yorumlayınız.
Cevap: Çok gezen daha çok bilir çünkü gözle görülüp şahsen edinilen deneyimler her zaman daha kalıcıdır. Okuyarak gezilirse edinilen bilgiler daha kalıcı olur.

6. Geçmişten günümüze ünlü seyyahların, seyahatnamelerin “bilgi, kültür, tarih” mirasını aktarmada ne gibi katkıları olmuştur? Değerlendiriniz.
Cevap: İnsanların daha önce seyahat etmediği bölgeler hakkında bilgi sahibi olmasını ve kültürleri hakkında haberdar olmasını sağlamıştır.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 215 Ders Kitabı Cevapları

3. ETKİNLİK:

Dinlediğiniz metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz. Metne yeni bir başlık bulunuz.
Cevap:

Başlık → Antartika Gezimiz

Konu → Antartika kıtasında yapılan bir gezide yaşanan olaylar ve deneyimler.

Ana Fikir → Daha önce gezilip görülmeyen yerlere yapılan geziler normalden farklı duygular yaşatabilir.


4. ETKİNLİK:

Dinlediğiniz metinle ilgili görüşlerinizi sebepleriyle birlikte yazınız.
Cevap: Antartika gibi kimsenin yaşamadığı, ağaçların olmadığı, toprağın olmadığı ve tamamen buzdan bir kıtanın gezisine katılmak eşsiz bir duygu olmalı. Kat ve kat giyindiğin kıyafetlere rağmen hissettiğin dondurucu soğuk tatlı geliyor olmalı. Normal orman safarilerine göre eşsiz bir deneyim.


5. ETKİNLİK:

Aşağıdaki cümlelerin bazılarında çekimli fiiller bulunmaktadır. Çekimli fiillerin altını örnekteki gibi çiziniz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 215 Ders Kitabı Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 216 Ders Kitabı Cevapları

6. ETKİNLİK:

Aşağıdaki cümlelerde yer alan fiillerin kiplerini bulunuz. Bulduğunuz kipleri karşılarına yazınız.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 216 Ders Kitabı Cevapları


7. ETKİNLİK:

Aşağıda, dinlediğiniz metinden alınan cümleler verilmiştir. Bu cümlelerdeki “düşünceyi geliştirme yollarını” sebepleriyle birlikte yazını.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 216 Ders Kitabı Cevapları


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 217 Ders Kitabı Cevapları

9. ETKİNLİK: Aşağıdaki yönergeleri uygulayınız.

a) Gezip gördüğünüz yerleri anlatan bir yazı yazınız.
Cevap: Nevşehir, Kapadokya.

Nevşehir’e bu yaz tatilinde ailemle beraber kişisel arabamızla beraber gittik. Şehire girer girmez Peri Bacalarına ait görseller, figürler bizi karşıladı. Şehirde bulunan otele yerleştikten sonra kısa bir çarşı turu yaptık. Çarşıda çok sayıda yabancı ve yerli turist vardı. Bir çok kıyafetçi, restoran, seyyar büfeler ve züccaciyeci vardı. Ertesi gününde ülkemizin en popüler noktalarından biri olan Peri Bacalarına gittik. Peri bacalarında onlarca hatta belkide yüzlerce balon havada süzülüyordu. Biz yerden bu bölgeyi incelemeye koyulduk. Bir kaç saat sonra bir balona binip Kapadokya’yı yukarıdan izlemeye koyulduk. Eşsiz ve harika bir manzaraya sahip bu bölge bize altın değerinde bir miras. Balondan indikten sonra hatıra fotoğrafları çekilip otelimize döndük.


GELECEK DERSE HAZIRLIK

1. Yörenize ait bir türkünün sözlerini ve hikâyesini araştırınız.
Cevap: Altın Tasta Gül Kuruttum

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.