Cevap Yaz
16 Şubat 2022, 11:10 - Betül Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 220-221. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 220-221. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 7. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları Cevapları içeriğinin bulunduğu 7. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 220-221 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 220-221. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 220-221.Sayfa Cevapları Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 220 Ders Kitabı Cevapları

1. Şiirin sizde uyandırdığı duygular nelerdir?
Cevap: Şiir bende ümit ve sevinç gibi duyguları uyandırdı.

2. Şair ilk dörtlükte “Artık bütün renklerden, artık uzaklaşmalı.” dizesiyle ne anlatmaktadır?
Cevap: Beyaz çiçeğe olan özlemini dile getirmektedir.

3. Şair, şiirin üçüncü bölümünde hangi söz sanatına başvurmuştur?
Cevap: Şair şiirin üçüncü bölümünde kişiselleştirme söz sanatına başvurmuştur.

4. Şiire farklı başlıklar bulunuz.
Cevap:
Tek Kelimeden Oluşan= Beyaz
Kelime Grubundan Oluşan= Beyaz Ve Yaz

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 221 Ders Kitabı Cevapları

5. Aşağıda özellikleri verilmiş yazın türlerini ilgili boşluğa yazınız.
Cevap:
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 221 Ders Kitabı Cevapları

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlatım bozukluğu yoktur?
Cevap: A) Bir bankta oturup yosunlu deniz kokusunu içine çeker, martı seslerini dinlerdi. 

7. “dikmek, oturmak, çürümek” fiilleri anlam özelliklerine göre hangi seçenekte doğru sırayla verilmiştir?
Cevap: B) İş – Durum – Oluş

8. Aşağıdaki altı çizili kelimelerin hangisinde zaman kavramı yoktur?
Cevap: A) O seni değiştirse bile sen değişme. 

9. Gezileri sırasında gençlikte oluşturduğu uçma sevgisiyle bir havacılık okulu açmayı düşünür Vecihi Bey. 21 Nisan 1932’de ilk “Türk Sivil Havacılık Okulu”nu kurar. İkisi kız olmak üzere 12 öğrenci kaydolur. Okulun sonunda sınıfın %100’ü mezun olmuştur. Yukarıdaki paragrafta düşünceyi geliştirme yollarından hangisi kullanılmıştır?
Cevap: B) Sayısal verilerden yararlanma


7.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 220-221. Sayfa, Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.