Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
14 Eylül 2021, 9:33
Binnur Binnur
Yönetici
Konu Sayısı: 44

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 23-24-25-26-27-28-29. Sayfa Cevapları MEB Yayınları-2

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 23-24-25-26-27-28-29. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 7. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 23-24-25-26-27-28 ve 29’daki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden bildirebilirsiniz.

7. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 23-24-25-26-27-28-29. Sayfa Cevapları DOSTLUK

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 23 Ders Kitabı Cevapları

DERSE HAZIRLIK
1. Karagöz oyunlarında bildiğiniz başka karakterler var mı?
Cevap: Çelebi. Zenne, Beberuhi, Tuzsuz Deli Bekir, Himmet, Matiz, Laz, Acem ve Tiryaki 

2. Dostlarınızı seçerken nelere dikkat edersiniz?
Cevap: Sadece bana karşı değil başka inanlara karşı da nasıl davrandığına bakarım, dürüstlüğüne dikkat ederim.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 26 Ders Kitabı Cevapları

ETKİNLİKLER

1. ETKİNLİK: Metinde geçen aşağıdaki cümlelerden hareketle deyimlerin anlamlarını tahmin ediniz. Tahminlerinizin doğruluğunu TDK Deyimler Sözlüğü’nden kontrol ediniz.
Cevap:

Hesabını bilmek
Tahminim: Tutarlı olmak
Sözlük Anlamı: Boşu boşuna para harcamak, keyfe para harcamak.


Dara düşmek:
Tahminim: zor durumda olmak.
Sözlük Anlamı: Zorlu, sıkıntılı bir durumla karşılaşmak.


Gözüne uyku girmemek
Tahminim: Sıkıntıdan uyuyamamak 
Sözlük Anlamı: Uykusuz kalmak, uzun zamandır uyumamak.


İpucu vermek
Tahminim: bir konu hakkında ufak bir bilgi vermek.
Sözlük Anlamı: Aranan herhangi bir şey hakkında ufak bilgiler vermek.


İpin ucunu kaçırmak
Tahminim: bir konu hakkında olması gerekenden fazla bilgi vermek.
Sözlük Anlamı: Bir işte normal ölçüyü kaçırmak, normal şekilde ilerleme şansını kaybetmek.


Atsan atılmaz satsan satılmaz
Tahminim: değersiz.
Sözlük Anlamı: Fazla değerli olmayan ama bir işede yaramayan.


Kalp kırmak
Tahminim: Bir kimseye kötü davranmak.
Sözlük Anlamı: Bir davranış yada söz ile bir kimsenin moralini bozmak.


İçini dökmek
Tahminim: birine derdini anlatmak.
Sözlük Anlamı: Bir kimseye içindeki düşünceleri söylemek.


Kıymetini bilmek
Tahminim: birinin değerini anlamak.
Sözlük Anlamı: Önemini, değerini bilmek.


2. ETKİNLİK: Aşağıdaki soruları okuduğunuz metinden hareketle yanıtlayınız.

1. Hacivat, Karagöz ile barışmak için nasıl bir yol izliyor?
Cevap: karagöz’ün hem gönlünü alacak hem de ona dostluğun önemini anlatmak için şaşırtmacalı bir yol izliyor 

2. Hacivat, Karagöz’e hediye vererek ne elde etmek istiyor?
Cevap: ona dostluğun en güzel hediye olduğunu anlatmak istiyor.

3. Karagöz niye küstüğünü hatırlayamamasına rağmen, Hacivat’a karşı bu tutumunu sizce neden devam ettirmektedir?
Cevap: İnatçı bir karakter olduğu için 

4. Sizce Hacivat ile Karagöz’ün dostluğa bakış açıları neden farklıdır?
Cevap: birbirinden zıt iki karakter oldukları için 

5. Karagöz’ün barışmama konusundaki inadını Hacivat’ın ise barışma konusundaki yöntemlerini doğru buluyor musunuz? Neden?
Cevap: Karagöz doğru hareketlerde bulunmuyor hacivat ise karşısındakine göre hareket ettiği için bulduğu yöntem doğrudur.

6. Kalbini kırdığınız birisiyle barışmak için nasıl bir yol izlerdiniz?
Cevap: ondan özür diler, kendimi affettirmek için her yolu denerdim.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 27 Ders Kitabı Cevapları

3. ETKİNLİK: Okuduğunuz metnin konusunu, ana fikrini ve yardımcı fikirlerini bulunuz.

Metnin Konusu: Karagözün gönlünü almak için farklı yollar deneyen Hacivat’ın durumunu anlatıyor.

Metnin Ana Fikri: Dostluğun ne kadar  önemli olduğunu ne olursa olsun birlik ve beraberlik içinde olmalarını anlatıyor.

Metnin Yardımcı Fikirleri: Ne olursa olsun dostuna ve sevdiklerine karşı daima saygılı olmalı ve onları kırmamalıyız.

4. ETKİNLİK: Hacivat dostluğun ipuçlarını verirken aşağıdaki ifadeleri kullanmıştır. Hacivat’ın yerinde olsanız Karagöz’e hangi ipuçlarını verirdiniz?
Cevap:

Zora düştüğünde ilk kimi ararsın
ikinci ailem diye seçtiğin kişidir
her anında yanında olandır
her koşulda seni destekleyendir

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 28 Ders Kitabı Cevapları

5. ETKİNLİK: Aşağıdaki eylemlerden zaman bildirenleri saatin yanına, zaman bildirmeyenleri dilek kuyusunun yanına yazınız.
Cevap:


6. ETKİNLİK: Aşağıdaki eylemleri, belirtilen kiplerde çekimleyerek birer cümle içinde kullanınız.
Cevap:

Dinle

Şimdiki Zaman: O, şu anda müzik dinliyor.

Gelecek Zaman: Yarın müzik dinleyecek

Geniş Zaman: O, her zaman müzik dinler

Görülen Geçmiş Zaman: Dün müzik dinledi

Duyulan Geçmiş Zaman: Dün aynı müziği dinlemiş.


anla

Gereklilik Kipi: Onu herkes anlamalı.

Şart Kipi: O, kitabı anlamalısın

İstek Kipi: Keşke herkes onu anlasa.

Emir Kipi: Beni anla!


7. ETKİNLİK: “Dostluk” hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Kısaca anlatınız.
Cevap: Dostluk, bu dünyada sahip olabileceğimiz en güzel şeydir. Özellikle herkesin birbirini kırdığı şu zamanlarda sağlam bir dosta sahip olmak çok güzel. Oysaki insanların pek çoğu böyle bir şeye sahip olmanın değerini bilmiyorlar. Kalpleriniz iyi insanlara denk gelsin ve onların değerini iyi bilin.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 29 Ders Kitabı Cevapları

8. ETKİNLİK: Aşağıdaki kavram havuzunda verilen kelimeleri kullanarak “dostluk” konulu bir hikâye yazınız. Yazınızı zenginleştirmek için “atasözleri, deyimler ve özdeyişler” kullanınız.
Cevap: Dostluk dediğin zaman beraberinde saygı, sevgi ve güveni getirir. Zorda kaldığında ilk yardımına koşan, her koşulda yardım eden, anlayış gösterendir. Her zaman ona karşı sadakatli olmak, ona karşı cömert olmalı. Dostluk ona hep destek olmak iyi ve kötü anında yanında olmak demektir. Parasal açıdan dara düştüğünde ilk yardımına koşandır dost. Ve dost dediğin, illa yan yana diz dize olmak değildir. Asıl can cana kalp kalbe olmaktır.

GELECEK DERSE HAZIRLIK
1. Âşık Veysel’in bir şiirini bulup ezberleyiniz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 29 Ders Kitabı Cevapları

2. Âşık Veysel’in hayatı hakkında bir araştırma yapınız.
Cevap: Aşık Veysel Şatıroğlu 1984 yılında Sivas, Şarkışla ilçesinde bir köyde doğdu. Veysel Şatıroğlu’nun eski soyadı Ulu’dur. Babası bir çiftçiydi. Veysel’in iki tane kız kardeşi vardı ve bölgedeki yaygın hastalıklardan olan çiçek hastalığından dolayı ikiside vefat etmiştir.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 23-24-25-26-27-28-29. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 54-55-56-57. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.