Cevap Yaz
6 Nisan 2022, 16:24 - Sena Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 232-234-235-236. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

7.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 232-234-235-236. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Akşehir’de Bir Fil Metni Cevapları konusunun da bulunduğu 7. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 232-234-235-236 cevapları konusunu paylaştık. Akşehir’de Bir Fil Metni içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 232-234-235-236. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

7.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 232-233-234-235-236.Sayfa Cevapları Akşehir’de Bir Fil

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 232 Ders Kitabı Cevapları

DERSE HAZIRLIK

1. Bildiğiniz bir Nasreddin Hoca fıkrasını anlatınız.
Cevap:
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 232 Ders Kitabı Cevapları


2. “Sözünde durmak” ifadesinden ne anlıyorsunuz?
Cevap: Verilen sözü yerine getirmek olduğunu anlıyorum.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 234 Ders Kitabı Cevapları

1. ETKİNLİK:

Aşağıdaki yönergeleri uygulayınız.

a) Okuduğunuz metinde geçen deyimleri bulunuz.
Cevap: Ş
eytan dürtmek,  ürperti sarmak, astığı astık kestiği kestik, öcünü almak, vadesi dolmak, silip süpürmek, selam vermek, iç çekmek.


b) Deyimlerin metnin anlamına yaptığı katkıyı açıklayınız.
Cevap: Deyimler metnin anlatımını güçlendirmiştir.


2. ETKİNLİK:

Okuduğunuz metinde geçen anlamını bilmediğiniz kelime ve kelime gruplarını bulunuz. Metnin bağlamından hareketle anlamlarını tahmin ediniz. Tahminlerinizin doğruluğunu TDK Türkçe Sözlükten kontrol ediniz.
Cevap:
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 234 Ders Kitabı Cevapları


3. ETKİNLİK:

Aşağıdaki soruları okuduğunuz metinden hareketle yanıtlayınız.

1. Fıkradaki olay nedir?
Cevap: Kasabada şehzadenin getirdiği yeni kurallara karşı çıkan halk hoca ile birlikte şehzadenin yanına giderken hocayı yarı yolda yalnız bırakırlar.


2. Fıkraya göre olaydaki kırılma noktası nedir?
Cevap: Fıkraya göre olaydaki kırılma noktası kasabalıların hocayı yalnız bırakmasıdır.


3. Nasreddin Hoca, Şehzade’den ikinci fili isteyerek kasabalıya nasıl bir mesaj vermeye çalışmıştır?
Cevap: Yoldaşını yarı yolda bırakmanın kötü bir davranış olduğunu göstermeye çalışmıştır.


4. Fıkralardan yola çıkarak Nasreddin Hoca’nın kişilik özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
Cevap: Zeki, akıllı, ders vermeyi seven, akıl oyunlarını iyi yapan, güvenilir biridir.


5. Çevrenizde Nasreddin Hoca’nın kişilik özelliklerini taşıyan insanlar var mı?
Cevap: Evet çevremde Nasrettin Hoca gibi lider ruhlu, güvenilir ve zeki insanlar var.


6. Grup sözcüsü olduğunuz zor bir görevde yalnız bırakılsanız nasıl davranırdınız?
Cevap: Grup arkadaşlarıma karşı öfkelensem de görevi bırakmaz elimden geldiğince yapmaya çalışırım. 


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 235 Ders Kitabı Cevapları

4. ETKİNLİK:

“Akşehir’de Bir Fil” metninden alınan aşağıdaki bölümü okuyunuz. Kasabalıların fille ilgili sorununa farklı bir çözüm üretiniz.
Cevap: Nasrettin Hoca ve kasabalılar şehzade ile konuşarak sorunu çözebilirler.


5. ETKİNLİK:

“Akşehir’de Bir Fil” metninden iki abartma cümlesi örneği yazınız.
Cevap: 

⇒ Çarşıda, pazarda, bağda, bahçede/ Silip süpürüyormuş, ne bulursa.
⇒ Astığı astık, kestiği kestik Şehzade’ye,


6. ETKİNLİK:

Aşağıdaki cümlelerde yer alan fiilleri cümleye uygun farklı kip ve kişi ekleriyle tamamlayınız.
Cevap: 

Anadolu’yu kaplayan bir kara su yağıyor
Adam koskoca çadırını getirmiş
Kasabanın tam ortasına kurdu
Kasabalı fili doyuramaz
Kışın soğuğu bütün korkuları bastırır
Ocağına düştük şehzadem!
Hoca artık huzurda bulunuyor.
Ne dilersen dile benden.
Yarın Akşehir’e gezmeye gideceğiz.
Fil için teşekkürlerimizi arz ettik.
Hocam sizinle birlikte şehzadeye gidelim.
File bir eş gönderilmesi için ferman buyurmuş.


7. ETKİNLİK:

Alınan bir karara, bazı kişilerin uymaması sonucunda ne tür sorunlar ortaya çıkabilir? Arkadaşlarınızla tartışınız.
Cevap: Alınan kararda aksaklıklar ve gecikmeler olur. İşini yapmayanlar ile diğer kişilerin arasında tartışmalar çıkabilir.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 236 Ders Kitabı Cevapları

8. ETKİNLİK:

Aşağıdaki hikâye haritasından hareketle anlatım biçimlerini de kullanarak bir hikâye yazınız. Yazınızı deyim ve atasözleriyle zenginleştiriniz.
Cevap:
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 236 Ders Kitabı Cevapları


GELECEK DERSE HAZIRLIK

1. Sınıfınızda “Ülkeler arasındaki kültürel etkileşim, toplumların birbirine bakış açısını değiştirir mi, değiştirmez mi?” konusunda düzenlenecek münazara için hazırlık yapınız.
Cevap: Ülkeler arasındaki kültürel etkileşim, toplumların birbirine bakış açısını iyi yönde değiştirir. İnsanların gelişmesini sağlar. Kültürlerin kaynaşması ve birbirini benimsemesi ile ön yargılar silinir.


7.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 232-234-235-236. Sayfa, Akşehir’de Bir Fil Metni Cevapları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.