Forum Sınıf Cevap Yaz
1 Ekim 2021, 15:11 - Binnur Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 35-36-37. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 35-36-37. Sayfa Cevapları MEB Yayınları -2 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 7. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 7. SInıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 35-36 ve 37’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden geri dönüş yaparak bildirebilirsiniz.

7.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 35-36-37. Sayfa Cevapları 2. Kitap Tema Sonu Değerlendirme

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 35 Ders Kitabı Cevapları

İlk dört soruyu metne göre yanıtlayınız.

1. Yukarıdaki metinde Şeyh Edebali, Osman Gazi’ye hangi erdemleri tavsiye etmektedir?
Cevap: Hoşgörülü olmayı, Sabırlı, uysal ve adaletli olmayı tavsiye etmektedir.

2. Şeyh Edebali’ye göre acınacak üç kişi kimdir?
Cevap: Cahil arasındaki âlime, zenginken fakir düşene ve hatırlı iken itibarını kaybedene.

3. Şeyh Edebali, “Anlaşmazlıklar bize, adalet sana.” sözüyle ne anlatmak istemiştir?
Cevap: Ne olursa olsun daima adil ve adaletli olmayı anlatıyor.

4. Metnin ana düşüncesi nedir?
Cevap: Kim olursan ol her daim erdemli ol.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 36 Ders Kitabı Cevapları

5. Aşağıdaki sözcük avında soldan sağa ve yukarıdan aşağıya on bir erdem yer almaktadır. Kelimeleri bularak işaretleyiniz.
Cevap:

7.-Sinif-Turkce-Ders-Kitabi-MEB-Yayincilik-Sayfa-36-Ders-Kitabi-Cevaplar 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 35-36-37. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap


6. Aşağıdaki şiirlerde geçen söz sanatlarını bularak verilen boşluklara yazınız.

BAYRAM
(…)
Orhan Veli KANIK
Cevap: Teşhis (Kişileştirme)


İSTİKLÂL MARŞI
(…)
Mehmet Âkif ERSOY
Cevap: Mübalağa (Abartma)

7. Aşağıdaki altı çizili kelimelerden hangisinde zaman anlamı yoktur?
Cevap: C) Sınıfımızı temiz tutmalıyız

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 37 Ders Kitabı Cevapları

8. Ahmet, Türkçe dersi için arama motorundan fiillerin anlam özellikleri ile ilgili cümleler aramaktadır. Ahmet’in bulduğu cümleleri örnekteki gibi sınıflandırmasına yardımcı olunuz.
Cevap:

Bambaşka bir dünyada sizi nasıl bir yaşam bekliyor. (İŞ FİİLİ)

Dolapta unutulan peynir bir haftada küflenmiş. (OLUŞ FİİLİ)

Kitapları raflara alfabetik sıraya göre dizin. (İŞ FİİLİ)

Bir başka gelir bahar Toros Dağlarına. (İŞ FİİLİ)

Bahar gelince tüm doğa yeşerir. (OLUŞ FİİLİ)

Eşyalar evin çatısında kullanılmadan duruyor. (DURUM FİİLİ)


9. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili eylemlerin hangi kiple çekimlendiğini belirleyerek uygun kutucuğu işaretleyiniz.
Cevap:
7.-Sinif-Turkce-Ders-Kitabi-MEB-Yayincilik-Sayfa-37-Ders-Kitabi-Cevaplar 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 35-36-37. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 35-36-37. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.