Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
9 Ekim 2021, 17:01
Binnur Binnur
Yönetici
Konu Sayısı: 79

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 50-51-52-53. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 50-51-52-53. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 7. Sınıf öğrencilerinin ihtiyaç duyabilecekleri 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 50-51-52 ve 53’teki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden bildirebilirsiniz.

7. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 50-51-52-53. Sayfa Cevapları ÖĞRETMENİNİZDEN AF DİLEYECEKSİNİZ 2. Kitap

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 50 Ders Kitabı Cevapları

DERSE HAZIRLIK
1. “Eserinin üzerinde imzası olmayan yegâne sanatkâr öğretmendir.” özdeyişinden yola çıkarak Atatürk’ün öğretmenler hakkındaki fikirlerini açıklayınız.
Cevap: Atatürk, öğretmenlere her zaman değer vermiş ve saygı duymuştur. Çünkü öğretmenlik mesleği bu dünyadaki en kutsal mesleklerden biridir. Her mesleğin kendine ait bir imzası vardır ama öğretmenliğin yoktur. Çünkü bir çocuğu eğiten, eğitimci bilinmez. Bir çocuğun hayatını değiştirecek öğretmen her yaşta karşısına çıkar. İlkokul, ortaokul ya da üniversitede böyle bir öğretmenle karşılaşmak mümkündür. Onlar ömrünü öğrenmeye ve öğretmeye adamış kutsal insanlardır.


2. Atatürk’ün manevi kızlarından “Sabiha Gökçen” ile ilgili yaptığınız araştırmayı sınıfta paylaşınız.
Cevap: Sabiha Gökçen 1. Dünya Savaşı zamanlarında, 1913 yılında Mustafa İzzet Bey ve Hayriye Hanım’ın altıncı çocuğu olarak doğmuştur.

Anne babasının ardından Atatürk tarafından evlatlık edinilerek kendisine Gökçen soyadını vermiştir. Çankaya İlkokulu ve İstanbul Kız Kolejinde okumuştur. 1935 Yılında Türk Hava Kurumu’nun Türk Kuşu Sivil Havacılık Okuluna girdi ve burada planörcülük brövelerini aldı. Gökçen kendisiyle birlikte 7 erkek öğrenci ile birlikte Rusya’ya gönderilerek yüksek planörcülük sertifikası aldı. 1936 yıllarında Eskişehir Askeri Hava Okulu’na girdi ve burada av-bombardıman uçaklarıyla görevler yaptı. Burada yaptıklarıyla dünyanın ilk “Kadın Savaş Pilotu” ünvanını kazanmıştır. 9 Numaralı Murassa madalyası kazanmıştır. 1938’de THK’nin Türkkuşu başöğretmeni oldu. 1955 yılına kadar bu görevini sürdürmüştür.

Uçuş hayatı boyunca 22 hafif bombardıma nve akrobasi uçaklarıyla uçan Sabiha Gökçen 1991’de Uluslararası Havacılık Federasyonu Altın Madalyası kazanmıştır. 1996 yılında Amerika’da düzenlenen bir toplantıda Dünya Havacılık Tarihine Adını Yazdıran 20 Havacı’dan birisi oldu. Bu ödüle layık görülmüş ilk kadındır.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 51 Ders Kitabı Cevapları

ETKİNLİKLER

1. ETKİNLİK: Aşağıdaki yönergeleri uygulayınız.
a) Metinde geçen deyimleri aşağıya yazınız.
Cevap:

Kafa kafaya vermek
Karara varmak
Gözü tutmamak
Şaşırıp kalmak
Kapı dışarı etmek
Özen göstermek

b) Metinde geçen deyimlerin metnin anlamına olan katkısını açıklayınız.
Cevap: Deyimler, metnin anlaşılmasını kolaylaştırır ve metni daha akıcı yapar.

2. ETKİNLİK: Metinde geçen bazı kelimeler aşağıda verilmiştir. Bu kelimelerin anlamlarını metnin bağlamından hareketle tahmin ediniz. Tahminlerinizin doğruluğunu TDK Türkçe Sözlük’ten kontrol ediniz.
Cevap:

Muhit
Tahminim: Çevre
Sözlük Anlamı: Çevre, yöre


Tasdik
Tahminim: Onaylama
Sözlük Anlamı: Bir durumun, olayın vb. doğru olduğunu bildirme, doğrulama.


Hışım
Tahminim: Acele
Sözlük Anlamı: Kızgınlık, öfke.


Yaver
Tahminim: Yardımcı
Sözlük Anlamı: 
yardım eden, yardımcı.


Takdir
Tahminim: Tebrik etme
Sözlük Anlamı: Bir işi, bir davranışı beğendiğinde bunu açıkça belirtme.


Müsamaha
Tahminim: Bazı durumlara göz yummak
Sözlük Anlamı: Görmezlikten gelme, hoş görme, göz yumma.


Muamele
Tahminim: Tutum
Sözlük Anlamı: Davranma, davranış.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 52 Ders Kitabı Cevapları

3. ETKİNLİK: Okuduğunuz metinden hareketle aşağıdaki soruları yanıtlayınız.

1. Atatürk’ün kızları ilk hocalarını niçin seviyorlardı?
Cevap: Genç, güler yüzlü bir kadındı. Kızlara uyuyor, müsamaha gösteriyor

2. Yeni hoca, kızları niçin sınıftan kovmuştur?
Cevap: İkisi birden karşı gelmiş, hocanın sözünü dinlememişlerdi.

3. Sizce Atatürk kızlarına yeni hocalarının değeri hakkında nasıl bir nasihatte bulunmuş olabilir?
Cevap: Yeni hocalarının değeri hakkında nasihat verdi. 

4. Çocuklarının şikâyeti üzerine Atatürk’ün yeni hocaya yaklaşımını nasıl buluyorsunuz?
Cevap: Doğru ve yerinde bir yaklaşımdır. Atatürk her zaman doğru olanı yapmıştır.

5. Atatürk “Arzu ettiği şekilde yetiştirsin kızlarımı.” sözü ile ne anlatmak istemiştir?
Cevap: Kızlarının üzerinde söz hakkı olduğunu söylemek istiyor.

6. Öğretmenlerin öğrenciler üzerindeki etkisi okulla sınırlı mıdır? Tartışınız.
Cevap: Değildir. Öğretmen sadece okulla değil, hayat ile ilgili de eğitim verir. İyi öğretmene denk gelmek bu hayatta bir öğrenciye verilecek en önemli derstir.


4. ETKİNLİK : Aşağıdaki cümleleri, anlam ilişkilerine göre örnekteki gibi eşleştiriniz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 52 Ders Kitabı Cevapları


5. ETKİNLİK: Aşağıdaki cümleleri inceleyiniz. Bu cümlelerdeki parantez içinde verilen fiillere kip ve kişi ekleri getirerek örnekteki gibi tamamlayınız.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 52 Ders Kitabı Cevapları -2

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 53 Ders Kitabı Cevapları

6. ETKİNLİK: “Konuşmamı Değerlendiriyorum” formunu yaptığınız tartışma doğrultusunda doldurunuz.
Cevap:

7. ETKİNLİK: Aşağıdaki yönergeler doğrultusunda etkinliği yapınız.
a) Mustafa Kemal Atatürk ile mektup arkadaşı olduğunuzu düşünerek ona göndereceğiniz bir mektup yazınız.
Cevap:

Sevgili Atam,
Bizi merak etme biz gençlere emanet ettiğin bu topraklara sahip çıkıyoruz. Seni çok seviyoruz ve çok özlüyoruz. Bu vatanı ve toprakları sana layık bir şekilde geliştiriyoruz. Saygı ve özlemle…

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.