Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
1 Ekim 2021, 14:32
Binnur Binnur
Yönetici
Konu Sayısı: 79

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 54-55-56-57. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 54-55-56-57. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 7. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 54-55-56 ve 57’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden bildirebilirsiniz.

7. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 54-55-56-57. Sayfa Cevapları SEYİT ONBAŞI 2. Kitap

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 54 Ders Kitabı Cevapları

DERSE HAZIRLIK
1. “Seyit Onbaşı” ismini duyduğunuzda aklınıza neler gelmektedir?
Cevap: 276 kg ‘lık taşıdığı mermi. 1.dünya savaşında Çanakkale cephesinde savaşmış Türk askeri

ETKİNLİKLER

1. ETKİNLİK: İzlediğiniz filmde geçen anlamını bilmediğiniz kelimeleri yazınız. Kelimelerin anlamlarını tahmin ediniz. Tahminlerinizin doğruluğunu TDK Türkçe Sözlük’ten kontrol ediniz.
Cevap:
Hürmet
Tahminim: Saygılı olmak
Sözlük Anlamı: Saygılı davranmak, saygı göstermek, saygı sunmak.


Tabya
Tahminim: Askeri bölük.
Sözlük Anlamı: B
ir yerin savunulması için özel olarak yapılmış ve silahlandırılmış bölge.


Zırhlı
Tahminim: Bir tür savaş aracı
Sözlük Anlamı: Z
ırhla korunmuş, genellikle büyük tonajlı savaş araç.


Mayın
Tahminim: Patlayıcı
Sözlük Anlamı: T
oprak altına, üstüne ya da su içine yerleştirilebilen, basınç etkisiyle tetiklenip patlayan patlayıcı.


2. ETKİNLİK: İzlediğiniz filmden hareketle aşağıdaki soruları yanıtlayınız.
1. “Çamlık” köyünün isminin “Koca Seyit” olarak değişmesinin sebebi nedir?
Cevap: Seyit Onbaşı ‘ya duyulan saygı ve minnet duygusu 

2. “Seyit Onbaşı” filmi sizde hangi duyguları uyandırdı? Niçin?
Cevap: Gurur ve minnet duygularını uyandırdı. Bu toprakların nasıl kazanıldığını bu vatanın kahramanlarının ne şartlarda kazandığını gösteriyor.

3. Sizce Seyit Onbaşı’ya dört insan gücü veren duygunun kaynağı ne olabilir?
Cevap: Vatan aşkı, silah arkadaşlarına vefa borcu ve inancı

4. Bir turist rehberi olarak turistlere Seyit Onbaşı’yı nasıl anlatırsınız?
Cevap: Kendine olan inancı ve bu vatana duyduğu sevgi, yaptığı kahramanlıklarla çok büyük ve örnek alınası insandır Seyit Onbaşı

5. “Kimi Niğde’den, kimi Diyarbakır’dan, kimi Rize’den, kimi Edirne’den; kimi üniversite sırasından, kimi tarlasından kalkıp cepheye koştular.” Kumandanın bu sözleri Çanakkale Savaşı’nın hangi özelliğini göstermektedir?
Cevap: Kendine inanmış ve vatanı uğruna canını feda etmiş kahraman insanları 

6. Sizce Çanakkale geçilseydi neler olabilirdi?
Cevap: Bugün burada olamayabilirdik. Topraklarımız düşmanların olurdu.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 55 Ders Kitabı Cevapları

3. ETKİNLİK: Aşağıdaki yönergeleri uygulayınız.

a) İzlediğiniz filmdeki çocuğun “Merak etme amca. Ben Koca Seyit köyündenim.” derken yaptığı “baş parmak hareketinin” anlamı ne olabilir?
Cevap: Geldiği yönü, köyün yolunu göstermektedir.

b) Konuşurken jest ve mimiklerinizi kullanır mısınız? Düşüncelerimizi ifade ederken jest ve mimiklerimizi neden kullanma ihtiyacı hissederiz?
Cevap: Elbette kullanırız. Buna ihtiyaç duymamızın nedeni anlatımı hareketlerle güçlendirmek ve daha anlaşılır kılmak için.

c) Başarılı bir iletişim için günlük hayatta beden dilinin önemi nedir?
Cevap: Gerekli yerlerde doğru kullanılan beden dili etkili bir iletişim kurmak da oldukça yardımcı oluyor.


5. ETKİNLİK: “Seyit Onbaşı” filminde geçen aşağıdaki cümlelerden nesnel olanların başına (N), öznel olanların başına (Ö) yazınız.

(N)Köyümüzün adı önceden “Çamlık’mış”, sonradan “Koca Seyit” adını vermişler.

(Ö)Koca Seyit’in kahramanlıklarını Çamlık köylüleri kadar hiç kimse bilemez.

(Ö)Bu topraklar tarihin en büyük savaşına tanık olmaya hazırlanıyor.

(Ö)Birbirinden büyük yirmi dört savaş gemisi inanılmaz bir güce sahipti.

(N)Hafif yara alan zırhlılar geri çekilirken yalnızca Ocean (Oşın) adlı bir zırhlı kalmıştı.


6. ETKİNLİK: İzlediğiniz “Seyit Onbaşı” filminin hedef kitlesi ve amacı hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Cevap: Hedef kitlesi çocuklardır. Amacı çocuklara tarihimiz anlatmak.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 56 Ders Kitabı Cevapları

7. ETKİNLİK: Aşağıdaki metinde geçen haber ve dilek kipi almış fiilleri bulunuz. Bulduğunuz fiilleri ilgili kutulara yazınız.
Cevap:

Haber Kipi

  • Durdurur
  • inceler
  • Der
  • Verir
  • Götürüyorum
  • Bakar
  • Bırakıyorum
  • Batırırım
  • Ayrılır
  • Etti
  • Çekti
  • Döndü

Dilek Kipi

  • Batıralım
  • Kapa
  • Sus

8. ETKİNLİK: Seyit Onbaşı, Çanakkale Savaşı’nda top mermisini kaldırırken neler hissetmiş olabilir? Kendinizi Seyit Onbaşı’nın yerine koyarak duygularınızı ifade ediniz.
Cevap: Gurur ve minnet, vatanı koruma ve sahiplenme sorumluluğunu hissetmiştir. Büyük bir onur ve gururdur.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 57 Ders Kitabı Cevapları

b) “Çanakkale Savaşı ve Vatan Sevgisi” konulu bilgilendirici bir metin yazınız. Yazınıza uygun bir başlık belirleyiniz.
Cevap:

Çanakkale Zaferi

Çanakkale savaşı bizim Türk milleti olarak gururlandığımız savaşlardan biridir o savaşta Türk milleti vatan severliğini çok güzel bir şekilde göstermiştir savaşa gönüllü olarak giden binlerce askerde bunun bir kanıtıdır.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 54-55-56-57. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap 2021-2022

4.7/5 - (4 votes)
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.