Cevap Yaz
10 Mayıs 2022, 15:39 - Sena Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 60-61. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

7.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 60-61. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 2. Tema Sonu Değerlendirme Soruları konusunun bulunduğu 7. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 60-61 cevapları konusunu paylaştık. 2. Tema Değerlendirme Soruları konusunun bulunduğu konu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 60-61. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

7.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 60-61. Sayfa Cevapları 2. Tema Sonu Değerlendirme Soruları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 60 Ders Kitabı Cevapları

(İlk üç soruyu okuduğunuz metne göre yanıtlayınız.)

1. Sancak, Cumhurbaşkanı tarafından hangi birliklere verilir? Birlik için neyi simgeler?
Cevap: Sancak, Cumhurbaşkanı tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tugay ve alay seviyesindeki birliklerine verilir. O birliklerin onurunu simgeler.


2. Sancak neleri temsil etmektedir?
Cevap: Sancak rengi ile mübarek ecdat kanını, kumaşı ile şehit tenini, parıltısı ile zaferlerin ışığını, ay yıldız ile hürriyet ve istiklali, yazısı ile kahramanlık ve fazileti, gönderi ile millî iradeyi, sırması ile şeref ve mesuliyeti temsil etmektedir


3. “Kara Harp Okulu Öğrenci Alay Sancağı” neden tüm sancakların anası olarak görülmektedir?
Cevap: Tarihi Kara Kuvvetleri’nin tüm sancaklarının komutanları, bu sancağın huzurunda yemin ettikleri için anası olarak görülmektedir.


4. Aşağıdaki cümlelerin başına yargılar doğru ise “D” yanlış ise “Y” yazınız.
Cevap: 

(Y) “Ay yıldız, hürriyet ve istiklali temsil eder.” cümlesinin kipi dilek (tasarlama) kipidir.
(Y) “Başarmak için çalışmalıyız.” cümlesinin kipi dilek (tasarlama) kipidir.
(Y) “Onu görünce dili tutuldu.” cümlesindeki altı çizili kelime grubu atasözüdür.
(D) “Seni bana emanet ettiler.” cümlesindeki altı çizili kelime grubu deyimdir.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 61 Ders Kitabı Cevapları

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde neden-sonuç ilişkisi vardır?
Cevap: A) Çanakkale’de nice genç, vatanı kurtarmak için kendini feda etti. 


6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kişiden kişiye değişen bir durum anlatılmıştır?
Cevap: C) Okul takımımız bence bu yıl şampiyon olur. 


7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yapılması gerekli olan bir durum ifade edilmiştir?
Cevap: B) Dosyalarını bugün düzenleyip teslim etmelisin. 


8. Aşağıdaki fiilleri inceleyip tablonun ilgili kısmını örnekteki gibi işaretleyiniz.
Cevap: 
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 61 Ders Kitabı Cevapları

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.