Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
23 Eylül 2021, 13:02
Binnur Binnur
Yönetici
Konu Sayısı: 79

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 90-91. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 90-91. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 7. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 90 ve 91’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 90-91. Sayfa Cevapları TEMA SONU DEĞERLENDİRME SORULARI 2. Kitap

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 90 Ders Kitabı Cevapları

1. Profesör öğrencilerinden nasıl bir çalışma istemiştir?
Cevap: Gecekondu mahallesine gönderip orada yaşayan 200 genç üzerinde olgu araştırması yapmalarını istemişti.

2. 25 yıl sonra gençlerle ilgili hangi verilere ulaşılmıştır?
Cevap: 20 gencin dışında ulaşabildikleri 180 gençten 176 tanesinin doktor, avukat ve iş adamı olarak pek de sıradan olmayan başarılar
elde ettiklerini buldular.

3. “Başarınızı neye borçlusunuz?” sorusuna birer yetişkin olan gençlerin cevabı ne olmuştur?
Cevap: “Öğretmenimize…” oldu.

4. Gençlerin başarılı bir yetişkin olmalarını sağlamak için öğretmenin kullandığı sihirli formül nedir?
Cevap: “Bu çocukları sevdim.”

5. Sizi günlük hayatta motive eden söz ve davranışlar nelerdir?
Cevap: Bana inandıklarını söylemeleri ve desteklemeleri beni motive eder.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 91 Ders Kitabı Cevapları

6. Aşağıda yer alan cümlelerdeki boşlukları uygun olan geçiş ve bağlantı ifadeleri ile tamamlayınız.
Cevap:

Yürümekten perişan oldum …..başka bir deyişle….. ayağıma kara sular indi.

Herkes yarınki sınava iyi çalışsın …özellikle….. son konulara dikkat edin.

Annemi bugün kırdım …..oysaki….. onu kırmak istememiştim.

Bu olayın …..ilk olarak….. ne zaman gerçekleştiğini bilmiyoruz.

…Son olarak….. nasihatlerimi sakın aklından çıkarma.

7. Aşağıda verilmiş “biyografi” cümlelerini “otobiyografi” cümlelerine çeviriniz.

“Gülpembe” şarkısını babaannesi Nimet Hanım için yazdı.
Cevap: “Gülpembe” şarkısını babaannem Nimet Hanım için yazdım.

Kazandığı ilk para ile kardeşi İnci’ye çok istediği kırmızı elbiseyi almıştı.
Cevap: Kazandığım ilk para ile kardeşim İnci’ye çok istediği kırmızı elbiseyi almıştım.

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlam kayması yoktur?
Cevap: C

9. Aşağıdaki altı çizili kelimelerin hangisi zarf değildir?
Cevap: C

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 90-91. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap 2021-2022

Oyla post
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.