Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
30 Ocak 2020, 22:58
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 204

8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Kitabı 64-65-66-67. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 8.Sınıf MEB Kitap Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 64-65-66-67. sayfa cevapları Ünitemizi Değerlendirelim

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi MEB Yayınları Sayfa 64 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplayınız.

1. İslam dininin paylaşma ve yardımlaşmaya verdiği önemi açıklayınız.
Cevap: İslam dini paylaşmaya ve yardımlaşmaya önem verir. Çünkü insanların birbirlerine karşı kardeşçe davranmalarını istemiştir. İnsanlar kardeş olunca da hem yardımlaşmış hem de her şeylerini paylaşmış olurlar. 


2. Zekât ve sadaka arasında ne fark vardır? Açıklayınız.
Cevap: Sadaka; Allah’ın sevgisini kazanmak içindir. Zekat ise zorunludur, kesin yerine getirilmelidir. Sadakayı kesin yapmamıza gerek yoktur.


3. İnfak kültürünün toplumumuzdaki yansımalarına örnekler veriniz.
Cevap: Bayramlarda çocuklara harçlık vermek, arkadaşa bir şeyler ısmarlamak infak kültürünün toplumumuzdaki yansımalarına örnek verilebilir.


4. Hz. Şuayb’ın (a.s.) Medyen toplumuna tebliği hangi hususları içermektedir? Açıklayınız.
Cevap: 

-Ölçüyü ve tartıyı adaletle yapmaları gerektiği,
-Allah’a kulluk etmeleri, Allah’ın emrettiklerine uymaları gerektiğini söylemiştir.


5. Maûn suresinde hangi mesajlar verilmektedir? Yazınız.
Cevap: 

İnsanlara yardım etmek,
Yetim ve yoksullara iyi davranmak,

İbadetleri gösterişten uzak tutmak gibi mesajlar vermektedir.

B. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

1. Sorunun Cevabı: B) Zekât

8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi MEB Yayınları Sayfa 65 Ders Kitabı Cevapları

2. Sorunun Cevabı: C) Oturulan ev

3. Sorunun Cevabı: A) I-III

4. Sorunun Cevabı: D) Yalnız III 

5. Sorunun Cevabı: C) Tebessüm etmek 

6. Sorunun Cevabı: C) Sadaka-i cariye

8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi MEB Yayınları Sayfa 66 Ders Kitabı Cevapları

7. Sorunun Cevabı: D) Toplumsal farklılıkları koruması

8. Sorunun Cevabı: B) Sadaka 

9. Sorunun Cevabı: A) Oruç bizi iyiliğe yönlendirmelidir.


C. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri verilen kelimelerle doldurunuz.
Cevap: 

1. İslam dini insana ve topluma faydalı olan hususlarda yardımlaşmayı emrederken zararlı şeylerde yardımlaşmayı yasaklamıştır.
2. Amellerini gösteriş için yapan kimselere riyakar denir.
3.  Hz Şuayb (a.s.) Allah’a (c.c.) iman ve alışverişte dürüstlüğün önemi konusunda Müslümanlar için çok güzel bir örnektir.
4. Fıtır sadakası bayram namazı vaktine kadar verilmelidir.
5. Dinen zengin sayılan kimselerin yılda bir kez zekat vermesi gerekir.


D. Aşağıdaki cümleler doğruysa başına (D), yanlışsa (Y) yazınız.
Cevap: 

1. (Y) Allah’ın rızasını kazanmak için yapılan her türlü iyiliğe zekât denir.
2. (Y) Zekâtı önce hiç tanımadığımız yoksullara vermeliyiz.
3. (D) Sadaka-i cariye; insanın ölümünden sonra da sevabı devam eden sadakadır.
4. (D) Allah rızasını kazanmak amacıyla sahip olduklarımızdan harcamaya infak denir.
5. (D) İbadetlerimizde gösterişten kaçınmalıyız.

8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi MEB Yayınları Sayfa 67 Ders Kitabı Cevapları

Bulalım

Aşağıdaki soruları cevaplayarak bulmacayı çözünüz.
Cevap:

8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi MEB Yayınları Sayfa 67 Ders Kitabı Cevapları


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Kitabı 57-58-59-60-61. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.