15 Kasım 2021, 11:32
Sena Yönetici

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 80-81-82-83. Sayfa Cevapları Adım Adım Yayıncılık

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 80-81-82-83. Sayfa Cevapları Adım Adım Yayıncılık 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 8. sınıf öğrencilerimiz günlük hayatta ve ünite sonu geldiği zaman evde yapacakları çalışmalarda en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan 8. sınıf fen bilimleri ders kitabı cevapları sayfa 80-81-82-83’teki sayfa cevaplarını paylaşmış bulunuyoruz. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden detaylıca bildirebilirsiniz. 8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 80-81-82-83. Sayfa Cevapları Adım Adım Yayıncılık konusu içerisinde 3. Ünite Değerlendirme Soruları konusunu cevaplandırdık.

8.Sınıf Adım Adım Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 80-81-82-83. Sayfa Cevapları 3. Ünite Değerlendirme Soruları

8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayınları Sayfa 80 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıda verilen maddeler özdeş küplerle oluşturulmuştur. Bu maddelerin ters çevrilmesi durumunda yere yaptıkları basınçların nasıl değişeceğini sebepleriyle birlikte noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayınları Sayfa 80Ders Kitabı Cevapları


B. Bir bardak suya aşağıdaki işlemler uygulanıyor. Her işlem sonucunda sıvı basıncının nasıl değişeceğini noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

1. Bardaktaki su daha geniş bir kaba boşaltılıyor.→ (Sıvı basıncı azalır.)

2. Bardaktaki sudan bir miktar alınıyor.→  (Sıvı basıncı azalır.)

3. Bardaktaki su miktarı artırılıyor.→  (Sıvı basıncı artar.)

4. Bardaktaki su daha dar bir kaba boşaltılıyor.→  (Sıvı basıncı artar.)

5. Bardaktaki suya tuz karıştırılıyor.→  (Sıvı basıncı artar.)


C. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Derinlere inildikçe baraj duvarlarının kalınlığı artar. Barajların bu şekilde yapılmasının sebebi nedir?
Cevap: Suyun derinliği ile basınç doğru orantılıdır. Derinlere gidildikçe basınçta arttığından derinlerde duvarlar daha kalın yapılır.


2. Aylin, karlı bir zeminde tek ayağı üzerinde dururken mi yoksa iki ayağı üzerinde dururken mi daha fazla batar? Neden?
Cevap: Tek ayağı üzerinde durunca daha fazla batar. Çünkü yüzey alanı küçülmüştür ve daha fazla basınç uygulanır.


8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayınları Sayfa 81Ders Kitabı Cevapları

Ç. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Yukarıda verilenlerden kaç tanesi Pascal prensibinden yararlanılarak geliştirilmiştir?
Cevap: A. 4 


2. Şekildeki kap, yarısına kadar su ile doludur. Kaptaki suyun tabana yaptığı basınçla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D. Musluk açıldığında suyun tabana uyguladığı basınç azalır.


3. Aşağıdaki durumların hangisinde amaç, cismin temas ettiği yüzeye yaptığı basıncı artırmaktır?
Cevap: B. Ekmek bıçağının bilenmesi


4. Yandaki görselde verilen saksının yere yaptığı basıncı azaltmak için;
I. Çiçeği sulamak,
II. Saksıya toprak koymak,
III. Saksıdan toprak almak
uygulamalarından hangisi veya hangileri yapılabilir?
Cevap: B. Yalnız III 


8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayınları Sayfa 82Ders Kitabı Cevapları

5. Bir öğrenci “Cismin yere yaptığı basınç, yere temas ettiği yüzey alanıyla ters orantılıdır.” hipotezini ispatlamak istiyor. Öğrenci bu amaçla aşağıdaki şekilde ağırlıkları verilen özdeş tuğlaları kumlu zeminin üzerine koyuyor ve tuğlaların kumda bıraktığı izlerin derinliklerini ölçüyor. Öğrenci hangi tuğlaların derinliklerini karşılaştırdığında amacına ulaşabilir?
Cevap: A. K ve L


6. Yandaki şekilde verilen kap yarısına kadar suyla doludur. Kabın tabanındaki musluk tamamen dolu kabı 16 dk.da boşaltmakta, duvara sabitlenmiş musluk ise boş kabı 10 dk.da doldurmaktadır. Her iki musluk aynı anda açılıyor. Buna göre kabın tabanına etki eden sıvı basıncıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
Cevap: D. Önce artar, sonra değişmez.


7. Bir sıvının kabın tabanına yaptığı basınç; değişkenlerinden hangilerine bağlıdır?
Cevap: C. II ve III 


8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayınları Sayfa 83Ders Kitabı Cevapları

8. Bir öğrenci önce tek ayağı üzerinde, sonra iki ayağı üzerinde duruyor. Öğrencinin bu iki durumda yere yaptığı basınçla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
Cevap: C. Tek ayağı üzerinde dururken yere yaptığı basınç daha fazladır.


9. Açık hava basıncıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D. Hava insanlara basınç uygulamaz. 


10. Yandaki şekilde verilen dalgıç, denizde bulunduğu konumdan farklı yönlere hareket edebiliyor.
Dalgıç hangi rakamlarla belirtilen yönlerde hareket ettiğinde üzerine etki eden sıvı basıncı azalır?
Cevap: A. 1 ve 2


11. Yukarıdaki şekilde verilen kaplarda belirtilen yüksekliklerde K, L ve M sıvıları bulunmaktadır. Sıvıların kap tabanlarına yaptığı basınçlar arasındaki ilişki M > L > K şeklindedir. Buna göre sıvıların yoğunlukları arasındaki ilişki aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?
Cevap: C. M > L > K 


8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 80-81-82-83. Sayfa Cevapları Adım Adım Yayıncılık

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 80-81-82-83. Sayfa, 3. Ünite Sonu Değerlendirme Çalışmaları konusu içerisinde eksik veyahut hatalı bir durum ile karşılaşmanız halinde bunu bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf
Forum Sınıf AramaDers ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 3. sınıf türkçe sayfa 11 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S
Forum Sınıf Copyright © 2018-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S