Cevap Yaz
17 Mayıs 2022, 16:38 - Zülal Güneş Yazdı

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı 189-190. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

8.Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı 189-190. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 8. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 7. Ünite Ölçme ve Değerlendirme konusunun da bulunduğu 8. sınıf inkılap tarihi ders kitabı sayfa 189-190 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı 189-190. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

8.Sınıf MEB Yayınları T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı 189-190. Sayfa Cevapları 7. Ünite Ölçme ve Değerlendirme

8. Sınıf T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MEB Yayınları Sayfa 189 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere doğru sözcükleri yazınız.
Cevap:

1. Atatürk yaşamının son döneminde dış politikada __Hatay__ sorunu ile yakından ilgilenmiştir.

2. Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci cumhurbaşkanı __İsmet İnönü__ olmuştur.

3. Türkiye’nin II. Dünya Savaşı yıllarında yürüttüğü dış politikaya __denge__ politikası adı verilir.

4. 1940’ta çıkarılan __Milli Korunma__ Kanunu ile üretim, dağıtım ve tüketim faaliyetleri hükûmetin kontrolü altına alınmıştır.

5. Atatürk’ün vefatından sonra kurulan ilk muhalefet partisi, __Milli Kalkınma__ Partisidir


B. Aşağıdaki soruların cevabını boş bırakılan alana yazınız

1. Türkiye’nin çok partili siyasi hayata geçmesinde etkili olan dış etkenler nelerdir?
Cevap: II. Dünya savaşı, Birleşmiş Milletlere üye olmamız, Sovyet tehdidi etkili olan dış etkenlerdir.

2. I. Dünya Savaşı’ndan sonra dünya barışını korumak için kurulan Milletler Cemiyetinin hangi tutumu, II. Dünya Savaşı’nın çıkmasında etkili olmuştur?
Cevap: Tarafsız bir tutum sergilememiş ve İngiltere’nin çıkarlarını koruduğu için II. Dünya Savaşı’nın çıkmasına sebep olmuştur.

3. II. Dünya Savaşı yıllarında yaşanan ekonomik sorunlara karşı hükûmet hangi tedbirleri almıştır?
Cevap: Varlık vergisi uygulanmaya başlamıştır.

4. II. Dünya Savaşı’ndan sonra demokratik yönetimleri güçlendirmeye ve yaygınlaştırmaya yönelik uluslararası politikaların hız kazanmasının nedeni nedir? Açıklayınız.
Cevap: II. Dünya Savaşından sonra bloklaşma oluşmuştur. Amerika kapitalizm, Sovyetler Birliği komünizm mi savunmuştur. Demokrasinin hızlanmasının nedeni Amerika’nın Sovyetler Birliğinden geri kalmamak istememesinden dolayıdır.

5. 21 Temmuz 1946’da yapılan seçimlerin Türk siyasi tarihi açısından önemi nedir? Açıklayınız
Cevap: Milletvekili genel seçimleri yapılmıştır. 

6. Atatürk’ün fikir ve eserlerinin evrensel olduğuna dair kanıtlar nelerdir?
Cevap: Kadınlara seçme ve seçilme haklarını tüm ülkelerden önce vermiştir. Fikir ortaya konan ufuk ve gerçekleştirilen inkılaplar birer kanıttır.


8. Sınıf T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MEB Yayınları Sayfa 190 Ders Kitabı Cevapları

C. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. “Az zamanda çok ve büyük işler yaptık.” diyen Atatürk, aşağıdakilerden hangisini,
yaptığı işlerin en büyüğü olarak tanımlamaktadır?
Cevap: B) Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş olmayı

2. 1945’te Türkiye’nin çok partili siyasi hayata geçmesinde aşağıdakilerden hangisinin etkisi olmamıştır?
Cevap: D)Hükûmetin istifa etmesi ve yeni hükûmetin kurulamamasının

3. Demokrasinin “çoğulculuk” ilkesinin uygulanabilmesi için aşağıdakilerden hangisine ihtiyaç vardır?
Cevap: A) Çok partili siyasi hayata

4. Türkiye’nin II. Dünya Savaşı’nın sonlarına doğru -kâğıt üzerinde de olsa- Almanya ve Japonya’ya savaş açması aşağıdakilerden hangisine zemin hazırlamıştır?
Cevap: C) Türkiye’nin Birleşmiş Milletler teşkilatının kurucu üyeleri arasında yer almasına

5. (…) Yukarıdaki bilgiler Atatürk’ün hangi özelliğinin kanıtlarıdır?
Cevap: B) Fikir ve eserlerinin evrensel olduğunun

6. Aşağıdaki soruların hangisinin cevabını metinden bulamayız?
Cevap: D)Türkiye’nin ekonomisi II. Dünya Savaşı’ndan nasıl etkilenmiştir?

7. Savaşan devletlerin Türkiye’yi yanlarına çekmek için yoğun çaba harcamalarında,
Türkiye’nin hangi özelliği daha etkili olmuştur?
Cevap: A) Coğrafi konumu


8.Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları 189-190. Sayfa, 7. Ünite Ölçme ve Değerlendirme 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.