Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
6 Mart 2020, 20:20
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1362

8. Sınıf İnkılap Tarihi Kitabı 154-155. Sayfa Cevapları Nev Kitap

2019-2020 8. Sınıf Nev Kitap Yayıncılık T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı 154-155. sayfa cevapları Sağlık Alanında Yapılan Çalışmalar

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

8. Sınıf T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Nev Kitap Yayıncılık Sayfa 154 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Atatürkçülüğün tanımını yapınız.
Cevap: Atatürkçülük, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını en iyi şekilde savunmak, geliştirmek ve çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkarılması için çalışmaktır.


2. Atatürk ilkelerinin amaçları nelerdir? Açıklayınız.
Cevap: Atatürk ilkelerinin amacı Türk halkını ve Türk devletini daha refah, yaşanabilir ve çağdaş medeniyetler seviyesine getirmek için yapılan düzenlemelerdir.


3. Atatürk ilke ve inkılaplarının dayandığı esaslar nelerdir? Belirtiniz.
Cevap: Atatürk ilke ve inkılaplarının dayandığı esaslar Milli Tarih, Milli Dil, tam bağımsızlık ve özgürlük, vatan ve millet sevgisi, muasır medeniyetler seviyesine çıkmaktır.


4. Cumhuriyet yönetiminin Türk toplumuna sağladığı yararlar nelerdir? Açıklayınız.
Cevap: Cumhuriyet yönetimi ile birlikte halk en doğru kararı veriyor ve yöneticilerini kendi seçiyor. Halk kendi kendini yöneterek en doğru kararları alıyor ve devletini daha ileriye götürüyor.


6. Devletçilik ilkesinin çıkış sebeplerini ve bu ilkenin önemini belirtiniz.
Cevap: Devletçilik ilkesi Cumhuriyet döneminde daha çok kullanılan bir inkılaptı. Halkın parası olmadığı için tüm kurum ve kuruluşlar devlet tarafından açılıyor ve yönetiliyordu. Ancak günümüzde özel kuruluşların olması ile birlikte bu ilke önemini nispeten yitirmiştir. Bu inkılap yerini yap işlet ve devrete bırakmıştır.


7. Laiklik ne demektir? Türk toplumuna sağladığı yararlar nelerdir? Açıklayınız.
Cevap: Laiklik din ve devlet işlerinin ayrılması demektir. Bu sayede dinde hoşgörülük, hukuk birliği sağlanmıştır.


8. Atatürk ilkelerine niçin sahip çıkmamız gerektiğini belirtiniz.
Cevap: Atatürk ilke ve inkılapları Türk milletini ve Türk devletini daha ileriye götürmek amacıyla düzenlenmiştir. Bu nedenle bu ilkelere sıkı sıkıya sarılmalı ve daha ileriye götürmeliyiz.


9. Atatürk’ün kişişel özelliklerinden akla ve bilime niçin önem verdiğini açıklayınız.
Cevap: Atatürk kişisel özelliklerinde ve sözlerinde her zaman akla ve bilime önem vermiştir. Bilim adamlarını her zaman teşvik etmiştir. İnsanımıza çok çalışmayı ve aklımızı kullanmayı öğütlemiştir.

Atatürk, “Türk; öğün, çalış, güven!” diyerek aklımızı kullanmamızı öğütlemiştir. (“öğün” kelimesi eski Türkçe’de aklını kullan anlamına gelmektedir.)


B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan noktalı yerlere yukarıda verilen kelimeleri uygun alanlara yazınız.

8. Sınıf T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Nev Kitap Yayıncılık Sayfa 154 Ders Kitabı Cevapları

C. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

1. D
2. Y
3. D
4. Y
5. D

8. Sınıf T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Nev Kitap Yayıncılık Sayfa 155 Ders Kitabı Cevapları

Ç. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

1. Sorunun Cevabı: B şıkkıdır.
2. Sorunun Cevabı: A şıkkıdır.
3. Sorunun Cevabı: C şıkkıdır.
4. Sorunun Cevabı: D şıkkıdır.
5. Sorunun Cevabı: D şıkkıdır.
6. Sorunun Cevabı: D şıkkıdır.
7. Sorunun Cevabı: C şıkkıdır.
8. Sorunun Cevabı: D şıkkıdır.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 8. Sınıf İnkılap Tarihi Kitabı 152-153. Sayfa Cevapları Nev Kitap başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.