Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
11 Mart 2020, 8:44
Gülsüm Gülsüm
Üye
Konu Sayısı: 455

8. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 83-84-85-86. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 8. Sınıf MEB Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 83-84-85-86. sayfa cevapları Değerlendirme Çalışmaları

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

8. Sınıf Peygamberimizin Hayatı MEB Yayınları Sayfa 84 Ders Kitabı Cevapları

(Mutaffifîn suresi,1-6. ayetler.)

A- İlk dört soruyu metne göre cevaplayınız.

1) Ayette “vay hâline” tabiri kimler için kullanılmıştır? Aşağıdaki boşluğa yazınız.
Cevap: Eksik ölçüp tartanlar yani haksızlık yapanlar için söylemiştir.


2) Yukarıdaki ayetlerde hangi konuya vurgu yapılmıştır? Kısaca yazınız.
Cevap: En fazla adalet konusuna vurgu yapılmıştır.


3) Konu hakkında Kur’an’da ayet olması bize neyi gösterir? Kısaca açıklayınız.
Cevap: Adaletin her iki dünyamız içinde ne kadar önemli olduğunu gösterir.


4) Bu ayetlere göre bir Müslüman’ın alışverişte nasıl davranması gerektiği aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?
Cevap: A) Ölçü ve tartıda adil olmalıdır.

8. Sınıf Peygamberimizin Hayatı MEB Yayınları Sayfa 85 Ders Kitabı Cevapları

B- Aşağıda verilen açık uçlu soruları cevaplayınız.

2) Peygamberimizin (s.a.v.) çevreye verdiği önemi göz önünde bulundurarak çevremizi güzelleştirmek için neler yapabiliriz?
Cevap: Etrafa çöp atılmamalıdır. Çöpleri geri dönüşümüne dikkat ederek atmalıdır. Hava kirliliğine neden olan ürünleri kullanmamalıyız. Kanalizasyon atıklarının denize ve içme suyuna karışmasını önlemeliyiz.


3) Peygamberimiz (s.a.v.) toplumsal adaleti sağlamak için hangi yöntemleri kullanmıştır? Kısaca açıklayınız.
Cevap: Yerlilerle hicret edenlerin kardeş olduğunu söylemiştir. Fakir olanlar ile zengin olanları zekat ile malda ortak kılmıştır. Dinler ayrı olsa bile arada sözleşmeler imzalatıp toplumsal barışı sağlamıştır.


4) Hz. Peygamberin (s.a.v.) ticaret ahlakıyla ilgili iki örnek davranışını yazınız.
Cevap: Hz. Peygamber(s.a.v.) hem satmış hem de satın almıştır. Ticaret işi peygamber mesleği denilir. Her zaman adaletli olmuştur ve hak geçmesine asla izin vermemiştir.


C- Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.
Cevap:

1. C

8. Sınıf Peygamberimizin Hayatı MEB Yayınları Sayfa 86 Ders Kitabı Cevapları

2. B
3. D
4. A


D- Aşağıdaki ifadelerin başına doğru ise (D), yanlış ise (Y) yazınız.
Cevap:

1) (D) Peygamberimiz (s.a.v.) istişareye önem vermiştir.
2) (Y) Suffe Okulu sadece eğitim verilen bir okuldur.
3) (D) Medine Sözleşmesi toplumda huzur ve adaleti sağlamıştır.
4) (D) Çalışana insanca davranmalı, emeğinin karşılığı verilmelidir.


E- Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri uygun ifadelerle doldurunuz. (Ensar, İnfak, Muhtesib,
Merhamet, Medine Sözleşmesi)
Cevap:

1) Medineli Müslümanlar ile Yahudiler arasında imzalanan sözleşmeye ..MEDİNE SÖZLEŞMESİ.. denir.

2) Müslüman kardeşlerine yardım ettikleri için haklarında ayet gelen topluluğa ..ENSAR.. denir.

3) Medine Pazarı’nda pazarı denetleyen kişilere ..MUHTESİB.. denir.

4) ..MERHAMET.. edin ki size de merhamet edilsin.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 8. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 75-76-77-78-79-80-81-82. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.