Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
27 Aralık 2020, 20:53
Beyza Sultan Beyza Sultan
Üye
Konu Sayısı: 371

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 110-111-112-113. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

8. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 110-111-112-113. Sayfa Cevapları Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 112 Ders Kitabı Cevapları

3. TEMA SONU DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

1. Dünya Ekonomik Forumunun yayımladığı raporda enerji ile ilgili hangi bilgiler verilmiştir?
Cevap: Güneş ve rüzgâr enerjisi elde etmenin fosil yakıtlardan enerji elde etmek kadar ekonomik olduğundan bahsetmektedir.

2. Güneş panelleri ve rüzgâr türbinlerinin üretim ve kurulum maliyetleri neden düşmüştür?
Cevap: Teknolojik gelişmeler ve son beş yılda yapılan yatırımların sonucunda maliyetler düşmüştür.

3. Yenilenebilir enerji kaynaklarının ekonomik hâle gelmesi sizce neden önemlidir?
Cevap: Hem çevreye zarar vermez. Hem de kullanıldığında tükenmez.

4. Yukarıdaki metnin konusunu ve ana fikrini yazınız.
Cevap: 

Konusu: Yenilebilir enerji kaynaklarının ekonomik durumu

Ana fikir: Yenilebilir enerji kaynaklarının ekonomik olması önemlidir.


8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 113 Ders Kitabı Cevapları

5. Seksek çoğunuzun bildiği eğlenceli bir oyun. Salyangoz seksek de sekseğe benziyor ancak kuralları seksekten biraz farklı. Salyangoz seksek oynamak için önce salyangozun sarmal kabuğuna benzeyen bir oyun alanı çizmeniz gerekiyor.

Yukarıdaki paragrafta düşünceyi geliştirme yollarından hangisi kullanılmıştır?
Cevap: Karşılaştırma 


6. Aşağıdaki cümleleri anlam ilişkilerine göre değerlendiriniz. (neden-sonuç, amaç-sonuç, koşul-sonuç)

Dağ geçitleri, dağları aşmak için kullanılır. Amaç-Sonuç

Kış aylarında aşılması zor olduğu için Zigana Dağları’na tünel inşa edilmiş. Neden- Sonuç

Tünel biterse ülkemizin en uzun tüneli olacak Koşul- Sonuç


7. Aşağıdaki deyimlerin hangisi “parasal yönden işini yoluna koymak” anlamındadır?
Cevap: B) Belini doğrultmak


8. Ankara’daki “Deniz Dünyası” Türkiye’nin en büyük ikinci akvaryumu. Deniz Dünyası’nda; dünyanın ve Türkiye’nin çeşitli deniz, göl ve nehirlerinden getirilen deniz canlıları bulunuyor. Rehber
eşliğinde gezilebilen akvaryumun en ilgi çeken kısmı akvaryumun ortasından geçen tünel. İnsanlar bu tünelde yürürken başlarının üzerinden geçen balıkları seyredebiliyor. Akvaryum, pazartesi hariç her gün 10.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Yukarıdaki paragrafa göre aşağıdakilerden hangisi çıkarılamaz?
Cevap: C) Ankara’daki Deniz Dünyası Türkiye’nin en büyük akvaryumudur.


9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, yer tamlayıcısı yoktur?
Cevap: A) Serçeler, her zaman görebildiğimiz sevimli kuşlardır.


10. “Çağın yeni hastalığı sosyal medya bağımlılığıdır.” cümlesinin yüklemi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D) sosyal medya bağımlılığıdır.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 96-97-98-99-100-101-102-103. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.