Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
18 Eylül 2019, 15:10
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1112

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 15-16-17-18-19-20-21-22-23. Sayfa Cevapları MEB Yayıncılık

2019-2020 8. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 15-16-17-18-19-20-21-22-23. sayfa cevapları MARTI

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 15 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Başarılı bir hayat için hayal kurmanın önemini açıklayınız.
Cevap: Başarılı bir hayat için önce ne yapmak istediğimizi hayal etmeliyiz. Hayal etmeden başarılı bir hayat söz konusu olamaz çünkü hayatta karşılaşacağımız olası durumlarda sorun yaşarız.

2. Araştırma sonuçlarınızdan hareketle hazırladığınız yazıyı arkadaşlarınızla paylaşıp sınıf panosunda sergileyiniz.
Cevap:

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 15 Ders Kitabı Cevapları

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 18 Ders Kitabı Cevapları

1. ETKİNLİK: Metinden hareketle “başarı” sözcüğünün size çağrıştırdıklarını yazınız.
Cevap: 

  • Zafer
  • Azim
  • Sabır
  • Çalışkanlık
  • Plan
  • Yöntem

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 19 Ders Kitabı Cevapları

2. ETKİNLİK: Aşağıdaki bulmacayı sözcüklerin anlamını dikkate alarak çözünüz.

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 19 Ders Kitabı Cevapları

3. ETKİNLİK: Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.

1. Martı Jonathan Livingston’ın amacı nedir?
Cevap: Martı Jonathan Livingston’un amacı daha yavaş uçabilmektedir.

2. Jonathan Livingston’ı diğer martılardan ayıran özellikler nelerdir?
Cevap: Martı Jonathan Livingston’ı  diğer martılardan en belirgin özellikleri öğrenme azmi ve daha yavaş uçmaya çalışmasıdır.

3. Jonathan Livingston’ı başarıya götüren nedir? Açıklayınız.
Cevap: Jonathan Livingston’ı başarıya götüren şey azimli ve sabırlı olmasıdır.

4. Anne ve babasının Jonathan Livingston’dan diğer martılar gibi davranmasını istemeleri sizce doğru mudur?
Cevap: Jonathan Livingston’un anne babaları kendilerince haklılardır çünkü çocuklarının iyiliklerini istemektedir ancak Jonathan’ın hedeflerine saygı gösterip desteklemeleri gerekir.

5. Sizce başarılı olmak için çaba mı, şans mı önemlidir?
Cevap: Başarı için çaba gereklidir çaba olduktan sonra şans gelir.

6. İnsanın başarılı bir hayat yaşaması için en çok neye ihtiyacı vardır?
Cevap: İnsanların başarılı bir hayat yaşayabilmesi için azimli ve sabırlı olmaya ihtiyacı vardır.

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 20 Ders Kitabı Cevapları

4. ETKİNLİK: Aşağıdaki bilgilerden okuduğunuz metne ait olanları X ile işaretleyiniz.

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 20 Ders Kitabı Cevapları

5. ETKİNLİK: Metinde kullanılan amaç-sonuç cümlelerini aşağıdaki tabloya yazınız.

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık 20. Sayfa Ders Kitabı Cevapları

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 21 Ders Kitabı Cevapları

6. ETKİNLİK: Aşağıda aynı metnin farklı çevirileri verilmiştir. Bu çevirilerin benzer ve farklı yönlerini belirteceğiniz bir konuşma yapınız.
Cevap:
Bu iki metin şiir türüne benzemektedir. Ayrıca Orhan Veli Kanık çevirisinde kafiye düzenlerine dikkat etmezken Nazım Hikmet’in yapmış olduğu çeviride kafiye düzeni mevcuttur.


7. ETKİNLİK: Aşağıdaki sözcükleri örneklerdeki gibi birer cümlede kullanınız.

Dolma (kalıcı isim) ==> Annem mis gibi kokan zeytinyağlı dolma yapmış.
Dolma (isim-fiil) ==> Yağmur sonrası çukurlara su dolmaya başladı.
Dolma (olumsuz fiil) ==> Çorbayı eksik yapınca tencere tam dolmadı.

Kazma (kalıcı isim) ==> Bahçe malzemeleri satan mağazadan iki tane kazma aldık.
Kazma (isim-fiil) ==>  Bahçede elma ağacı dikmek için derin bir çukur kazdık.
Kazma (olumsuz fiil) ==> Toprak çok sert olduğu için toprağı kazamadık.

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 22 Ders Kitabı Cevapları

8. ETKİNLİK: Aşağıdaki sözcükleri çekimli fiil ve sıfat-fiil olacak şekilde cümlede kullanarak uygun boşluklara yazınız.

Çekimli Fiiller:

  • Babam her sabah saat 6’da mahallede koşar.
  • Kamyon izlerine bakacak olursak buradan inşaatçılar geçmiş.
  • Ödev notlarını hep defterine yazar 
  • Şehirde kaçak yapılardan bir kaçı yıkılmış.
  • Almanya’da para kazandığı için vatanına artık geri gelmez.
  • Sınavda soruların çoğunu doğru bilmiş.
  • Çiçekler kendi kendine solmaz.
  • Mürekkep dökülünce tüm yazdıkları silinmiş.
  • İyi gün dostu çok insan tanıdık.
  • Parası bitince bu eve geri döner.
  • Apartmanlardan sonra sahil artık görünmez.

Sıfat Fiiller:

  • Okula geç kalınca koşar adımlarla yürümeye başladı.
  • MEB’in 2016-2017 dönemine ait geçmiş kitapları arşivde duruyor.
  • Kimseye sormadan giderek ardında yıkılmış bir aile bıraktın.
  • Durakta durmuş gelmez otobüsleri bekliyor.
  • Laflarıyla bize bilmiş taklidi yapıyor.
  • Fareler tarafından silinmiş el yazması kitaplar kütüphanede duruyordu.
  • Ailemden o kadar uzak kaldım ki tanıdık bir simâ göremiyorum.
  • Şirket yeni döner kapısını tanıttı.
  • Görünmez askerler için yeni teknolojiler keşfediliyor.

9. ETKİNLİK: Aşağıdaki görseli inceleyiniz. Hangi basamakta olduğunuzu ve üst basamaklara yükselmek için neler yapabileceğinizi anlatan bir yazı yazınız.
Cevap: Ben başarabilirim basamağındayım. Diğer basamaklara ulaşabilmek için çok çalışmalı, azimli olmalı, umutlu ve sabırlı olmalıyız.


GELECEK DERSE HAZIRLIK

Acelecilikle ilgili deyim, atasözü ve özdeyiş araştırınız.

Acelecik ile İlgili Deyim, Atasözü ve Özdeyişler


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 10-11-12-13-14. Sayfa Cevapları MEB Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (1 oy, ortalama: 5 üzerinden 5,00)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Lütfen konuyu geliştirecek bir mesaj yazınız

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor