Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
22 Ekim 2019, 18:41
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1248

8. Sınıf Türkçe Kitabı 28-29-30-31-32-33. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 8. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 28-29-30-31-32-33. sayfa cevapları İnsanla Güzel

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 28 Ders Kitabı Cevapları

Hazırlık Çalışmaları

1. Karşımızdaki kişilerle sorun yaşamamak için nasıl davranmalıyız?
Cevap: Karşımızdaki kişilerle sorun yaşamamak için iletişimi doğru gerçekleştirmeliyiz. Karşımızdaki kişiyi rahatsız edecek hal ve hareketlerden uzak durmalıyız.

2. “Doğa, insan için yaratılmıştır. Doğa insanın varlığıyla güzelleşir, canlanır, anlam kazanır.” görüşüne katılıyor musunuz? Anlatınız.
Cevap: Evet katılıyorum. İnsan olmasa doğaya gerek kalmayacaktır. İnsanlar doğada eserler yaparak imza bırakırlar. Bu nedenle bu söz çok doğrudur.

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 29 Ders Kitabı Cevapları

1. ETKİNLİK: Şiirde geçen anlamını bilmediğiniz sözcükleri yazınız. Bu sözcüklerin anlamlarını tahmin ediniz. Tahmininizi sözcüklerin sözlük anlamı ile karşılaştırınız.

sözcük: başak
Tahminim: Tarlada yetişen bir tahıl ürünü.
Sözcük Anlamı: Buğday gibi ekinlerin taneciklerini taşıyan baş kısmı.


sözcük: bereket
Tahminim: Bir şeyin normalden daha fazla gelmesi, vermesi
Sözcük Anlamı: Normalinden çok olma, verimlilik, bolluk


sözcük: kin
Tahminim: Bir şeye veya bir kişiye öfke duymak.
Sözcük Anlamı: Birine karşı gizliden duyulan öç alma duygusu.


2. ETKİNLİK: “İnsanla Güzel” şiirinden hareketle aşağıdaki soruları yanıtlayınız.

1. Şaire göre doğadaki her şeyi güzel kılan nedir?
Cevap: Şiire göre doğada her şeyi güzel kılan şey insandır.

2. Şaire göre insan olmazsa dal uçlarında göveren bahar, tarlalardaki başak neye benzer?
Cevap: Şaire göre insan olmazsa dal uçlarında göveren bahar ve tarladaki başak sevimsiz resim gibi olurç

3. Şair üçüncü kıtada insanlara sunulan hangi nimetlerden söz ediyor?
Cevap: Şair üçüncü kıtada güneşin her gün doğup batmasını, meyveleri ve yağmur gibi nimetlerden söz ediyor.

4. “Sabahlar sizinle aydınlık…” sözünden ne anlıyorsunuz?
Cevap: Bu sözde insanın olmadığı bir yerin renksiz olacağını anlıyorum.

5. Şair, son kıtada nelerden yakınıyor?
Cevap: Şair son kıtada savaşlardan, kin ve öfkeden yakınıyor.

6. Bu güzel dünyayı, dostlukları ve sevgileri yaşayabilmek için insanlar nasıl davranmalıdır?
Cevap: Bu güzel dünyayı dostluk ve sevgileri yaşatabilmek için insanlar savaşmamalı, kin tutmamalı ve öfke duymamalıdırlar.

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 30 Ders Kitabı Cevapları

3. ETKİNLİK: “İnsanla Güzel” şiirinin konusunu ve ana duygusunu yazınız.

Şiirin Konusu: İnsanın Doğadaki Önemi
Şiirin Ana Duygusu: İnsan doğada barış içerisinde mutlu ve huzur içinde yaşayabilir.


4. ETKİNLİK: Şiirde geçen söz sanatlarını ve söz sanatlarının geçtiği dizeleri bularak noktalı yerlere yazınız.

Söz Sanatı: Kişileştirme
“Sizinle bölüşür sevinci kuşlar.”

Söz Sanatı: Kişileştirme
Bulduğunuz dize: İskeleye yanaşan feribotlar yüksek sesle bağırıyordu.

Söz Sanatı: Benzetme
“İnsansız olursa sevimsiz resim gibi
Dal uçlarında göveren bahar,
Tarlada boy veren o altın başak.”

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 31 Ders Kitabı Cevapları

5. ETKİNLİK: Dizelerdeki söz sanatlarını karşılarına yazınız.

Bazı coşkun ırmakların
Ninni söyler akan suyu.
Bazı, esen bir rüzgârın
Dudakları der ki: “Uyu!”  ==> KONUŞTURMA

Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda! ==> ABARTMA

Boncuk gibi gözlerle bakarsın dünyaya. ==> BENZETME

Yıldızlar, çamlara değer de geçer.
Gün buradan başını eğer de geçer. ==> KİŞİLEŞTİRME

Güleriz ağlanacak hâlimize… ==> KARŞITLIK



6. ETKİNLİK: Aşağıdaki metinde geçen sıfat-fiilleri (ortaçları) bulunuz. Sıfat-fiilin aldığı eki örnekteki gibi gösteriniz.

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 31 Ders Kitabı Cevapları

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 32 Ders Kitabı Cevapları

7. ETKİNLİK: “Kurabiye Hırsızı” metninden hareketle aşağıdaki soruları yanıtlayınız.

1. “Kurabiye Hırsızı” metninde yaşanan sorun nedir? Yazınız.
Cevap: Kurabiye Hırsızı metnindeki sorun kısaca ön yargıdır. Havaalanında oturan bir kadının hemen yanında oturan bir adamın kurabiye yediğini görünce o adamın, kendi kurabiyelerini yediğini düşünmüştür. Bu nedenle o adama kızmıştır ancak adam kendi kurabiyelerinden yemektedir.

2. Siz olsaydınız bu soruna nasıl bir çözüm yolu bulurdunuz? Yazınız.
Cevap: Ben olsaydım bu duruma basit bir çözüm bulurdum. Adama basitçe soru sorar ve kimin kurabiyesinden yediğini sorardım.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Etiket: 8 sınıf türkçe kitabındaki evet kısmen ve hayır sayfa 38 deki kopyalar, 8 sinif turkce sayfa 30 etkinlik cevaplari, 8 sınıf türkçe sayfa 31 cevapları
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (31 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,16)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor