Cevap Yaz
5 Şubat 2024, 10:54 - Sena Yazdı

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 103-104-105. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 103-104-105. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 2. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 3. Tema Sonu Değerlendirme konusunun bulunduğu 2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 103-104-105 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 103-104-105. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 103-104-105. Sayfa Cevapları 3. Tema Sonu Değerlendirme

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 103 Cevapları MEB Yayınları

1 ve 2. soruları şiire göre cevaplayalım.

1. Şiirdeki çocuk uyumadan önce ne yapmaktadır?
Cevap: Şiirdeki çocuk uyumadan önce düşlere dalarmış.


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 104 Cevapları MEB Yayınları

2. Çocuk rüyasında ay dedeye uçarken babası ne yapıyor?
Cevap: Çocuk rüyasında ay dedeye uçarken babası anlından öpüyor.


3. Siz hemen uykuya dalar mısınız? Uyumadan önce neler düşünürsünüz?
Cevap: Ben hemen uykuya dalarım. Uyumadan öne yarın yapacaklarımın planını oluştururum.


4. Aşağıda görevleri verilen noktalama işaretlerini kutulara yazarak eşleştirelim.
Cevap:

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 104 Cevapları MEB Yayınları


5.Cümlelerdeki yazım yanlışlarını düzelterek cümleleri yeniden yazalım.
Cevap:

Okuduğunu anlayabiliyormusun?
→ Okuduğunu anlayabiliyor musun?

Bahçedeki bisikletimi sen mialdın?
→ Bahçedeki bisikletimi sen mi aldın?

Kübra’nın yaptığı resmi gördünmü?
→ Kübra’nın yaptığı resmi gördün mü?


2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 105 Cevapları MEB Yayınları

6. Aşağıdaki ifadeleri cümle oluşturacak şekilde tamamlayalım.
Cevap:

• Bu gece rüyamda seni gördüm.
• Dedemle birlikte diktiğimiz fideler kocaman olmuş.
• Akşam geç yatınca sabah geç kaldı.


7. hızlı / yetişmek / otobüse / yürüdüm / için
a             b                 c                 d                e

Yukarıda karışık olarak verilen kelimelerden anlamlı ve kurallı bir cümle oluşturduğumuzda baştan ikinci kelime hangisidir?
Cevap: Otobüse yetişmek için hızlı yürüdüm.

2. Kelime: Yetişmek


8. Aşağıdaki kelimelerin eş anlamlılarını bulmacadan bulup işaretleyelim.
Cevap:

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 105 Cevapları MEB Yayınları

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.