Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
16 Kasım 2021, 16:54
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1117

5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı 62-63-64-65-66-67. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı 62-63-64-65-66-67. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan 5. sınıf ingilizce ders kitabı cevapları sayfa 62-63-64-65-66-67’nin cevaplarını paylaştık. Eksik veyahut hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. Bu konu içerisinde My Daily Rutine ünitesinin içindeki bir takım konuları paylaştık.

5.Sınıf MEB Yayınları İngilizce Ders Kitabı 62-63-64-65-66-67. Sayfa Cevapları My Daily Routine

5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 62 MEB Yayınları

1. a) Look at the activities. Which ones do you do every day?
Çeviri:1. a) Faaliyetlere bakın. Hangilerini her gün yapıyorsun?
Cevap:

5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 62 MEB Yayınları

b) Match the pictures with the activities. Tick the ones you do every day.
Çeviri: b) Etkinliklerle resimleri eşleştiriniz. Her gün yaptıklarınızı işaretleyin.
Cevap:

5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 62 MEB Yayınları2

5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 63 MEB Yayınları

2. a) What is the picture story about?
Çeviri:2. a) Resim hikayesi ne hakkında?
Cevap:

5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 63 MEB Yayınları

b) Read the story and complete the sentences.
Çeviri:b) Hikayeyi okuyun ve cümleleri tamamlayın.
Cevap:

1. Jill gets up __early every day___. (1. Jill her gün erken kalkar)

2. She goes to school ____with her father___. (2. Babasıyla okula gidiyor)

3. She has ___six classes___ a day.(3. Günde altı dersi var.)

4. She __has lunch___ at the school canteen.(4. Okul kantininde öğle yemeği yer.)

5. She __gets back home and does her homework___ after school.(5. Okuldan sonra eve döner ve ödevini yapar.)

5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 64 MEB Yayınları

3. a) Let’s tell the time.
Çeviri: 3. a) Saati söyleyelim.
Cevap:

It is twelve o’clock: Saat on iki.

It is a quarter past twelve: Saat on ikiyi çeyrek geçiyor.

It is half past twelve: Saat on iki buçuk.

It is a quarter to one: Bire çeyrek var.


3. b) Read the text below and write the time.
Çeviri: 3. b) Aşağıdaki metni okuyunuz ve saati yazınız.

Hello!
I am Daisy. I am a student in the 5th grade. Every day, I get up at seven o’clock. I have breakfast at a quarter past seven. After breakfast, I brush my teeth. I get dressed and get on the school bus at a quarter to eight. My classes start at half past eight. I have lunch at a quarter past twelve at the school canteen. I come back home at a quarter past three. I do my homework. I have dinner at six o’clock every evening. I read a book after dinner and go to bed at half past nine.

Çeviri:
Merhaba!
Ben Daisy’yim. 5. sınıfta öğrenciyim. Her gün, saat yedide kalkarım. Yediyi çeyrek geçe kahvaltı yaparım. Kahvaltıdan sonra dişlerimi fırçalarım. Giyinip sekize çeyrek kala okul otobüsüne biniyorum. Derslerim sekiz buçukta başlıyor. Öğle yemeğini okul kantininde on ikiyi çeyrek geçe yerim. Üçü çeyrek geçe eve dönüyorum. Ödevimi yaparım. Her akşam saat altıda akşam yemeği yerim. Akşam yemeğinden sonra kitap okurum ve dokuz buçukta yatarım.

Cevap:5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 64 MEB Yayınları2

b) Read Daisy’s daily routine again and number the pictures.
Çeviri:b) Daisy’nin günlük rutinini tekrar okuyun ve resimleri numaralandırın.
Cevap:
5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 64 MEB Yayınları3

5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 65 MEB Yayınları

4. a) Answer the questions about yourself.
Çeviri:4. a) Kendinizle ilgili soruları cevaplayın.

What time do you get up?(Ne zaman kalkarsınız?)
Cevap: I get up at 8 o’clock

What do you have for breakfast?(Kahvaltı için neyin var?)
Cevap: I eat olives and cheese for breakfast.

What time do you go to school?(Ne zaman okula gidiyorsun?)
Cevap: I go to school at 8 o’clock.

b) Listen to the recording and order Ted’s daily activities.
Çeviri: b) Kaydı dinleyin ve Ted’in günlük aktivitelerini sıralayın.
Cevap:
5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 65 MEB Yayınları

c) Listen to the recording again and answer the questions.
Çeviri: c) Kaydı tekrar dinleyin ve soruları cevaplayın.

1. What time does Ted get up? (1. Ted ne zaman kalkar?)
Cevap: Ted gets up half past six.

2. Does he go to school at eight o’ clock?(2. Okula saat sekizde mi gidiyor?)
Cevap: Yes, he goes to school at eight o’clock.

3. What does he have for breakfast?(3. Kahvaltıda ne yer?)
Cevap: He has cheese,tomatoes, bread, honey, olives and orange juice for breakfast.

4. Does he have lunch at half past one?(4. Öğle yemeğini bir buçukta mı yer?)
Cevap: No, he has lunch at half past twelve.

5. What time does he go to bed?(5. Yatağa ne zaman gider?)
Cevap: He goes to bed at around eleven o’clock. 

5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 66 MEB Yayınları

5. a) Read the text and write the names of the people.
Çeviri: 5. a) Metni okuyunuz ve kişilerin isimlerini yazınız.
Cevap:

5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 66 MEB Yayınları

b) Read the text again and answer the questions.
Çeviri: b) Metni tekrar okuyunuz ve soruları cevaplayınız.

1. What time does Peter wake up on weekdays?(1. Peter hafta içi saat kaçta uyanır?)
Cevap: Peter Wakes up at half past six on weekdays.

2. Does his mother go to work by bus?(2. Annesi işe otobüsle mi gidiyor?)
Cevap:  No, his mother goes to by car. 

3. Does Peter go to school by car?(3. Peter okula arabayla mı gidiyor?)
Cevap: No Peter goes to school by bus.

4. Who goes to work by train?(4. Kimler işe trenle gider?)
Cevap: His father ,Jack goes to work by train.

5. Where does Peter have lunch?(5. Peter öğle yemeğini nerede yer?)
Cevap: He has lunch in school because he has classes in the afternoons.

6. What time does Peter get back home?(6. Peter ne zaman eve döner?)
Cevap: He gets home about half past three. 

7. When do they watch TV?(7. Ne zaman TV izliyorlar?)
Cevap: They wath TV in the evenings.

8. What time do his parents go to bed?(8. Ailesi ne zaman yatar?)
Cevap: His parents go to bed at eleven o’clock. 

5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 67 MEB Yayınları

6. a) Listen to the dialogue about Kate’s daily routine and choose the correct pictures.
Çeviri: 6. a) Kate’in günlük rutini hakkındaki diyaloğu dinleyin ve doğru resimleri seçin.

Cevap:
5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 67 MEB Yayınları

b) Listen to the dialogue again and write the time.
Çeviri: b) Diyaloğu tekrar dinleyin ve zamanı yazın.

Cevap:5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 67 MEB Yayınları2


5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı 62-63-64-65-66-67. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları 62-63-64-65-66-67. Sayfa, My Daily Routine ünitesi içerisinde eksik veyahut hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.