9.Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 86-87-88-89-90-91. Sayfa Cevapları Gezegen Yayıncılık 2024-2025 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 9. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Değerler ve Değerlerin Kaynağı konusunun bulunduğu 9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 86-87-88-89-90-91 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.
Çevrenizde önem verilen değerler hangileridir? Sizce bu değerlere önem verilmesinin sebebi nedir? Arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Çevremde bayrağımıza, vatanımıza, milletimize, dini değerlerimize önem verilmektedir. Bu değerlere göre yetiştirildiğim ve vatanımı sevdiğim için bu değerlere önem veriyorum.
Sizce toplumda benimsenen değerlerin oluşumunda dinin etkisi nedir? Tartışınız.
Cevap: Bence toplumda benimsenen değerlerin oluşumunda dinin etkisi fazladır. Çünkü dinin emir ve yasakları toplumun yaşayış biçimini, değerlerini, ilkelerini büyük oranda etkilemektedir.
Herhangi bir değer belirleyerek bu değerin oluşumunda dinin etkisini arkadaşlarınızla değerlendiriniz.
Cevap: Din; vatan, millet, bayrak ve benzeri değerlerimizin benimsenmesi ve bu değerlere göre yaşamayı öğütler. Bu değerlerden biri de komşuluk ilişkileridir. Din, insanlara komşularıyla iyi geçinmelerini, komşularıyla yaptıkları her türlü güzel amellerin iyi dönüşler sağlayacağını öğütlemektedir.
Çevrenizde yaygın olan ne gibi örf ve âdetler vardır? Sizce bunların değerlerin oluşumunda nasıl bir etkisi vardır?
Cevap: Çevremde kız isteme, hacı ziyaret etme, asker uğurlama gibi adetler bulunmaktadır. Bu örf ve adetler kuşaktan kuşağa aktarılarak yaşam biçimi haline gelmiş ve değerlerimizi oluşturmuştur.
Yukarıda verilen hadis, toplumumuzdaki hangi örf ve âdetlere kaynaklık etmiştir? Belirleyerek arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Yukarıda verilen hadis toplumumuzdaki birlik, beraberlik, paylaşmak, komşuluk gibi örf ve adetlere kaynaklık etmiştir.
Sizce kişilikli bir insanda bulunması gereken özellikler nelerdir? Arkadaşlarınızla tartışınız.
Cevap: Bence kişilikli bir insan doğru sözlü, adaletli, yardımsever, paylaşımcı, saygılı ve azimli olmalıdır.
“İnsanlığın şerefi aklıyla, asaleti diniyle, şahsiyeti ahlakıyladır.” Hz. Ömer (r.a.)
Yukarıdaki sözü, kişilik değer ilişkisi açısından arkadaşlarınızla yorumlayınız.
Cevap: Hz. Ömer yukarıdaki sözüyle doğru kişiliğin ahlaklı, dinine bağlı ve akıllı olması gerektiğini anlatmaktadır.
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Sayfa 86’daki ilk soru bana yardımcı oldu, çünkü bu konuyu anlamakta zorlanıyordum ve cevap anahtarıyla doğru bir rehberlik buldum.
Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.