Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
16 Mayıs 2020, 16:01
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 261

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 217-218-219-220-221. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

2020-2021 3. Sınıf Sonuç Yayınları Türkçe Ders Kitabı 217-218-219-220-221. sayfa cevapları Sahildeki Yumurtalar

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 217 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Su kaplumbağaları hakkında neler biliyorsunuz?
Cevap: Su kaplumbağaları hem karada hem suda yaşayabilmektedir. Birçok yerde akvaryumda evcil olarak yaşasalar da vahşi türleri bulunmaktır. 

2. Kaplumbağaların üzerindeki kabuk ne işe yarar?
Cevap: Dış tehlikelere karşı kaplumbağayı korur.

3. Hangi hayvanlar hem suda hem karada yaşayabilir?
Cevap: 

  • Penguen
  • Kurbağa
  • Su kaplumbağası
  • Su samuru
  • Timsah

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 218 Ders Kitabı Cevapları

1. ETKİNLİK: Görselleri inceleyelim. Metnin konusunu tahmin ederek yazalım.
Cevap: Su kaplumbağaları olabilir.

2. ETKİNLİK: Sahildeki Yumurtalar” adlı metni dikkatle dinleyin. Öğretmeniniz bazı yerlerde metni dinletmeye ara verecek ve metnin devamı ile ilgili tahminlerde bulunmanızı isteyecek. Tahminlerinizi aşağıdaki boşluklara yazın.
Cevap:

Birinci soruya verdiğim cevap: Kaplumbağaya yardım etmiştir.

İkinci soruya verdiğim cevap: Bir büyüğünü çağırması gerektiğini söylemiştir.

Üçüncü soruya verdiğim cevap: Diğerlerinin bulamayacağı güvenli bir yere götürmüş olabilir.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 219 Ders Kitabı Cevapları

3. ETKİNLİK: Aşağıdaki kelime ve kelime gruplarının anlamlarını tahmin edelim.
Cevap:

Sahil: Deniz kıyısı.

Kumsal: Denize girilebilen kumluk alan.

Çelme takmak: Kişiyi düşürmek için yapılan hareket. 

Kızak: Kar üzerinde kaymak için olan araç.

Kuluçkaya yatmak: Dişinin yavruyu çıkartmak için yumurtanın üzerine yatması.

İnci: İstiridyenin içinde oluşan, değerli tane.

4. ETKİNLİK: Dinledim, anladım, soruları cevaplıyorum. 

1- Su kaplumbağası, yumurtalarını nereye bıraktı?
Cevap: Sahile bıraktı.

2- Kaplumbağa nasıl ters döndü?
Cevap: Çakalla sansar kaplumbağayı ters çevirdi.

3- Kaplumbağayı kim kurtardı? Nasıl?
Cevap: Bir çocuk kurtardı. Kaplumbağayı denize doğru itti ve kaplumbağa düz döndü.

4- Kaplumbağa çocuğa ne dedi?
Cevap: Çocuğa teşekkür etti ve yumurtaları kurtarmasını söyledi.

5- Elinde bir sepetle sahile dönen çocuk ne yaptı?
Cevap: Yumurtaları sepete koydu. Kayanın arkasına saklanıp sansarla çakalı bekledi.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 220 Ders Kitabı Cevapları

6- Sahile gelen sansarla çakal ne yaptı?
Cevap: Kaplumbağayı bulamayınca yumurtaları bulmak için bütün sahili kazdılar.

7- Çocuğun balıklarını alanlar kimlermiş?
Cevap: Çakalla sansar.

8- Çocuk, yumurtaları nereye koydu?
Cevap: Kuluçkaya yatmış kırlangıçların altına koydu.

9- Sansarla çakal, yavruları korkutmak isteyince neyle karşılaştılar?
Cevap: Kırlangıçlar onları gagaladı.

10- Uzak denizlerden dönen anne kaplumbağa, yavrularını sapasağlam görünce ne yaptı?
Cevap: Teşekkür etti ve inci tanelerini çocuğa verdi.

Arkadaşlar, sansarla çakalın yaptıklarını doğru buluyor musunuz? Orada olsaydınız onlara neler söylerdiniz, nasıl bir ders verirdiniz?
Cevap: Sansarla çakalın yaptığı doğru değil. Eğer orada olsaydım büyüklerime haber verirdim. Onlarında fikrini alıp güzel bir çözüm bulurdum.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 221 Ders Kitabı Cevapları

5. ETKİNLİK: Hayvanları korumak ve onların yaşamlarını devam ettirmelerini sağlamak niçin önemlidir? Bu konudaki duygu ve düşüncelerini aşağıya yazabilir misin?
Cevap: Hayvanlar da bizim gibi canlı. Yani onların da barınacak yere, yiyecek yemeğe ihtiyaçları var. Bu nedenle elimizden geldiğince onlara yardım etmeliyiz. Kapımızın önüne bir kap süt bile koysak onlara yardımcı oluruz. 

6. ETKİNLİK

b. Aşağıdaki cümlelerin uygun yerlerinde konuşma çizgisi kullanalım.
Cevap:

Bir süre sonra kaplumbağa suyun yüzeyinde göründü.
– Teşekkür ederim, size borcumu nasıl ödeyebilirim, diye sordu.
– Ne borcu? Benim yerimde kim olsa aynı şeyi yapardı, dedi çocuk.

GELECEK DERSE HAZIRLIK

Atatürk’ün çocukluk anılarını araştırınız.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 221 Ders Kitabı Cevapları

Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 210-211-212-213-214-215-216. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.