Cevap Yaz
9 Mayıs 2024, 14:43 - Furkan Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 228-232-233-234-235-236. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 228-232-233-234-235-236. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Atatürk’ün Hayatı konusunun yer aldığı 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 228-232-233-234-235-236 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 228-232-233-234-235-236. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

3. Sınıf Sonuç Yayınları Türkçe Ders Kitabı 228-232-233-234-235-236. Sayfa Cevapları Atatürk’ün Hayatı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 228 Cevapları Sonuç Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı ile ilgili neler biliyorsunuz?
Cevap: 1881’de Selanik’te doğmuştur. Annesi Zübeyde Hanım, Babası Ali Rıza Bey’dir. Milli mücadeleyi başlatmıştır ve ülkemizi diğer silah arkadaşlarıyla kurtarmıştır.

2. Atatürk’ün fotoğraflarını nerelerde görüyorsunuz?
Cevap: Sınıfta, devlet dairelerinde görüyorum.

3. Atatürk’ü üç kelimeyle ifade etmeniz istenseydi bu kelimeler neler olurdu? Niçin?
Cevap: Lider, kararlı ve inkılapçı. Çünkü Kurtuluş Savaşında liderlik etmiş, kararlı yapısıyla hiç pes etmemiş, sabretmiş ve hep yeniliklere açık olmuştur.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 231 Cevapları Sonuç Yayınları

1. ETKİNLİK

Atatürk’ün adını duyduğunda aklına neler geliyor? Noktalı yerlere yaz.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 232 Ders Kitabı Cevapları


2. ETKİNLİK

Görseldeki kişilerin adlarını ve Atatürk’e yakınlık derecelerini yazalım.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 232 Ders Kitabı Cevapları (1)

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 232 Cevapları Sonuç Yayınları

3. ETKİNLİK

Cümlelerdeki altı çizili kelimelerin eş anlamlılarını yay ayraç içine yazalım.

• Yıl, bin sekiz yüz seksen birdi.
(sene)

• Matematik öğretmeni Yüzbaşı Mustafa, ona Kemal adını verdi.
(isim)

• O her zaman ulusunun özgürlüğü için çalıştı.
(millet)

• Başkomutanlığını yaptığı bu savaş, zaferle sonuçlandı.
(galibiyet)


4. ETKİNLİK

Atatürk’ün gittiği okulları noktalı yerlere yazalım. 
Cevap:

  • Selanik Askeri Ortaokulu
  • Manastır Askeri Lisesi
  • İstanbul Harp Okulu

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 233 Cevapları Sonuç Yayınları

5. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları cevaplayalım.

1. Atatürk, nasıl bir komutandı?
Cevap: Başarılı, ulusunun özgürlüğü için çalışan bir komutandı.

2. Atatürk’ün babasının adı nedir?
Cevap: Ali Rıza Bey’dir.

3. Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nı niçin başlattı?
Cevap: Yurdumuza düşmanlar girdiği için başlattı.

4. Kurtuluş Savaşı’mızın başkomutanı kimdir?
Cevap: Mustafa Kemal Atatürk.

5. Ülkemizin yönetim şekli nedir?
Cevap: Cumhuriyet

6. Türkiye Cumhuriyeti’ni kim kurdu?
Cevap: Mustafa Kemal Atatürk.

7. Atatürk nerede öldü?
Cevap: Dolmabahçe Sarayı’nda öldü.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 234 Cevapları Sonuç Yayınları

Arkadaşlar, köyde yaşayıp okula gitmeseydi veya sınava girip askeri okulu kazanamasaydı Atatürk’ün hayatı nasıl gelişirdi?
Cevap: Köye gitseydi hayatına bir çiftçi olarak devam edecekti. Ülkemizi kurtarmada öncülük edemeyebilirdi. Askeri okulu kazanamasaydı başka bir eğitim görecek ve başka alanlara yönelecekti.


6. ETKİNLİK

Aşağıdaki metinde yay ayraçlar ile belirtilen yerlere uygun noktalama işaretlerini yazalım.
Cevap:

Matematik öğretmeni, Mustafa ( ‘ ) ya Kemal adını vermiştir ( . )
Cumhuriyet, Atatürk ( ‘ ) ün önderliğinde kurulmuştur ( . )
Atatürk, çalışkan ( , ) başarılı ve ileri görüşlü bir liderdi ( . )


7. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümlelerde büyük harflerin yazımı ile ilgili yanlışlıklar yapılmış. Yanlış yazılmış kelimelerin altını çizelim. Cümleleri doğru bir şekilde yazalım.
Cevap:

  • Atatürk, 19 Mayıs 1919’da (bin dokuz yüz on dokuz) samsun’a çıktı.

Cevap: Atatürk, 19 Mayıs 1919’da (bin dokuz yüz on dokuz) Samsun’a çıktı.


  • 23 Nisan 1920’de (bin dokuz yüz yirmi) türkiye büyük millet meclisi açılmıştır.

Cevap: 23 Nisan 1920’de (bin dokuz yüz yirmi)Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 235 Cevapları Sonuç Yayınları

8. ETKİNLİK

Haydi, Atatürk’ün çocukluk anılarından birini aşağıdaki noktalı yerlere yaz.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 221 Ders Kitabı Cevapları


9. ETKİNLİK

Arkadaşlar, Atatürk’le ilgili bir akrostiş çalışması yapalım mı? Ne dersiniz? Sonra da etrafını süsleyelim.
Cevap:

Aydınlık bir yıldız doğdu gökyüzünde, 
Türk milletinin lideri, 
Atatürk geldi. Anadolu’ya tutundu, vatan kurtuldu, 
Tarihine yazıldı, destanlar düşledi, 
Ülkemizin umudu oldu, geleceğe yön verdi, 
Ruhunu koydu milli mücadeleye, 
Kahramanlıkla anılan bir liderdi O.


GELECEK DERSE HAZIRLIK

Gazetelerden, dergilerden veya İnternet ortamından “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” ile ilgili şiir, düzyazı ve görsel materyaller getiriniz.
Cevap:

Yıldızlar Gibi Parlar 23 NİSAN

Gel ey baharın can veren nefesi,
23 Nisan’la coşan gençlik destesi. 
Kurtuluşun kutlandığı gün bugün, 
Umudumuz pınar, sevinçleri örgün.

Çocuklar yıldızlar gibi parlıyor, 
Kalplerde umut türküleri çalıyor. 
Özgürlük feneri elden ele geçiyor, 
Türk’ün bayrağı göklerde dalgalanıyor.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.