Cevap Yaz
16 Mayıs 2024, 20:50 - Furkan Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 253-254-255-256. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 253-254-255-256. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde İstiklal Marşı ve Mehmet Akif konusunun yer aldığı 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 253-254-255-256 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 253-254-255-256. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

3. Sınıf Sonuç Yayınları Türkçe Ders Kitabı 253-254-255-256. Sayfa Cevapları İstiklal Marşı ve Mehmet Akif

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 253 Cevapları Sonuç Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. İstiklal Marşı’mızın şairi kimdir?
Cevap: Mehmet Akif Ersoy

2. Mehmet Akif Ersoy hakkında neler biliyorsunuz?
Cevap: Babası erken yaşta öldüğü için okulu yarıda bırakmıştır ve ailesine yardımcı olmuştur. Ülkeye bir marş gerektiği için yarışma düzenlenmiş fakat Mehmet Akif katılmamıştır. Çünkü ucunda ödül vardır. Daha sonra katılmış ve İstiklal Marşı seçilmiştir. Kazandığı parayı da vakfa bağışlamıştır.

3. İstiklal Marşı niçin yazılmıştır?
Cevap: Yeni devletin bir marşı olmadığı için yazılmıştır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 254 Cevapları Sonuç Yayınları

1. ETKİNLİK

Metinde geçen aşağıdaki kelimelerin anlamlarını tahmin ederek yazalım.
Cevap:

Marş: Bir bölüm toplumu temsil eden müzik parçası.

Şair: Şiirin yazan kişi.

Yarışma: Bir takım kişilerle mücadele edilmesi.

Ödül: Yaptığı şeyden dolayı verilen hediye.

Kahramanlık: Yiğitlik.

Milli: Ulusal, millete mahsus.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 255 Cevapları Sonuç Yayınları

2. ETKİNLİK

Metnin konusunu yazalım.
Cevap: İstiklal Marşı’nın kabul süreci.


3. ETKİNLİK

Metnin ana fikrini yazalım.
Cevap: Marşımızın değeri para ile ölçülemez. O çok kıymetlidir.


4. ETKİNLİK

Dinledim, anladım, soruları cevaplıyorum.

1. Türkiye Büyük Millet Meclisi, ne zaman bir milli marş yazdırılmasına karar vermişti?
Cevap: 1920 yılında karar vermişti.

2. Marşın amacı ne olacaktı?
Cevap: Yeni kurulacak devletinin marşı olacak ve Kurtuluş Savaşı’nın heyecanını geleceğe duyuracaktı.

3. Kazanana ne ödül verilecekti?
Cevap: 500 lira

4. Mehmet Akif niçin bu yarışmaya katılmadı?
Cevap: Ödül verileceği için katılmadı.

5. Yarışmaya kaç tane şiir gönderildi?
Cevap: 700’den fazla şiir gönderildi.

6. Yarışmayı kim kazandı?
Cevap: Mehmet Akif kazandı.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 256 Cevapları Sonuç Yayınları

5. ETKİNLİK

Mehmet Akif Ersoy’un davranışını doğru buluyor musunuz? Niçin? Siz olsanız ne yapardınız?
Cevap: Evet, davranışı doğru. Marşımızın bu şekilde bir karşılığı olamaz, o çok değerlidir. Aynısını yapardım.


6. ETKİNLİK

Metne farklı bir başlık yazalım.
Cevap: Bağımsızlık Marşı


7. ETKİNLİK

Mehmet Akif Ersoy’a İstiklal Marşı’mız için bir teşekkür mektubu yazalım.
Cevap:

Sayın Mehmet Akif Ersoy,

Her şeye rağmen İstiklal Marşı’nı yazdığınız için size çok teşekkür ederim. Marşımızı her okuduğumda mutlu ve sevinçli oluyorum. Çünkü en güzel ve en iyi marş budur. Milletine bu kadar bağlı bir şairin şiirinin milli marş olması gurur duyulacak bir şey. İyi ki bu marşı yazmışsınız, bu yüzden çok teşekkür ederim.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.