Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
1 Ekim 2019, 19:52
Enes Enes
Editor
Konu Sayısı: 136

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 32-33-34. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 4. Sınıf MEB Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 32-33-34. sayfa cevapları Kendimizi Deneyelim

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

4. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Sayfa 32 Ders Kitabı Cevapları

A) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

Cevap:
1- D
2- Y
3- Y
4- D
5- D


B) Aşağıdaki ifadelerden yola çıkarak uygun çıkışa ulaşınız. Uygun çıkışı
cevap anahtarından kontrol ediniz. Yanlış çıkıştan çıktığınızı fark ederseniz hangi
aşamada yanlış yaptığınızı bulup o konuyu tekrar ediniz.

Cevap: 

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 32 Ders Kitabı Cevapları

4. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Sayfa 33 Ders Kitabı Cevapları

C) Kayaç sözcüğünün her bir harfini kullanarak bu kavramı açıklayan akrostiş yazınız.
Cevap:

4. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Sayfa 33 Ders Kitabı Cevapları

D) Aşağıdaki kavram haritasında kutuların içindeki boşluklara uygun sözcükler yazınız.
Cevap: 

4. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Sayfa 33 Ders Kitabı Cevapları

4. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Sayfa 34 Ders Kitabı Cevapları

E) Aşağıdaki cümlelerle kutucuklarda verilen uygun kavramları eşleştirerek noktalı alanlara yazınız.
Cevap: 
1- Maden
2- Kayaç
3- Ham madde
4- Bor
5- Demir
6- Mermer

F) Aşağıdaki görseli inceleyerek soruları cevaplayınız.

1. Yukarıdaki görselde insanlar ne yapıyorlar?
Cevap: Bir fosil hakkında araştırma yapılıyor.


2. Yukarıdaki görselde inceleme yapanlar kim olabilir?
Cevap: Paleontolog olabilir.


3. Fotoğraf çeken kişi neden fotoğraf çekiyor olabilir?
Cevap: Ellerindeki kanıtları görselleştirmek için fotoğraf çekiyor olabilir.


4. Görselde yer alan fosil sizce ne zamandan beri yer altındadır?
Cevap: Milyonlarca yıl öncesinden beri yer altında olabilir.


5. Yukarıdaki araştırmayı yapan bilim insanı siz olsaydınız fosili müzeye nasıl götürürdünüz? Ayrıntılı bir şekilde anlatınız.
Cevap: Çok dikkatli bir şekilde var olan parçaları kırmadan kaybetmeden götürürdüm ki insanlar onu düzgün bir şekilde görebilsinler.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 28-29-30-31. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Etiket: 4 sinif fen sayfa 33 cevap, 4 sınıf fen bilimleri kitabı sayfa33
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (9 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,78)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Lütfen konuyu geliştirecek bir mesaj yazınız

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor