Cevap Yaz
4 Mart 2024, 20:06 - Aysel Yazdı

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 134-136-138. Sayfa Cevapları Ferman Yayıncılık

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 134-136-138. Sayfa Cevapları Ferman Yayıncılık 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Ailemizin Ekonomisi konusunun bulunduğu 4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 134-136-138 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 134-136-138. Sayfa Cevapları Ferman Yayıncılık

4.Sınıf Ferman Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 134-136-138.Sayfa Cevapları Ailemizin Ekonomisi


4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 134 Cevapları Ferman Yayıncılık

Hazırlanalım

Yakın çevrenizdeki kişiler hangi meslekleri yapmaktadır? Söyleyiniz.
Cevap: Yakın çevremdeki kişiler, mimarlık, öğretmenlik, çiftçilik, manavcılık gibi meslekler yapmaktadır.


3.Etkinlik

Aşağıda verilen görselleri inceleyerek görsellerde örneklendirilen ekonomik faaliyetleri söyleyiniz.
Cevap:

  • Doktor
  • Öğretmen
  • Pastaneci
  • Manav
  • Terzi
  • Çiftçi
  • Fırıncı

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 136 Cevapları Ferman Yayıncılık

4.Etkinlik

Günlük hayatınızda en çok kullandığınız ürünlerden birinin üretimden tüketime kadar tüm aşamalarını öğrenerek aşağıya diyagram şeklinde çiziniz.
Cevap:

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 136 Cevapları Ferman Yayıncılık


4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 138 Cevapları Ferman Yayıncılık

5.Etkinlik

• Her işletmenin ne tür bir iş yaptığına ilişkin birkaç cümlelik yazı yazınız.
Cevap: Okula giderken insanların sağlığıyla ilgilenen hastaneler, ekmek ihtiyaçlarını karşılayan fırınlar, yiyecek içeceklere ulaşmamıza hizmet eden marketler bulunmaktadır.


Ardından aşağıdaki soruları yanıtlayınız.

1. Tüm bu ürün, iş ve faaliyetler neden ekonominin bir parçası olarak değerlendirilir?
Cevap: İnsanlara hizmet verdiği ve para döngüsünü sağladığı için ekonominin bir parçası olarak değerlendirilir.

2. Söz konusu işletmeler toplumdaki hangi ihtiyaçlara yönelik faaliyet göstermektedir?
Cevap: Sağlık, beslenme gibi ihtiyaçlara yönelik faaliyet göstermektedir.

3. Bu işletmelerden ne tür ürünler ya da hizmetler satın alınabilir?
Cevap: Bu işletmelerden gıda ve sağlık malzemeleri ürünleri ve hizmeti alınabilir.

4. Bu işletmelerde hangi meslekler faaliyet göstermektedir?
Cevap: Hemşire, doktor,fırıncı, kasiyer gibi meslekler faaliyet göstermektedir.


Sonraki Konuya Hazırlık

Bilinçli tüketicilerin özelliklerini araştırarak bu konuyla ilgili bir kompozisyon yazınız. Kompozisyonunuzu sınıfınıza getiriniz.
Cevap:

Günümüzde tüketicilerin bilinçli bir şekilde alışveriş yapması, sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam tarzına ulaşmak için önem taşımaktadır. Bilinçli bir tüketici olmanın temelinde, doğru bilgileri edinmek, ihtiyaçlarını belirlemek ve güvenilir kaynaklardan ürünleri seçmek yatar.

Bilinçli bir tüketici olarak, satın almayı düşündüğümüz ürün hakkında bilgi sahibi olmalıyız. Sağlıklı ürünler tercih etmeliyiz. Organik ürünleri seçmek sağlığımızı korumamıza yardımcı olur. Sadece fiyat üzerinden değil, kaliteye ve dayanıklılığa da odaklanmalıyız.

Bilinçli bir tüketici olmak, doğru bilgilere sahip olmak, etik değerleri gözetmek, sağlıklı ve doğal ürünlere yönelmek, fiyat-kalite dengesine dikkat ederek seçim yapmak bilinçli tüketici olmanın temel özellikleridir.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.