Cevap Yaz
12 Şubat 2024, 23:31 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 138-142. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 138-142. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Yüzdeler konusunun bulunduğu 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 138-142 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 138-142. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 138-142. Sayfa Cevapları Yüzdeler

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 138 Cevapları MEB Yayınları

➢ Ezine peynirinin yapımında kullanılan inek sütü miktarı, koyun sütü miktarının kaçta kaçıdır?
Cevap:

Ezine peyniri koyun sütü miktarı → %45
Ezine peyniri inek sütü miktarı → %15
15/45 = 1/3 → (üçte biridir)

➢ Türkiye’deki peynir çeşidi dünyadaki peynir çeşidinin yaklaşık % kaçını oluşturmaktadır?
Cevap: Türkiye’de40 çeşit dünyada 2000 çeşit peynir vardır.

40/2000 → 20 ile sadeleştiririz
40/2000 = 2/100 = %2 olur


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 142 Cevapları MEB Yayınları

SIRA SİZDE

1. Rıza, bir mağazadan 400 Türk liralık bir ürünü %10 indirimle almıştır. Rıza bu ürüne kaç Türk lirası vermiştir?
Cevap:

400 . 10/100 = 40TL indirim yapılmıştır
400 – 40 = 360 TL ödemiştir. 


2. Bir üniversitenin matematik öğretmenliği bölümündeki 200 öğrencinin %20’si Aydınlı’dır. Buna göre Aydınlı olmayan kaç öğrenci vardır?
Cevap:

200 . 20/100 = 40 öğrenci Aydınlı’dır.
200 – 40 = 160 öğrenci Aydınlı değildir. 


3. Bir çiftçinin tarlasındaki 2000 litrelik sulama deposunun %50’si doludur. Çiftçi, depodaki suyun %80’i ile ağaçlarını suladığında deposunda kaç litre su kalır?
Cevap:

2000 . 50/100 = 1000 litresi doludur
1000 . 80/100 = 800 litresi ile ağaçlar sulanmaktadır
1000 – 800 = 200 L su kalır.


4. Bir belediye, su faturalarına %0,8 zam kararı almıştır. 50 Türk lirası olan bir su faturası yapılan zamla kaç Türk lirası olarak ödenir?
Cevap:

50 . 8/100 = 4 TL zam gelmiştir
50 + 4 = 54 TL ödenir. 


5. Bir yolun %30’unu yürüyen Elif, 60 m yol yürüdüğüne göre bu yolun tamamı kaç metredir?
Cevap:

%30      60m
%100    x m
100 . 60 = 30x
6000 = 30x
  200 m’dir. = x 


6. Bir kutudaki elmaların %15’i çürüdüğü için çöpe atılmıştır. Çöpe 30 elma atıldığına göre başlangıçta bu kutunun tamamında kaç elma vardır?
Cevap:

%15       30 elma
%100     x elma
15x = 100.30
15x = 3000
    x = 200 elma vardır


7. 200 kilogram üzümün %20’si çürümüştür. Buna göre kaç kilogram üzüm çürümüştür?
Cevap:

200 . 20/100 = 40 üzüm çürümüştür 


8. Rukiye, 500 sayfalık bir kitabın %75’ini okumuştur. Buna göre Rukiye’nin okuması gereken kaç sayfası kalmıştır?
Cevap:

500 . 75/100 = 375 sayfasını okumuştur
500 – 375 = 125 sayfa okuması gereken 


9. Aşağıda verilen işlemlerin sonuçlarını hesaplayınız

a. 20’nin %2 arttırılmış hâli kaçtır?
Cevap:

20 . 2/100 = 0,4 
20 + 0,4 = 20,4 

b. 50’nin %10 arttırılmış hâli kaçtır?
Cevap:

50 . 10/100 = 5
50 + 5 = 55

c. 400’ün %30 azaltılmış hâli kaçtır?
Cevap:

400 , 30/100 = 120
400 – 120 = 280

ç. 80’in %20 azaltılmış hâli kaçtır?
Cevap:

80 . 20/100 = 16
80 – 16 = 64 

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.