Cevap Yaz
4 Haziran 2024, 5:18 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 36-37. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 35-36-37. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Ünite Değerlendirme – 1 konusunun bulunduğu 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 35-36-37 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 35-36-37. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 36-37. Sayfa Cevapları Ünite Değerlendirme – 1

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 36 Cevapları MEB Yayınları

1. -4, -2, -1, 3, 5 tam sayılarından çarpımları negatif olan iki tam sayının toplamı en az kaç olabilir?
Cevap:

(-4) . 3 = -12
Toplamı ise -4 + 3 = -1 olur.


2. -6, -4, -2, 0, 1, 4, 7 tam sayılarından ikisinin toplamı 0 olduğuna göre bu iki tam sayının çarpımı kaçtır?
Cevap: 

-4 + 4 = 0 olduğuna göre 
(-4). 4 = -16 olur.


3. (-8) ile (-2) arasındaki en küçük tam sayı ve (-17) ile (-5) arasındaki en büyük tam sayının çarpımı kaçtır?
Cevap:

(-8) – … – (-2) → arasındaki en küçük tam sayı -7’dir.
(-17) – ….. – (-5) → arasındaki en büyük tam sayı -6’dır.

(-7) . (-6) = 42 olur


4. Derin dondurucuda -18 °C’ta dondurulan bir yiyeceğin sıcaklığı, fırında 3 dakika kaldığında 18 °C artmaktadır. Bu yiyecek fırında 5 dakika kalırsa son sıcaklığı kaç derece olur?
Cevap:

3 dakika da 18°C oluyorsa dakikada;
18 ÷ 3 = 6° artmaktadır. 
5 dakika sonrası için 5 . 6 = 30°C artar. 
(-18) + 30 = 12° C olur. 


5. Bir öğrenci ocak ayının ilk günü hava sıcaklığını ölçmüş ve ölçüme başladığı günden itibaren sıcaklığın her gün 2 °C azaldığını gözlemlemiştir. Ocak ayının 5. günü hava sıcaklığı +4 °C ölçüldüğüne göre ilk günkü hava sıcaklığı kaç °C’tur?
Cevap: 

5. günü hava sıcaklığı 4°C’dir.
4 gün geçtiğine göre 4 . 2 = 8°C fazla olması gerekir. Buna göre;
(+4) +(8) = 12°C ilk günkü sıcaklık değeridir. 


6. Sayı doğrusunda (-3) ile (+4) arasında bulunan sıfırdan farklı tam sayıların çarpımı kaçtır?
Cevap: 

(-2) . (-1) . 1 . 2 . 3 = 12’dir. 


7. Bir alışveriş merkezinin üçüncü katında bulunan Ali; Serkan’ın bulunduğu kattan dört kat aşağıda, Tarkan’ın bulunduğu kattan beş kat yukarıdadır. Buna göre Serkan ve Tarkan’ın bulunduğu katları belirten tam sayıların çarpımı kaçtır?
Cevap: 

Ali 3. katındadır.
Serkan dört kat yukarıda ise; 3 + 4 = 7. kattadır.
Tarkan beş kat aşağıda ise; 3 – 5 = -2. kattadır.
(7) . (-2) = -14 olur.


8. 3400 gr olarak dünyaya gelen sağlıklı bir bebeğin aylık ortalama 600 gr alması beklenmektedir. Buna göre ilk altı ayın sonunda sağlıklı bir bebeğin kütlesi kaç kilogram olur?
Cevap: 

Aylık 600 gram alıyorsa;
6 . 600 = 3600 gram 6 ayda alması gereken ağırlıktır.
3400 + 3600 = 7000 gram 
7000 gram → 7 kg ilk altı ayın sonunda olacağı ağırlıktır.


9. -4, -1, +7 tam sayılarının çarpımının, bu tam sayıların toplamına bölümü kaçtır?
Cevap: 

(-4) . (-1) . (+7) = 28
(-4) + (-1) + 7 = +2 

Bölümü → 28 ÷ 2 = 14 olur.


10. 88 kg olan Halil, diyetisyene gidip üç ayda 76 kg’a inmek istemektedir. Buna göre Halil’in ayda ortalama kaç kg zayıflaması gerekir?
Cevap: 

88 – 76 = 12 kg vermesi gereken kilodur.
12 ÷ 3 = 4 kg ayda vermesi gereken ağırlıktır. 


11. İki basamaklı en büyük doğal sayının (-11) sayısına bölümü kaçtır?
Cevap: 

İki basamaklı en büyük doğal sayı 99’dur. Buna göre;
99 ÷ (-11) = -9 olur. 


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları MEB Yayınları

12. Bir iş yerinde bulunan klima iki farklı kademede çalışmaktadır. Klima birinci kademede çalıştırıldığında iş yerinin sıcaklığı 20 dakikada 1 °C, ikinci kademede çalıştırıldığında ise 10 dakikada 2 °C azalmaktadır. İş yerinin sıcaklığı 40 °C iken klima ikinci kademede yarım saat çalıştırıldıktan sonra birinci kademeye alınmıştır. Klima çalışmaya başladıktan kaç dakika sonra oda sıcaklığı 21 °C’a düşer?
Cevap: C) 290

İlk sıcaklık 40°C

1. kademe 20 dakikada 1°C azalmaktadır.
2. kademe 10 dakikada 2°C azalmaktadır.

Klima ilk olarak 2. kademede yarım saat çalıştırıldığına göre;
yarım saat → 30 dakika
30 ÷ 10 = 3
3 . 2 = 6°c azalmıştır.
40 – 6 = 34°C olmuştur.

21°C olması için
34 – 21 = 13°C azalması gerekir
Daha sonra 1. kademede çalıştırılmıştır.
20 dakikada 1 derece azaldığına göre;
20 . 13 = 260
yarım saatte 2. kademede çalıştığına göre;
260 + 30 = 290 dakika sonra oda sıcaklığı 21°C olur.


13.Deniz seviyesinden 30 metre yükseklikte uçan bir martı denizin 1 metre derinliğindeki balığı fark edip bulunduğu konumdan dikey olarak dalış yapmış, avını yakaladıktan sonra da 16 metre yükselmiştir. Buna göre martının toplamda aldığı yol kaç metredir?
Cevap: B) 47 

İlk konumu denizden 30 metre yüksekliktir.
30 + 1 + 16 = 47


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları MEB Yayınları

14. Yukarıdaki tabloda her bir satırdaki sayıların toplamı yan taraftaki bölüme, her bir sütundaki sayıların toplamı ise alt taraftaki bölüme yazılmıştır. Tablodaki her harf bir tam sayıyı ifade ettiğine göre AC + B ∙ D işleminin sonucu kaçtır?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları MEB Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları MEB Yayınları

15. Bu bilgilere göre şubat ayında 9 GB internet kullanan Kerem Bey’in şubat ayı faturası kaç Türk lirası olur? 
Cevap: D) 46

42 + 3,70 + 6,50 + 1,80 = 54 TL düzenli olarak ödemesi gereken miktar
9GB internet kullandığına göre; 12TL ek ücret olacaktır. Buna göre;
54 + 12 = 66 TL 
20 TL’de indirim olduğu için 
66 – 20 = 46 TL ödemesi gereken tutardır. 

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.