8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 108-110-112. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi 2024-2025 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 8. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Kur’an-ı Kerim’in Temel Özellikleri konusunun yer aldığı 8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 108-110-112 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.
Kur’an-ı Kerim’de anlatılan peygamber kıssalarından birini seçerek o kıssa hakkında araştırma yapınız. Buna göre aşağıdaki soruları cevaplayız.
Kıssa hangi peygamberi konu edinmektedir?
Cevap: Kıssa Hz. Yusuf peygamberi konu edinmektedir.
Bu peygamber hangi topluma gönderilmiştir?
Cevap: Bu peygamber Mısır toplumuna gönderilmiştir.
Peygamberin gönderildiği toplumda ne gibi kötülükler yaygındı?
Cevap: Peygamberin gönderildiği toplumda kıskanç, yalan, zina ve ihanet kötülükleri yaygındı.
Peygamber, gönderildiği topluma ne gibi öğütler vermiş, hangi uyarıları yapmıştır?
Cevap: Peygamber gönderildiği topluma dürüst, sabırlı, ahlaklı olmaları için öğütler vermiş, kötülüklerden kaçınmaları gerektiği uyarısını yapmıştır.
İnsanlar, Allah’ın (c.c.) peygamberine nasıl tepki göstermişlerdir?
Cevap: İnsanlar, Allah’ın peygamberine inanmayarak suçlamış ve hapsetmişlerdir.
Kıssanın sonunda neler olmaktadır?
Cevap: Kıssanın sonunda Hz. Yusuf’un Allah’a olan bağlılığı ve inancı sonunda Mısır’da sevilip sayılan biri olması ve tekrar bir aile olması anlatılmıştır.
Bu kıssadan çıkarılabilecek mesajlar nelerdir?
Cevap:
Kur’an-ı Kerim niçin indirilmiştir? Onu niçin okuyup anlamaya çalışmalıyız?
Cevap: Kuran’ı Kerim biz insanların yanlışlardan dönmesi, Allah’ın emir ve yasaklarına göre yaşamamız, İslam’ı tanıyabilmemiz için indirilmiştir. Kuran’ı Kerim Allah’ın kelamı olduğu için ve Allah’ın bizden neler istediğini öğrenmek için okuyup anlamaya çalışmalıyız.
Aşağıda boş bırakılan yerlere, Kur’an’da emredilen iyi davranışlara ve yasak kılınan kötü davranışlara örnekler yazınız.
Cevap:
Kur’an’da emredilen iyi ve güzel davranışlar:
Kur’an’da yasaklanan kötü davranışlar:
“Lokman oğluna öğüt vererek şöyle demişti: Yavrucuğum! Allah’a ortak koşma! Çünkü ortak koşmak büyük bir zülumdür… Yavrum! Şüphesiz yapılan iş bir hardal tanesi büyüklüğünde olsa ve bu bir kayanın içinde yahut göklerde ya da yerin içinde bile olsa Allah onu çıkarır ve getirir. Çünkü Allah en gizli şeyleri bilendir, (her şeyden) hakkıyla haberdar olandır. Yavrum! Namazı dosdoğru kıl, iyiliği emret. Kötülükten alıkoy. Başına gelen musibetlere karşı sabırlı ol. Çünkü bunlar kesin olarak emredilmiş işlerdendir. Küçümseyerek surat asıp insanlardan yüz çevirme ve yeryüzünde böbürlenerek yürüme! Çünkü Allah hiçbir kibirleneni, övüneni sevmez. Yürüyüşünde tabii ol. Sesini alçalt…” (Lokman suresi, 13 ve 16-19. ayetler.)
Yukarıdaki ayetlere göre Kur’an’ın bizlere hangi konularda yol gösterdiği söylenebilir? Düşüncelerinizi aşağıya yazınız.
Cevap: Ayetlere göre Kuran bize iyi yapmakta, insanlara merhametli olmakta, adaletli, sabırlı olmakta, anne ve babamıza karşı saygılı olmakta ve namaz ibadetimizi yerine getirmekte yol göstermektedir.
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.