Cevap Yaz
5 Aralık 2023, 4:11 - Sena Yazdı

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 35. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 35. Cevapları Anka Yayınevi 2032-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 8. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Hazırlık Çalışmaları konusunun yer aldığı 8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 35. Cevapları Anka Yayınevi

8.Sınıf Anka Yayınevi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 35. Sayfa Cevapları Hazırlık Çalışmaları

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları Anka Yayınevi

Zekât, sadaka, infak, fitre ve mâun kavramlarının anlamlarını araştırıp öğreniniz.
Cevap:

Zekat:  Yılda bir defa malın kırkta birinin verilmesiyle yapılan ibadet.

Sadaka: Maddi durumu kötü olan bireylere karşılıksız yapılan yardım.

İnfak: Allah’ın rızasını kazanmak için yapılan maddi manevi yardım.

Fitre: Ramazan ayında verilmesi zorunlu olan ve belli bir miktarı olan sadaka.

Maun: Yardım.


Tövbe suresinin 60. ayetinin anlamını bir Kur’an-ı Kerim mealinden bulup defterinize yazınız.
Cevap: 

Sadakalar (zekât gelirleri) ancak şunlar içindir: Yoksullar, düşkünler, sadakaların toplanmasında görevli olanlar, kalpleri kazanılacak olanlar, âzat edilecek köleler, borçlular, Allah yolunda (çalışanlar) ve yolda kalmışlar. İşte Allah’ın kesin buyruğu budur. Allah bilmekte ve hikmetle yönetmektedir.


Peygamberimizin (s.a.v.), zekât ve sadaka ile ilgili iki hadisini araştırıp defterinize yazınız.
Cevap:

  • Allah, zekâtı ancak mallarınızın kalan kısmını temizlemek için farz kıldı.
  •  Sadaka/zekât vermek, maldan hiçbir şey eksiltmez.
  • Bir hurma tanesi de olsa sadaka olarak verin; çünkü o, az da olsa açlığı dindirir ve suyun ateşi söndürdüğü gibi günahları yok eder.”

Milletimizin yardımlaşma ve dayanışmaya verdiği önemle ilgili bir araştırma yapınız.
Cevap: Milletimiz yardımlaşma ve dayanışmaya önem verir. Çünkü birlik ve beraberlik en büyük güçtür. Birlik içerisinde olan topluluklar bölünemezler.


Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi’nden “Şuayp” maddesini bulup okuyunuz. Hz. Şuayp (a.s.) hakkında edindiğiniz bilgileri defterinize özetleyiniz.
Cevap: Hz. Şuayp Tevrat’ta geçen ”Yitro” adı ile geçmektedir. Medyen’de yaşamıştır. Hayatının ilk zamanları putperest inanca sahiptir ancak daha sonra Müslüman olmuştur. Müslüman olduktan sonra peygamberlik verilmiştir. peygamberlik verildikten sonra  yaşadığı bölgedeki putperestler tarafından dışlanmıştır.


Yardımlaşma ve dayanışmanın, birey ve toplum açısından neden önemli olduğuna dair düşüncelerinizi içeren bir kompozisyon yazınız.
Cevap: 

Yardımlaşma, insanların birbirlerine destek vererek karşılıklı bir ilişki kurmalarını ifade eder. Bir kişi başka birine yardım ettiğinde, sadece o kişinin hayatına olumlu bir etki yapmakla kalmaz, aynı zamanda toplumsal bağları da güçlendirir. İnsanlar arasında yardımlaşma duygusu olduğunda, toplum daha empatik ve hoşgörülü hale gelir.

Yardımlaşma ve dayanışmanın bireyler açısından da önemi büyüktür. Yardımlaşma, insanların ruh sağlığını olumlu yönde etkiler. Başkalarına yardım etmek, insanların kendini değerli hissetmesini sağlar ve yaşam anlamını artırır. Aynı şekilde, dayanışma da bireylerin güçlü bağlantılar kurmasına ve sosyal destek ağlarına sahip olmasına yardımcı olur. Bu da stresle başa çıkmayı kolaylaştırır ve psikolojik iyilik halini artırır.

Yardımlaşma ve dayanışma, bireylerin ve toplumun sürdürülebilirliği için temel unsurlardır. İnsanlar arasındaki bu karşılıklı ilişki, empati, hoşgörü, güven ve sevgi gibi değerleri güçlendirir. Bireylerin ve toplumun refahını artırırken, insanların daha mutlu ve anlamlı bir hayat yaşamasını sağlar. Dolayısıyla, yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik etmek, daha sağlıklı ve sevgi dolu bir dünya için önemli bir adımdır.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.