Cevap Yaz
5 Nisan 2023, 16:29 - Zülal Güneş Yazdı

8. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 102-103-104. Sayfa Cevapları Tutku Yayıncılık

8.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 102-103-104. Sayfa Cevapları Tutku Yayıncılık 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 8. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 4. Ünite Sonu Değerlendirme konusunun bulunduğu 8.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 102-103-104 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

8. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 102-103-104. Sayfa Cevapları Tutku Yayıncılık

8.Sınıf Tutku Yayıncılık Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 102-103-104. Sayfa Cevapları 4. Ünite Sonu Değerlendirme

8. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 102 Cevapları Tutku Yayıncılık

A Aşağıdaki soruları cevaplandırınız.

1. Peygamberimiz (s.a.v.), dünya ve ahiret dengesini sağlamak için nelere dikkat ederdi? Bilgi veriniz.
Cevap: Peygamber efendimiz hem iman etmiş eksik bırakmamış hem de dünyada boş durmamış geçimini sağlamak için çalışmıştır. 

2. İnfak ve sadaka ne anlama gelmektedir? Açıklayınız.
Cevap: İnfak bir kimsenin geçimini sağlamak anlamın gelmektedir. sadaka yardıma ihtiyacı olan biri için yardım, insanlık için hayırlı eylemler anlamına gelmektedir. 

3. Peygamberimizin (s.a.v.) sade yaşamına örnekler veriniz.
Cevap: Peygamber efendimiz her zaman gösterişten uzak olmuş ve sade yaşamaya özen göstermiştir. 

Bir gün (Ebu Hüreyre) önlerinde kızartılmış koyun bulunan bir topluluğun yanından geçti. Kendisini sofraya davet ettilerse de o, yemekten kaçındı ve; Resulullah arpa ekmeğiyle bile karnını doyurmadan göç etti, dedi. (B5414 Buhari, Et’ime,23)

4. Peygamberimizin (s.a.v.) şefkatli, merhametli ve affedici olmasının, İslam’ın yayılmasına nasıl etkisi olmuştur? Örneklerle açıklayınız.
Cevap: Peygamber efendimiz İslam dinini getirdiği zaman pek çok insan onu büyücülük ile suçlamıştır ve ona zarar vermeye çalışmıştır. Peygamber efendimiz onlara karşı her zaman  merhametli ve affedici olmuştur. Bundan dolayı insanlar İslam dinine daha çabuk ısınmıştır. 


B Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimizin (s.a.v.) dünya ve ahiret için çalışırken önem verdiği ilkelerden biri olamaz?
Cevap: C) Dünya hayatına ait işlere önem vermeyip daima ahiret için çalışmak. 

2. I. Peygamberimiz (s.a.v.) hayatında her türlü gösterişten kaçınmıştır.
II. Peygamberimiz (s.a.v.) muhtaçlara ve fakirlere yardım etmeye önem vermiştir.
III. Peygamberimiz (s.a.v.) evine temel ihtiyacı kadar eşya almıştır.
IV. Peygamberimiz (s.a.v.) az yemek yerdi, onun birkaç hurma ve su ile yetindiği günler de olurdu.
Yukarıdaki ifadelerden hangisi Peygamberimizin (s.a.v.) zekât, sadaka gibi ibadetlere
önem verdiğini gösterir?
Cevap: B) II


3. I. “(Resulüm!) Sen …………… yolunu tut. İyiliği emret ve cahillerden yüz çevir.”
(A’râf suresi, 199. ayet.)

II. “Her iyilik ve …………… iş bir sadakadır.”
(Buhârî, Edeb, 33.)

Yukarıdaki ayet ve hadiste boş bırakılan yerlere sırasıyla hangi kavramlar getirilmelidir?
Cevap: D) af – güzel


8. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 103 Cevapları Tutku Yayıncılık

4. Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimizin (s.a.v.) dünya ve ahiret için çalışırken önem verdiği ilkelerden biri olamaz?
Cevap: D) Çocuklarına ve ailesine iyi bir miras bırakmak 

5. “(Resulüm!) Sen af yolunu tut, iyiliği emret ve cahillerden yüz çevir.”
(A’râf suresi, 199. ayet.)

Aşağıdakilerden hangisi ayette verilmek istenen mesajla ilgili değildir?
Cevap: C) İbadet etmek


C Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan bölümleri doğru bir şekilde tamamlayınız.
Cevap:

1. Dinimizde yapılan her iyi, güzel ve faydalı davranış …salih….. amel olarak nitelendirilir.
2. Peygamberimizi (s.a.v.) örnek alıp …ihtiyacımız… kadar giyecek ve eşya almalıyız. Hayatımızda her türlü ...israftan… kaçınmalıyız.
3. Peygamberimiz (s.a.v.) insanlara şefkat ve …merhametle… yaklaşmış, onların kusurlarını ve …hataların… affetmiştir.
4. İslam’a göre bir konuda aşırı gitmek, sınırı aşmak ve ölçüsüz davranmak ….ifrat… kavramıyla ifade edilir.
5. Yüce Allah, Hz. Peygamber‘i (s.a.v.) âlemlere ….rahmet…. olarak göndermiştir.
6. Hz. Peygamber (s.a.v.) vefat ettiğinde evinde sade, basit birkaç …eşyadan… başka hiçbir şeyi yoktu.

8. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 104 Cevapları Tutku Yayıncılık

Ç Aşağıdaki kelime ve kavramları bulmacadan bulup işaretleyiniz.
Cevap:

8. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 104 Cevapları Tutku Yayıncılık

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.