9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 204-205-206. Sayfa Cevapları Ödev Yayınları 2024-2025 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 9. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Tarık Buğra metnine ait cevapların bulunduğu 9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 204-205-206 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.
1. Başkalarının hayat hikâyesi hakkında bilgi sahibi olmanın önemi nedir?
Cevap: Başkalarının hayat hikayesi hakkında bilgi sahibi olmak farklı deneyimler hakkında bilgi sahibi olmayı, görüş, bilgi ve yaşam tarzımızı geliştirir.
2. Kimlerin biyografisi sizde merak duygusu uyandırıyor? Niçin?
Cevap: Sanatçıların ve bilim insanlarının biyografisi bende merak duygusu uyandırıyor. Çünkü başarıları, başarı yolunda çektikleri cefalar yoluma örnek oluyor.
3. Biyografi yazma gereksinimi nasıl doğmuş olabilir? Araştırınız.
Cevap: İnsanların, başarılı sanatçıların, bilim insanlarının hayatlarını ve başarı hikayelerini merak etmeleri ile biyografi yazma gereksinimi doğmuştur.
1. Metinde yer alan “Olay değil, atmosfer hikâyecisidir.” cümlesindeki “atmosfer” kelimesinin anlamını metindeki bağlamından hareketle tahmin ediniz ve tahmininizin doğruluğunu sözlükten kontrol ediniz.
Cevap:
Tahminim: Olayların geçtiği ortam.
Sözlük anlamı: Yeryüzünü saran hava tabakası.
2. Tarık Buğra adlı metnin konusu, amacı ve hedef kitlesi arasındaki ilişkiyi değerlendiriniz.
Cevap:
Konu: Tarık Buğra’nın hayatı ve sanatı.
Amaç: Tarık Buğra’yı tanıtmak.
Hedef kitle: Okurlar ve sanatçılar.
3. Tarık Buğra adlı metnin ana düşüncesini ve yardımcı düşüncelerini belirleyiniz.
Cevap:
Ana düşünce: Tarık Buğra’nın edebiyatımızdaki yeri ve önemi.
Yardımcı düşünce: Tarık Buğra’nın doğduğu zaman, okuduğu okullar ve hakkında bilgiler.
4. Tarık Buğra adlı metindeki anlatım biçimlerini, düşünceyi geliştirme yollarını ve bunların işlevlerini belirleyiniz.
Cevap: Metinde öyküleyici anlatıma sanatçının hayatı anlatılırken, açıklayıcı anlatıma sanatçının kişiliği anlatılırken ve karşılaştırmaya romanları arasında yorum yapılarak kullanılmıştır.
5. Tarık Buğra adlı metinde dönemin özellikleriyle ilgili hangi belirlemeler yapılabilir?
Cevap: Metinde anlatılan dönemde yatılı okulların olduğu, üniversite okumadan da öğretmen olunabildiği, gazete ve dergilerin yaygın olduğunu söyleyebiliriz.
6. Tarık Buğra adlı metinde ortaya konulan bilgi, tespit ve görüşleri; gerekçe, kanıt, tutarlılık, geçerlilik, doğruluk açısından değerlendiriniz.
Cevap: Metin biyografi olduğu için yazılanlar nesnel olmalı, yorum katılmamalı, bilgiler kanıtlanabilir, tutarlı ve doğrudur.
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.