Cevap Yaz
22 Ocak 2023, 17:23 - Sena Yazdı

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 246-247. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 246-247. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 9. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Okuma Çalışmaları konusunun bulunduğu 9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 246-247 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 246-247. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

9.Sınıf MEB Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı 246-247. Sayfa Cevapları Okuma Çalışmaları

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 246 Cevapları MEB Yayınları

Hazırlık

1. İnsan niçin günlük tutma ihtiyacı duyar? Tartışınız.
Cevap: İnsanlar yaşadığı olayları, güzel ve özel anları hatırlamak, unuttuğunda bakarak, okuyarak anımsamak için günlük tutma ihtiyacı duyarlar.


2. “Günlük kişinin kendine tuttuğu aynadır.” sözünden ne anlıyorsunuz? Açıklayınız.
Cevap: Günlüklerin, insanları olduğu gibi yansıttığını anlıyorum. 


3. Günlük yazmada gözlemlerin ve kişisel izlenimlerin yeri nedir? Tartışınız.
Cevap: Günlük yazmada gözlem ve kişisel görüşler çok önemlidir. 


9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 247 Cevapları MEB Yayınları

Metni Anlama ve Çözümleme

1. Nurullah Ataç’ın günlüklerini dil ve anlatım özellikleri yönünden değerlendiriniz.
Cevap: Nurullah Ataç günlüklerinde sade ve akıcı bir dil kullanmış ve yazdıklarını kendi dünyasına göre yorumlayarak kaleme almıştır.


2. Yazar ilk günlükte söz ettiği İlhan Geçer’e niçin cevap yazmak istemiş olabilir? Açıklayınız.
Cevap: İlhan Geçer’in eleştirilerine cevap vermek amacıyla yazmış olabilir.


3. 22 Haziran tarihli günlüğün konusunu belirleyiniz.
Cevap: 22 Haziran tarihli günlükteki konu yazmanın neler hissettirdiğidir.


4. Yazar “Yeni komşum daha yaşlı, uslu oturmasını biliyor.” sözüyle ne anlatmak istiyor? Açıklayınız.
Cevap: Yaşlı komşusundan önceki kişinin uslu durmadığını ve rahatsızlık verdiğini anlatmak istiyor.


5. Metinden hareketle günlük türünün özelliklerini belirleyiniz.
Cevap: 

  • Günü gününe yazılır.
  • Öznel yazılardır.
  • Birinci kişi ağzından yazılır.
  • Samimi ve içtendir.
  • Sade ve yalın bir dil kullanılır.
  • Yazan kişinin görüşlerini yansıtır.
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.