Cevap Yaz
29 Kasım 2022, 13:37 - Sena Yazdı

Çitlembik Metni Cevapları (5. Sınıf Türkçe Anıttepe)

Çitlembik Metni Cevapları (5. Sınıf Türkçe Anıttepe) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Çitlembik metnine ait çalışmalarının bulunduğu 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 172-175-176-177 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Çitlembik Metni Cevapları (5. Sınıf Türkçe Anıttepe)

Çitlembik Metni Cevapları ve Çalışmaları 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık Sayfa 172-175-176-177. Cevapları

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 172 Cevapları Anıttepe Yayıncılık

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. İlk yardım ile ilgili araştırmalarınızı arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: İlk yardım, sağlık görevlileri olay yerine gelene kadar hastanın hayatını kurtarmaya yönelik yapılacak hareketlerdir. 


2. İlk yardımın önemli olduğunu düşünüyor musunuz? Neden?
Cevap: İlk yardımın önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü kaza esnasında hem kendi hem başkalarının hayatını koruyabilmek ve yardım etmek için önemlidir.


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 175 Cevapları Anıttepe Yayıncılık

1. Etkinlik

Okuduğunuz metinde geçen bazı kelimeler ve kelimelerin anlamları verilmiştir. Bu kelimeleri, anlamlarıyla eşleştiriniz.
Cevap:

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 174 Cevapları Anıttepe Yayıncılık


2. Etkinlik

Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.

1. Süleyman niçin ağaca çıkmıştır?
Cevap: Süleyman, çıtlık ağacının meyvelerini toplamak için ağaca çıkmış.


2. Hasan, Süleyman’ı nasıl uyarmıştır?
Cevap: Hasan, Süleyman’ı ” Süleyman, bastığın dala dikkat et! ” diyerek uyarmıştır.


3. Süleyman ağaçtan niçin düşmüştür?
Cevap: Süleyman, ağacı salladığı için düşmüş.


4. Süleyman’a Hasan ve yazar nasıl müdahale etmiştir?
Cevap: Hasan ve yazar Süleyman’ın bacağına gömleği bağlayarak müdahale etmiş.


5. Doktorun “Yarayı kalp seviyesinin üstünde tutup taşısalarmış doktor diploması bile hak edeceklermiş.” ifadesiyle anlatmak istediği nedir?
Cevap: Yaptıklarının çok doğru ve profesyonel olduğunu anlatmak istemiştir.


6. Süleyman, Hasan ve yazara niçin teşekkür ediyor? Siz böyle bir durum karşısında neler düşünürdünüz?
Cevap: Kendisine ilkyardım yaptıkları için teşekkür ediyor. 


3. Etkinlik

a) Turnike kelimesi size neyi çağrıştırıyor?
Cevap: Kan akışını durduran lastik.


b) www.eba.gov.tr adresinden turnike ile ilgili videoyu seyrediniz.
Cevap:


 c) Okuduğunuz metinde yapılan ilk yardım bir turnike midir? Sebebiyle açıklayınız.
Cevap: Evet yapılan ilk yardım bir turnikedir. Çünkü gömlek ip gibi kullanılarak kan akışını durdurmak için bağlanmıştır.


ç) Videoyu izlerken dikkatinizi en çok çeken bölümü yazınız.
Cevap: Videoda hastanın anlına ”T” harfinin yazılması çok dikkatimi çekti.


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 176 Cevapları Anıttepe Yayıncılık

4. Etkinlik

 Metinden “sevinç, mutluluk” duygularını ifade eden iki cümle yazınız.
Cevap: 

  • Birlikte başardık, diye düşünüyorum. Birlikte başardık.
  • Ağabeyime sarılıp deliler gibi yanaklarından öpüyorum.

5. Etkinlik

Metni okurken işaretlediğiniz bölümlerden hareketle metni defterinize özetleyiniz.
Cevap: Süleyman meyvesini toplamak için çıtlık ağacına çıkar. Ağacı sallamasıyla yerer kapaklanır. Yarası olan Süleyman’a Hasan ve yazar yardım ederler. Yazar göleğini ip gibi yaparak Süleyman’ın bacağına bağlar. İlkyardım yaptıktan sonra Süleyman’ı hastaneye götürürler.


6. Etkinlik

a) Aşağıdaki görseli inceleyiniz. Bu kamu spotu reklamının içeriği ne ile ilgili olabilir?
Cevap: Reklamın içeriği bilinçsiz ilaç kullanımı ile ilgili olabilir.


b) Sağlık Bakanlığı internet adresinden reklam videosunu izleyiniz.
Cevap:


c) Reklamın verdiği mesaj nedir? Bu reklamın topluma yararları nelerdir? Açıklayınız.
Cevap: Reklam bilinçsiz ilaç kullanımı hakkında uyarı yapmaktadır. Toplumu bilinçsiz ilaç kullanımı hakkında uyararak bilinçlendirmektedir.


7. Etkinlik

b) Yukarıdaki kelimeler ünlü ile başlayan ek aldığında ya da başka bir kelime ile birleştiğinde kelimelerde nasıl bir değişiklik olmuştur?
Cevap: Ana kelime ek aldığında iki kelimeyi birbirine bağlamak için son harfi iki kere tekrarlanır.


8. Etkinlik

Aşağıdaki cümlelerde ünsüz türemesinin olduğu kelimelerin altını çiziniz.
Cevap:

• Davanın reddine karar verildi.
• Konuşmak benim en doğal hakkım.
• Alın teriyle kazanmanın hazzını anlatamam.
• Beni ikizin zannettiler.
• Bu hissi daha önce hiç yaşamamıştım.


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 177 Cevapları Anıttepe Yayıncılık

9. Etkinlik

a) İlk yardımın önemini anlatan bilgilendirici bir metin yazınız. Yazınıza başlık koymayı unutmayınız.
Cevap: 

İLK YARDIM

İlkyardım kazalarda hem kendimizin, hem yakınlarımızın hayatını kurtarabilmek, sağlıkçılar gelene kadar müdahale ederek yaralının zor durumunu en aza indirebilmek için önemlidir. Böylelikle hastanın sağlıkçılar gelenek kadar dayanmasını yarasının büyümemesini sağlamış oluruz.


BİR SONRAKİ DERSE HAZIRLIK

1. Sağlık ve spor konularını yansıtan haber yazısı, afiş, poster vb. bulunuz. Bulduğunuz bu dokümanlarda anlatılmak istenenleri arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap:

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 177 Cevapları Anıttepe Yayıncılık


2. Spor yapmanın önemini yansıtan grafik ve tablolar bularak sınıfa getiriniz.
Cevap:

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 177 Cevapları Anıttepe Yayıncılık1

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.