Cevap Yaz
24 Kasım 2022, 1:13 - Sena Yazdı

Dünya Kadar Plastik Metni Cevapları (7. Sınıf Türkçe ÖZGÜN)

Dünya Kadar Plastik Metni Cevapları (7. Sınıf Türkçe ÖZGÜN) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Dünya Kadar Plastik metnine ait çalışmalarının bulunduğu 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 153-154-155-156-157 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Dünya Kadar Plastik Metni Cevapları (7. Sınıf Türkçe ÖZGÜN)

Dünya Kadar Plastik Metni Cevapları 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı ÖZGÜN Yayınları Sayfa 153-154-155-156-157 Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 153 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Çevreyi korumak için neler yapılması gerektiği hakkında arkadaşlarınızla konuşunuz.
Cevap: Çevreyi korumak için; çevremizi kirletmemeli, çevre dostu ürünler kullanmalı, çevreyi kirletmemeleri için  etrafımızdakileri uyarmalı, çocukları bu bilinçle büyütmeliyiz.


2. Çevre kirliliğiyle ilgili derlediğiniz gazete ve dergi haberlerini arkadaşlarınıza okuyunuz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 152 Cevapları ÖZGÜN Yayınları


1. ETKİNLİK

Metinde geçen aşağıdaki sözcüklerin anlamını önce tahmin ediniz. Sonra bu sözcüklerin anlamını sözlükten bulup yazınız. Tahminleriniz ile sözlük anlamlarını karşılaştırıp bu sözcükleri birer cümlede kullanınız.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 153 Cevapları ÖZGÜN Yayınları


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 154 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

2. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.

1. İşlenmiş petrol, hangi ürünlerin üretiminde kullanılırmış?
Cevap: İşlenmiş petrol; kalem, şişe, bilgisayarların üretiminde kullanılırmış.


2. Plastik neden çevreci bir malzeme değilmiş?
Cevap: Plastik toprakta çözünmediği için çevreci bir malzeme değilmiş.


3. Dünya üzerinde her gün çıkan plastik çöp miktarı ne kadarmış?
Cevap: Dünya üzerinde her gün çıkan plastik çöp miktarı sekiz milyon tonmuş.


4. Plastiklerin yolculuğu nerede başlar, nasıl sonlanırmış?
Cevap: Plastiklerin yolculuğu çöplerde başlar, geri dönüşüm fabrikalarında ve denizlerde çöp adacıkları oluşturarak sonlanır.


5. Çöp adalar nasıl oluşurmuş?
Cevap: Çöpler rüzgar ve yağmur yardımı ile sürüklenerek denizlere ve okyanuslara gider. Suyun akıntısıyla da bir yerde birikerek adalar oluşturur.


6. Plastik çöplerin, okyanusları kirletme dışında ne gibi zararları varmış?
Cevap: Plastik çöpler çevreyi kirleterek canlıların ölümüne sebep olur, içme sularına karışarak canlıları hastalandırır.


3. ETKİNLİK

Metnin konusunu ve ana fikrini aşağıya yazınız.
Cevap:

Metnin konusu: Plastiğin üretimi ve atıklarının çöp adaları oluşturması.

Metnin ana fikri: Gerekmedikçe plastik malzemeler kullanmamalı ve çevremize atmamamız gerektiği.


4. ETKİNLİK

Metinle ilgili görüşlerinizi sebepleriyle birlikte aşağıya yazınız.
Cevap: Metin günümüzün problemlerinden biri olan atıkların doğamıza verdiği zararları ele almıştır. plastik atıkların zararlarının anlatılması okuyucunun bilinçlenmesini sağlar.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 155 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

5. ETKİNLİK

Metinde geçen aşağıdaki cümleleri okuyunuz. Cümlelerdeki geçiş ve bağlantı ifadelerinin altını örnekteki gibi çiziniz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 155 Cevapları ÖZGÜN Yayınları


6. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili fiillerin yapısını karşılarına yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 155 Cevapları ÖZGÜN Yayınları1


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

7. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümlelerde geçen birleşik fiillerin altını çiziniz. Bu birleşik fiillerin hangi yolla oluştuğunu tablonun uygun bölümüne örnekteki gibi yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları ÖZGÜN Yayınları1


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 157 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

8. ETKİNLİK

a. “Atıkların doğaya verdikleri zararlar” ile ilgili bir araştırma yapınız. Araştırmanızdan edindiğiniz bilgilere göre bilgilendirici bir yazı yazınız. Yazınızı, oluşturacağınız yazı taslağına göre düzenleyiniz. Yazınızda açıklayıcı ve tartışmacı anlatım biçimlerini kullanmaya, medya kaynaklarından görüşlerinizi destekleyecek kanıtlar sunmaya dikkat ediniz.
Cevap:

YAZI TASLAĞIM

Araştırmamın konusu: Atıkların zararları.

Araştırmamın amacı: Geri dönüşüm hakkında insanları bilinçlendirmek. 

Giriş bölümü: Atıkların insanlara ve doğaya zararları.

Gelişme bölümü: Geri dönüşümün doğaya ve insanlara faydaları. 

Sonuç bölümü: İnsanların geri dönüşüm için yapabilecekleri. 

Kaynakça: İnternet.


b. Oluşturduğunuz taslaktan hareketle yazınızı yazınız.
Cevap:

Atıklar doğaya, doğayla birlikte hayvanlara ve insanlara ciddi zararlar verir. Atıkların doğaya salınmasıyla toprak ve akarsular kirlenerek zehirlenir. Kirlenen bu akarsularda ve topraklarda yaşayan, suyunu içen, toprağından beslenen canlılar bu kirlere maruz kalarak hastalanır veya ölür. 

Atıkların bu ciddi zararlarına maruz kalmamak için geri dönüşümü sağlayabiliriz. Geri dönüşümle doğa ve canlılar zarar görmez ve ekonomi güçlenir. 

Geri dönüşüm ve atıkların kirliliğini önlemekte biz insanlara düşen de atıklarımızı cinsine göre ayırmak, çevremizi temiz tutmak ve topladığımız bu atıkları gereken yerlere göndererek işlenmesini sağlamaktır.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.