Cevap Yaz
18 Nisan 2022, 9:48 - Sena Yazdı

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 204-205-206-207. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 204-205-206-207. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 6. Ünite Değerlendirme Testi konusunun bulunduğu 3. sınıf fen bilimleri ders kitabı sayfa 204-205-206-207 cevapları konusunu paylaştık. 6. Ünite Değerlendirme Testi konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 204-205-206-207. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf MEB Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 204-205-206-207. Sayfa Cevapları 6. Ünite Değerlendirme Testi

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 204 Cevapları

1. ✓ Erişkin oluncaya kadar büyür.
✓ Erişkin olduktan sonra büyümesi durur.
✓ Besinini diğer canlılardan sağlar.
Bu özellikler aşağıdaki hangi canlıya ait olabilir?
Cevap: B)


2. Aşağıdakilerden hangisi hayvan ile bitkinin ortak özelliği değildir?
Cevap: C) Hareket eder. 


3. Aşağıdakilerden hangisi doğal çevrede yaşamaktadır?
Cevap: C)


4. ♦. Çevreye atılan çöpler ve piller.
✱. Parfüm ve deodorantlar.
■. Araba, ev ve fabrikalardan çıkan dumanlar.
Yukarıdakilerden hangileri çevreye zarar verir?
Cevap: A) ♦ – ✱ – ■


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 205 Cevapları

5. Aşağıdakilerden hangisi tükenir kaynaklardan değildir?
Cevap: B)


6. Aşağıdakilerden hangisi en kısa sürede doğaya karışır?
Cevap: C)


7. Doğal ve yapay çevre ile ilgili hangisi yanlıştır?
Cevap: B) Yapay çevre doğada var olan çevredir. 


8. Arda fen bilimleri dersinde sunum yapmak için yukarıdaki resimleri hazırladı. Arda’nın sunumunun konusu ne olabilir?
Cevap: A) Hava kirliliği


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 206 Cevapları

9. Aşağıdakilerden hangisi insanlar tarafından yapılmıştır?
Cevap: C) Baraj


10. Hangisi canlıların ortak özelliği değildir?
Cevap: C) Yürüme


11. Aşağıdakilerden hangisi cansızdır?
Cevap: B)


12. Aşağıdakilerden hangisi canlıdır?
Cevap: C)


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 207 Cevapları

13. ♦. Bitkiler hareket etmezler.
✱. Toprak canlı bir varlıktır.
■. Su cansız bir varlıktır.
Yukarıdaki ifadelerden kaç tanesi doğrudur?
Cevap: A) 1


14. Oğuzhan’ın ifade ettiği varlıklardan kaç tanesi canlıdır?
Cevap: B) 2


15. Aşağıdakilerden hangisi doğal çevrenin kirlenmesine sebep olmaz?
Cevap: B) Sonbaharda ağaçların yapraklarının toprağa karışması. 


16. Melisa için hangisi söylenemez?
Cevap: B) Suyu israf ediyor. 


17. Aşağıdakilerden hangisi doğal çevreye örnek değildir?
Cevap: C)


3.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 204-205-206-207. Sayfa, 6. Ünite Değerlendirme Testi 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.