Cevap Yaz
18 Nisan 2022, 9:49 - Sena Yazdı

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 242-243-244-245. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 242-243-244-245. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 7. Ünite Değerlendirme Testi konusunun bulunduğu 3. sınıf fen bilimleri ders kitabı sayfa 242-243-244-245 cevapları konusunu paylaştık. 7. Ünite Değerlendirme Testi konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 242-243-244-245. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf MEB Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 242-243-244-245. Sayfa Cevapları 7. Ünite Değerlendirme Testi

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 242 Cevapları

1. Yukarıdaki elektrikli araçların elektrik kaynakları sırasıyla hangi seçenekte doğru verilmiştir?
Cevap: B) Şehir elektriği, pil, akü 


2. Kullanım süresi bitmiş …… doğaya atılmamalıdır. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki sözcüklerden hangisi gelmelidir?
Cevap: C) Pil


3. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
Cevap: A) Biten pilleri atık pil kutusuna atmalıyız.


4. Aşağıdakilerden hangisi ısınma amacıyla kullanılan elektrikli araçlardandır?
Cevap: B)


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 243 Cevapları

5. Aşağıdakilerden hangisini yaparken her zaman elektrik enerjisine ihtiyaç duyarız?
Cevap: A) Bilgisayar kullanırken 


6. Yukarıda verilen eşleştirmelerden kaç tanesi doğrudur?
Cevap: C) 3


7. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi doğrudur?
Cevap: B) Bulaşık makinesi – Şehir elektriği 


8. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
Cevap: C) Kırılmış prizleri ve yıpranmış kabloları uzman kişilere tamir ettirmeliyiz. 


9. Elektrik çarpmış birine yardım için hangisi yapılmamalıdır?
Cevap: C) Elektrikli aletin üzerine su dökülmelidir. 


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 244 Cevapları

10. Aşağıdaki görsellerden hangisi elektrikli ev araç gereçlerindendir?
Cevap: A)


11. Aşağıdakilerden hangisi elektrik kaynağı değildir?
Cevap: C)


12. Aşağıdakilerden hangisi birkaç pilin bir araya gelmesiyle oluşan elektrik kaynağıdır?
Cevap: B) Batarya 


13. ♦. Çamaşır makinesi ve buzdolabı pille çalışır.
▲. El feneri şehir elektriği ile çalışır.
●. Telsizler ve şarjlı lambalar batarya ile çalışır.
Yukarıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
Cevap: A) ●


14. Atık piller ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C) Atık piller çöpe atılmalıdır. 


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 245 Cevapları

15. Elektrik çarpmış birine nasıl yardım edebiliriz?
Cevap: A) Şalterleri kapatıp 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramalıyız. 


16. Aşağıdaki elektrikli araçlardan hangisi pil ile çalışmaktadır?
Cevap: A) Televizyon kumandası 


17. Elektrik enerjisinin iletilmesinde …… kullanılır. Boşluk bırakılan yere aşağıdaki sözcüklerden hangisi gelmelidir?
Cevap: B) Kablo 


18. ●. Islak zeminlerde elektrikli araçlar kullanılmalıdır.
▲. Elektrikli araçlar çalışırken hareket ettirilir.
■. Kırık prizler tamir ettirilmelidir.
Yukarıda verilen ifadelerden hangileri yanlıştır?
Cevap: C) ● – ▲ 


19. – Bozulan elektrikli araçların tamirini uzman kişiler yapmalıdır.
– Elektrikli aletleri kullanmadığımız zaman fişini çekmeliyiz.
– Elektrikli aletleri suyla temas ettirmemeliyiz.
Yukarıdaki ifadelerin kaç tanesi doğrudur?
Cevap: C) 3


3.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 242-243-244-245. Sayfa, 7. Ünite Değerlendirme Testi 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.