Cevap Yaz
6 Aralık 2023, 16:49 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 181-184. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayıncılık

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 181-184. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayıncılık 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Paralarımız konusunun bulunduğu 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 181-184 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 181-184. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayıncılık

3.Sınıf Matematik Ders Kitabı Ekoyay Yayıncılık 181. Sayfa Cevapları Paralarımız

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 181 Cevapları Ekoyay Yayıncılık

Konu Değerlendirme

1. Aşağıda verilen ifadelerde boş bırakılan yerleri doldurunuz.
Cevap:

a) 525 kr. = …5…. TL ..25… kr.
b) 845 kr. = …8…. TL …45…. kr.
c) 980 kr. = …9…. TL …80….. kr


2. Aşağıda verilen ifadelerde boş bırakılan yerleri doldurunuz.
Cevap:

a) 4 TL 35 kr. = ….435…. kr.
b) 1 TL 80 kr. = …180….. kr.
c) 2 TL 50 kr. = …250… kr.


3. Resimdeki ürünlerin etiketlerine bakınız. Yanda verilen paralarla bu ürünleri alıp alamayacağınızı belirleyiniz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 181 Cevapları Ekoyay Yayıncılık

Paralarımızla İlgili Problem Çözelim

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları Ekoyay Yayıncılık

2.Örnek

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları Ekoyay Yayıncılık

Alihan, beğendiği kitabı almak için kumbarasına 1 hafta boyunca her gün 2 TL attı. Bir hafta sonunda Alihan’ın kumbarasında kaç TL’si olur? Alihan istediği kitabı alabilir mi?
Cevap: 

1 hafta = 7 gün
7 x 2 = 14 TL parası olmuştur.
Kitap 11 TL olduğu için kumbarasındaki para ile kitap alabilir. 


Konu Değerlendirme

1. Mehmet harçlıklarının bir kısmını kumbarasında biriktirdi. Kumbarasını açtığında kumbarasından 2 tane 20 TL, 2 tane 10 TL ve 4 tane 1 TL çıktığını gördü. Mehmet kumbarasında kaç TL biriktirmiştir?
Cevap:

2 tane 20 TL = 20 + 20 = 40 TL
2 Tane 10 TL = 10 + 10 = 20 TL
4 Ten 1 TL = 1 + 1 + 1 + 1 = 4 TL

40 + 20 + 4 = 64 TL


2. Deniz; marketten paketi 8 TL olan bisküviden 3 paket, kilogramı 7 TL olan çileklerden 2 kg aldı. Ürünler için satıcıya 50 TL veren Deniz kaç TL para üstü alır?
Cevap:

Bisküvi → 8 + 8 + 8 = 24 TL
Çilek → 7 + 7 = 14 TL
24 + 14 = 38 TL
50 – 38 = 12 TL para üstü alır. 


3. Nurdan Hanım, bir mobilya mağazasından kitaplık ve koltuk aldı. Koltuğun fiyatı 425 TL’dir. Kitaplık koltuktan 25 TL daha ucuz olduğuna göre Nurdan Hanım satıcıya kaç TL ödemiştir?
Cevap:

Koltuk → 425 TL
Kitaplık → 425 – 25 = 400 TL
425 + 400 = 825 TL ödemiştir.


4. Aşağıdaki görselleri ve sayıları kullanarak bir problem kurup çözünüz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları Ekoyay Yayıncılık

Mehmet Bey evdeki eksikleri almak için markete gitmiştir. 30 TL yumurta, tanesi 12 TL olan makarnadan 2 paket, 24 TL olan bir adet diş macunu, kilosu 14 TL olan muzdan 1 kg almıştır. Mehmet Bey kasada 100 TL verdiğine göre üstü ne kadar almıştır?

12 + 12 + 30 + 24 + 14 = 92 TL
100 – 92 = 8 TL para üstü almıştır.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.