Cevap Yaz
21 Mayıs 2024, 18:07 - Furkan Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 286-287-288-289-290. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 286-287-288-289-290. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Bilim Gözlem Yapmakla Başlar metnine ait çalışmaların bulunduğu 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 286-287-288-289-290 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 286-287-288-289-290. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

3. Sınıf Sonuç Yayınları Türkçe Ders Kitabı 286-287-288-289-290. Sayfa Cevapları Bilim Gözlem Yapmakla Başlar

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 286 Cevapları Sonuç Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Doğa ve evrenle ilgili merak ettiğiniz konular nelerdir?
Cevap: Doğanın nasıl meydana geldiğini merak ediyorum.

2. Araştırma yapmayı sever misiniz? Hangi konuları araştırmaktan hoşlanıyorsunuz?
Cevap: Araştırma yapmayı severim ve genellikle geçmişte yaşamış, tanınan kişilerin hayatlarını araştırırım.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 287 Cevapları Sonuç Yayınları

1. ETKİNLİK

Metindeki görselleri inceleyelim. Sence metnin konusu nedir?
Cevap: “Bilimin nasıl olur ve bunun için neler gereklidir?” hakkında olabilir.


2. ETKİNLİK

Metinde geçen aşağıdaki kelimelerin anlamlarını tahmin ederek yazalım.

Merak: Bir şeyi öğrenmek istemek.

Gözlem: Bir olayın bütün detaylarını öğrenmek için yapılan gözetleme.

Araştırma: Herhangi bir konu hakkında merak edilenin incelenmesi.

Belgesel: Belge özelliği olan.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 288 Cevapları Sonuç Yayınları

3. ETKİNLİK

Okudum, anladım, soruları cevaplıyorum.

1. İnsanların en ilginç özelliklerinden biri nedir?
Cevap: Merak duygusu.

2. Gözlem yapmaya nasıl başlarız?
Cevap: Bir şeyi merak ettikten sonra başlarız.

3. Gözlem yaparken gerekli olan iki temel malzeme nedir?
Cevap: Gözlem defteri ve kalem.

4. Nerelerde gözlem yapabiliriz?
Cevap: İstediğimiz her yerde gözlem yapabiliriz.

5. Topladığımız bilgileri kullanarak ne yapabiliriz?
Cevap: Kitap oluşturabiliriz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 289 Cevapları Sonuç Yayınları

4. ETKİNLİK

Resimdeki çocuklar hangi konularda gözlem yapıyorlar? Noktalı yerlere yazalım.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 289 Ders Kitabı Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 290 Cevapları Sonuç Yayınları

5. ETKİNLİK

Neleri gözlemlemek isterdin? Bununla ilgili bir resim yap.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 290 Ders Kitabı Cevapları

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.