Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
21 Eylül 2020, 14:19
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 204

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 294-295. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

2019-2020 3. Sınıf Sonuç Yayınları Türkçe Ders Kitabı 294-295. sayfa cevapları Tema Değerlendirme

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 294 Ders Kitabı Cevapları

(1, 2, 3, 4, 5 ve 6. soruları metinden hareketle cevaplayınız.)

1. Kuduz nasıl bir hastalıktır?
Cevap: Özellikle köpeklerin taşıdığı ölümcül bir hastalıktır.

2. Pasteur, kuduz aşısını ilk olarak nerede kullandı?
Cevap: Tavşanda kullandı.

3. Çocuğa hangi hayvan saldırmıştı?
Cevap: Köpek.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 295 Ders Kitabı Cevapları

4. Isırılan yerin, kızgın demirle dağlanması yöntemi ne zaman uygulanıyordu?
Cevap: Pasteur’dan önce uygulanıyordu.

5. Pasteur, niçin çocuğa aşıyı uygulamak istemedi?
Cevap: Daha önce denemediği için uygulamak istemedi.

6. Çocuğun doktoru, Pasteur’a ne söyledi?
Cevap: Aşı olmazsa çocuğun öleceğini söyledi.

7. Aşağıdaki iletişim araçlarının adlarını yazalım.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 295 Ders Kitabı Cevapları

8. Aşağıdaki noktalama işaretlerini, cümlede boş bırakılan yerlere yazalım.
Cevap:

• En çok kullandığımız iletişim araçları (:) televizyon (,) telefon (,) bil (-) gisayardır (.)

• Aaa (!) Seni gördüğüme çok şaşırdım.

• Aysu (‘) nun babası bilgisayar aldı (.)

• Sana verdiğim dergiyi okudun mu (?)

• Hacı Bektaş Veli, (“) İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır. (“) demiştir.

(-) Anne, insanlar asırlar önce nasıl haberleşiyorlarmış?

(-) Dumanla ve posta güvercinleriyle haberleşiyorlarmış.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 286-287-288-289-290. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.