Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
3 Ekim 2019, 21:00
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1248

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 40-41-42-43-44. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

2019-2020 3. Sınıf Sonuç Yayınları Türkçe Ders Kitabı 40-41-42-43-44. sayfa cevapları Hediye Seçimi

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Sayfa 40 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Çevrenizdeki insanlar, kendilerine kötü davranıldığında neler hissediyor olabilirler?
Cevap: Çevremdeki insanlar kendilerine kötü davranıldığında saygısızlığa uğradığını düşünüp kırılabilir ve üzülebilirler.

2. Biri sizi terslediğinde neler hissediyorsunuz?
Cevap: Biri beni terslediği zaman o kişiye karşı olan saygımı ve sevgimi yitirir ve birdaha onunla iletişim kurmam.

3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Sayfa 41 Ders Kitabı Cevapları

1. Etkinlik: Metnin başlığını okuyalım. Metinle ilgili görseli inceleyelim. Sence metinde nelerden söz ediliyor olabilir?
Cevap: Metin bir Ihlamur ağacı ile ilgili olabilir. Bu ağaç ile onun sahibi arasında geçen olayları konu alıyor olabilir.


2. ETKİNLİK: Kelime ve kelime guruplarıyla anlamlarını eşleştirelim.

1-) zengin ==> Parası, malı çok olan, rahat yaşayan
2-) ıhlamur ==> Gölgesi geniş olan bir tür ağaç
3-) pişman olmak ==> Yaptığı bir işin yanlış veya uygunsuz sonuç verdiğini anlamak
4-) incitmek ==> Kötü sözler veya davranışlar yüzünden bir kimsenin üzülmesine sebep olmak.

3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Sayfa 42 Ders Kitabı Cevapları

3. ETKİNLİK: Şimdi de öğrendiğimiz kelimelerle cümle yazalım.

zengin ==> Türkiyede pek çok zengin iş adamı vardır.
ıhlamur ==> Ihlamur ağacının yapraklarından yapılan ıhlamur çayı çok faydalıdır.
pişman olmak ==> Yazılıya çalışmadığı için pişman olmuştu.
incitmek ==> Karşısındakini istemeden incitmişti.


4. ETKİNLİK: Sence bu metnin ana fikri nedir?
Cevap: Zenginlik mal varlığı ile olan zenginlik değildir. Gerçek zenginlik insanın zengin kalpli, koca bir yüreği olmasıdır.


5. ETKİNLİK: Metne farklı bir başlık yazalım.
Cevap: Gerçek Zenginliğin Sırrı

3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Sayfa 43 Ders Kitabı Cevapları

6. ETKİNLİK: Dinledim, anladım, soruları cevaplıyorum.

1. Kim çok zengin olmak istiyormuş?
Cevap: Zerka isimli kişi çok zengin olmak istiyormuş.


2. Kapıda, kolunda çiçeklerle kim duruyormuş?
Cevap: Kapıda, elinde çiçeklerle yaşlı bir dede duruyormuş.


3. Zerka, dedeye nasıl davranmış?
Cevap: Zerka, dedeye kötü bir şekilde davranmış ve kapıdan kovmuş.


4. Zerka’nın davranışı karşısında dede ne yapmış?
Cevap: Zerkanın kötü davrandığı dede bu davranış karşısında çok üzülmüş ve sepetindeki ıhlamurları teselli etmiştir.


5. Zerka, arkadaşlarıyla nerede dolaşmış?
Cevap: Zerka arkadaşlarıyla birlikte bahçede dolaşmış.


6. Zerka, ıhlamur çiçeğinin kokusunu nasıl almaya başlamış?
Cevap: Zerka ıhlamur ağacından özür dilediği zaman ıhlamur ağacının çiçeğinin kokusunu almaya başlamış.


7. Zerka, neyi anlamış?
Cevap: Zerka, gerçek zenginliğin insanın içerisinde yer alan sevgi olduğunu anlamış.

3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Sayfa 44 Ders Kitabı Cevapları

7. ETKİNLİK: Zerka’ya bir mektup yazmaya ne dersin? Haydi ona yaşadığı bu olayla ilgili duygu ve düşüncelerimizi dile getiren bir mektup yazalım.
Cevap:

Sevgili Zerka,

İlk başlarda bahçenin kapısında duran yaşlı adamı kovduğun için sana çok sinirlenmiştim. Yaptığın ayıbı fark etmeni bekliyordum ancak çok geç fark ettin. Zengin olmak sadece maddi olarak değildir. İnsanlar manevi olarakta zengin olabilir. Bunu anladığına çok sevindim. Umarım bir daha başka bir hata yapmazsın.

Sevgilerimle


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 30-31-32-33-34-35-36-37-38-39. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Etiket: 3 sinif sonuç yayınları türkçe cevapları, sonuç yayinlari turkce ders kitabi 3 sinif 43 cevaplari
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (5 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,40)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor