Cevap Yaz
17 Nisan 2024, 19:00 - Furkan Yazdı

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 173-174-175-176-177. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 173-174-175-176-177. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 5. Ünite Sonu Değerlendirme konusunun bulunduğu 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 173-174-175-176-177 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 173-174-175-176-177. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4.Sınıf MEB Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 160-161-162-163-164-165.Sayfa Cevapları 5. Ünite Sonu Değerlendirme

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 173 Cevapları MEB Yayınları

ÜNİTE SONU DEĞERLENDİRME

A) Aşağıdaki bulmacayı çözünüz.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 167 Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 174 Cevapları MEB Yayınları

B) Aşağıdaki ifadeleri dikkatlice okuyunuz. Doğru ifadelerin başına “D”, yanlış ifadelerin başına “Y” yazınız. Yanlış olan ifadelerin doğrularını altlarındaki noktalı yerlere yazınız.

1. ( D ) İnsanlar, çok eski zamanlardan beri Güneş’i ışık kaynağı olarak kullanmışlardır.
2. ( Y ) Kandil, gaz lambasından daha sonra icat edilmiştir.
Cevap: Kandil gaz lambasından sonra değil daha önce icat edildi.

3. ( Y ) Bilgisayar, tablet, cep telefonu gibi cihazların ekran ışıkları göz sağlığı açısından çok parlak kullanılmalıdır.
Cevap: Bu tarz cihazları kullanırken göz sağlığımız için parlaklığı kısarak kullanmalıyız.

4. ( D ) Işık kirliliği, yumurtadan çıkan yavru deniz kaplumbağaları için büyük bir tehlikedir.
5. ( Y ) Kent merkezinde görülebilen gök cisimleri kırsal bölgelerde görülebilenlerden daha fazladır.
Cevap: Kırsalda şehre göre daha fazla gök cismi görülür.

6. ( Y ) Sokak aydınlatmalarında ışık, gökyüzüne doğru yöneltilmelidir.
Cevap: Sokak lambalarındaki ışık gökyüzüne değil, yere doğru yöneltilmelidir.

7. ( Y ) Edison telsizi ve radyoyu icat etmiştir.
Cevap: Edison değil, Guglielmo Marconi telsizi ve radyoyu icat etmiştir.

8. ( Y ) Hoparlör sesi kaydeden teknolojik araçlardandır.
Cevap: Hoparlör sesi kaydetmez, sesin şiddetini değiştiren bir teknolojik araçtır.

9. ( D ) Ses kaynağından çıkan sesin güçlü ya da güçsüz olması sesin şiddetini belirler.
10. ( D ) Canlı yaşamını olumsuz etkileyen, iş verimliliğini düşüren, çevrenin doğal dengesini bozan seslere ses kirliliği denir.
11. ( D ) İşitme cihazı, işitme problemi yaşayan bireyler için üretilmiş bir ses teknolojisi aracıdır.
12. ( Y ) Ders çalışırken ışığın geldiği yön önemli değildir.
Cevap: Ders çalışırken ışık duvara çarparak gelmelidir.

13. ( D ) Motorlu taşıtların çıkardığı motor sesi kirliliğe sebep olur.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 175 Cevapları MEB Yayınları

C) Cümlelerdeki boşlukları, verilen kelimelerden uygun olanlarıyla tamamlayınız.

1. Thomas Edison __ampulü__ icat etmiştir.

2. Ateşin keşfedilmesinden sonra __meşale__ üretilmiştir.

3. Bulunduğunuz ortamları yeteri kadar aydınlatan, olabildiğince az enerji tüketen ve göz sağlığını koruyacak şekilde yapılan aydınlatmaya __uygun aydınlatma__denir.

4. Işığın yanlış yerde, miktarda, yönde ve zamanda kullanılmasına __ışık kirliliği__ denir.

5. Gece aydınlatmalarında __harekete__ duyarlı aydınlatma araçları ve zamanlayıcılar kullanılmalıdır.

6. Işık kirliliği __göz sağlığını__ bozar.

7. Alexandr Graham Bell __telefonu__ icat etmiştir.

8. Sesin uzak mesafelere ulaşmasını sağlayan __megafon__ sesin şiddetini değiştirmeye yarayan teknolojik araçlardandır.

9. Ses kaynağından uzaklaştıkça sesin __şiddeti__ azalır.

10. Ses kirliliği __işitme__ kaybına sebep olabilir.


Ç) Aşağıdaki çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz. 

1. Buna göre aydınlatma araçlarındaki değişimle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi söylenemez?
Cevap: C) Günümüzde kullanılan aydınlatma araçları akkor flamanlıdır. 

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 176 Cevapları MEB Yayınları

2. Aşağıdakilerden hangisi diğerlerinden farklı özellikte bir cihazdır?
Cevap: A) Kamera


3. Aşağıda ses kirliliğine neden olan örnekler verilmiştir.
I. Trafikte gerektiğinde korna kullanılması kazaları engeller.
II. Öğrenciler gürültülü ortamlarda odaklanamadıkları için dersi anlayamazlar.
III. Şiddetli ses, strese sebep olarak kan basıncını arttırır.

İfadelerden hangileri ses kirliliğinin olumsuz etkilerindendir?
Cevap: D) II ve II


4. Görseldeki teknolojik araçla ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
Cevap: D) Sesler, günümüzde daha küçük alanlarda depolanabilmektedir.


5. Aşağıdakilerden hangisi ışık kirliliğinin sebep olduğu sorunlardan değildir?
Cevap: B) Doğal ışık kaynaklarının tükenmesine sebep olur. 


6. Aşağıdakilerden hangisi uygun aydınlatmanın önemli olduğu durumlar arasında yer almaz?
Cevap: D) Binaların dış cephelerinin ve sokak lambalarının birçok ampulle aydınlatılması

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 177 Cevapları MEB Yayınları

7. Enerji Tasarrufu Haftası’nda bir proje hazırlayacak olan Mert ve arkadaşları okullarında çeşitli araştırmalar yapmışlardır. Ulaştıkları sonuçlara göre çözüm önerileri hazırlayan öğrencilerin listesinde aşağıdakilerden hangisinin bulunması uygun değildir?
Cevap: B) Okulu güzelleştirmek için okul bahçesindeki lambaların sayısının arttırılması.


8. Tabloda verilen ifadelerden ses kirliliğine neden olanlar boyandığında hangi seçenekteki şekle ulaşılır?
Cevap: C)


9. Mersin Bozyazı’da Tarçın isimli deniz kaplumbağası 120 yumurta bıraktı. Bu olay civarda oturanlar arasında duyuldu ve yuva hayvanseverler tarafından koruma altına alındı. 46 gün sonra yavruların birer ikişer yuvadan çıktıkları ancak deniz yerine yakındaki ışıklara yöneldikleri görüldü.

Metinde ortaya çıkan soruna benzer bir durum aşağıdakilerin hangisinde verilmiştir?
Cevap: A) Sahildeki aydınlatmalar yüzünden balıkların yumurtlama döngüsünün bozulması.


10. Tabloda iki farklı aydınlatma aracına ait özellikler verilmiştir.

Özellikleri verilen aydınlatma araçları hangi seçenekte doğru gösterilmiştir?
Cevap: B) Floresan lamba  – Gaz lambası 

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.