Cevap Yaz
17 Ağustos 2022, 9:37 - Sena Yazdı

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 82-83-84-85. Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık

4.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 82-83-84-85. Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 3. Ünite Değerlendirme Soruları’nın bulunduğu 4. sınıf fen bilimleri ders kitabı sayfa 82-83-84-85 cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

4.Sınıf ATA Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı 82-83-84-85. Sayfa Cevapları 3. Ünite Değerlendirme Soruları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 82 Cevapları

A) Aşağıda verilen ifadeleri kutucuklardaki kavramlardan uygun olanıyla tamamlayalım.
Cevap: 

1. Mıknatıs parçalarının …….iki…….. kutbu vardır.

2. Oyun hamuruna …….kuvvet…….. uygulandığında şekli değişir.

3. Duran bir cisme kuvvet uygulandığında cisim ……hareket……. edebilir.

4. Hareketli bir cisme hareketi yönünde uygulanan kuvvet …….hızlandırıcı…… etki yapar.

5. Paket lastiği ………esnek……… bir cisimdir.

6. Mıknatısların aynı kutupları birbirine ……..itme…… kuvveti uygular.

7. Buzdolabı süslerinde …….mıknatıs……… bulunur.

8. Mıknatısların kutupları ……N ve S…….. harfleri ile gösterilir.


B) Aşağıdaki ifadeler doğru ise ifadelerin başındaki kutucuğa “D”, yanlış ise “Y” yazalım.
Cevap: 

(D) 1. Kaydıraktan kayan çocuğa etki eden kuvvetin hızlandırıcı etkisi vardır.

(D) 2. Kale direğine çarpan top, yön değiştirme hareketi yapar.

(Y) 3. Durağa yaklaşan otobüse etki eden kuvvetin hızlandırıcı etkisi vardır.

(D) 4. Duran bir cisme uygulanan kuvvet cismin şeklini değiştirebilir.

(Y) 5. Bir cisme kuvvet uygulandığında cisim kesinlikle hareket eder.

(D) 6. Mıknatısların zıt kutupları, birbirine çekme kuvveti uygular.

(Y) 7. Mıknatısın uyguladığı kuvvet, temas gerektiren kuvvettir.

(Y) 8. Bir mıknatıs kırılırsa tek kutuplu hâle gelir.


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 83 Cevapları

C) Aşağıdaki kavramlarla açıklamaları ok kullanarak eşleştirelim.
Cevap:

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 83 Cevapları


Ç) Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayalım. Cevapları noktalı yerlere yazalım.

1. Kuvvet uygulanan durumlar hangileridir?
Cevap: Alarmı kapatırken, yataktan kalkarken, musluğu açarken, çaya şeker atarken, çayı karıştırırken, tel ve oyun hamuruyla model yaparken kuvvet uygulamıştır.


2. Hangi durumda kuvvetin şekil değiştirici etkisinden yararlanılmıştır?
Cevap: Oyun hamuru ve tel ile model yaparken kuvvetin şekil değiştirici etkisinden yararlanmıştır.


3. Uygulanan kuvvetlerden hangisinde kuvvetin yön değiştirici etkisinden yararlanılmıştır?
Cevap: Çayı karıştırmak kuvvetin yön değiştirici etkisine örnek verilebilir.


4. Hangi durumlarda kuvvetin yavaşlatıcı etkisinden yararlanılmıştır?
Cevap: Kırmızı ışıkta arabayı durdurmak kuvvetin yavaşlatıcı etkisinden yararlanmaya örnektir.


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 84 Cevapları

D) Soruların doğru cevabının bulunduğu seçeneği işaretleyelim.

1. Aşağıdakilerden hangisi kuvvet uygulandığında şekli değişen, kuvvet ortadan kalktığında ise eski hâline dönebilen bir maddedir?
Cevap: B)


2. Aşağıdaki oyuncak arabalardan hangisi yavaşlama hareketi yapar?
Cevap: A)


3. Buna göre öğrencilerden hangileri doğru örnek vermiştir?
Cevap: D) Çağla, Kenan ve Serdar 


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 85 Cevapları

4. Buna göre ifadelerinden hangileri doğrudur?
Cevap: A) 1 ve 2


5. Yukarıdaki ifadede ★ ve ■ yerine aşağıdakilerden hangileri yazılmalıdır?
Cevap: C) kuvvet- yön değiştirebilir 


6. Buna göre sporcunun uyguladığı kuvvetin etkisi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) Yön değiştirici 


7. Buna göre ifadelerinden hangileri doğru olabilir?
Cevap: D) 1, 2 ve 3


8. Bu arabaya ayrı ayrı 1, 2 ve 3 yönünde kuvvetler uygulandığında kuvvetlerin etkisi aşağıdakilerden hangisindeki gibi olur?
Cevap: B) Hızlandırıcı- Yön değiştirici- Hızlandırıcı

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.