Cevap Yaz
16 Şubat 2022, 22:25 - Furkan Yazdı

4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı 46-47. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı 46-47. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4.Sınıf MEB Yayınları İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı 46-47. Sayfa Cevapları Farklılıklara Saygı

4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 46 Ders Kitabı Cevapları

FARKLILIKLARA SAYGI

Hazırlık Çalışmaları

1. Aşağıdaki anketi doldurunuz.
Cevap: (Bu etkinliği siz yapınız.)

2. Sizce sınıf arkadaşlarınız yukarıdaki ankete aynı şeyleri yazmış olabilir mi? Sebeplerini açıklayınız.
Cevap: Sınıf arkadaşlarım yukarıdaki ankete farklı şeyler yazmış olabilirler. Çünkü herkes farklı şeylerden hoşlanabilir. Bu kişiden kişiye değişebilen bir şeydir.


3. Bütün insanların ilgileri, düşünceleri ve zevkleri aynı özelliklere sahip olsaydı ne olurdu? Tartışınız.
Cevap: Bütün insanların ilgi ve düşünceleri aynı özelliklere sahip olsaydı herşey çok klasik, sıradan ve zevksiz olurdu. Her zaman farklılık olması iyidir.


Etkinlik

Aşağıdaki resmi inceleyerek ilgili soruları cevaplayınız.

4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 46 Ders Kitabı Cevapları

1. Gölde kendi yansımasını ilk kez gören ördek neden şaşkınlık yaşamıştır?
Cevap: Gölde kendi yansımasını gören ördek diğerleri sarı iken kendisinin kahverengi olmasına şaşırmıştır.

2. Üçüncü sıradaki yavru ördeğin farklı özelliklere sahip olması diğer ördeklerle beraber yüzmesine engel olmuş mudur? Neden?
Cevap: Farklı bir özelliğe sahip olması onun diğer ördeklerle yüzmesine engel değildir. Çünkü dış görünüşü farklıdır ancak diğer ördekler gibi yüzme yeteneği vardır.

3. Farklılıklarımız birlikte yaşamamızı, arkadaşlık kurmamızı engeller mi? Açıklayınız.
Cevap: Farklılıklarımız arkadaşlık kurmamızı ve birlikte yaşamamıza bir engel değildir. Her zaman farklılık olması iyidir. Farklılıklarımızla bizler güzeliz.

4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 47 Ders Kitabı Cevapları

Değerlendirme Çalışmaları

1. İnsanların birbirinden farklı olan özelliklerine örnekler veriniz.
Cevap: İnsanların birbirinden farklı olan özellikleri dış görünüşleri, zevkler ve kişisel özellikleridir.

2. İnsanlar arasındaki bireysel farklılıklara saygı duyulmaması hâlinde bundan toplum
nasıl etkilenir? Düşüncelerinizi yazınız.
Cevap: İnsanlar arasında bireysel farklılığa saygı duyulması toplumsa bilinci güçlendirir. Toplumsal bağlarımızı sıkılaştırır ve birlik beraberlik ruhu uyandırır.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.