Cevap Yaz
21 Mayıs 2024, 21:22 - Betül Yazdı

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 171-172-173. Sayfa Cevapları Ferman Yayıncılık

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 171-172-173. Sayfa Cevapları Ferman Yayıncılık 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 6.Ünite Değerlendirme  konusunun yer aldığı 4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 171-172-173 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 171-172-173. Sayfa Cevapları Ferman Yayıncılık

4.Sınıf Ferman Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 171-172-173. Sayfa Cevapları 6.Ünite Değerlendirme 

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 171 Cevapları Ferman Yayıncılık

A. Aşağıda verilen ifadelerden doğru olanların yanına (D), yanlış olanların yanına (Y) yazınız. Yanlış olduğunu düşündüğünüz ifadelerin doğrularını, altlarında verilen boşluklara yazınız.

1. Çocuklar ancak yetişkin olduklarında temel haklara sahip olur. (Y)
Cevap: Çocuklar doğdukları andan itibaren temel haklara sahiptirler.

2. İstemeden de olsa birini kırdığımızda özür dilememiz gerekir. (D)
3. Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’ye göre çocuklar işlerde çalıştırılabilir. ( Y)
Cevap: Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’ye göre çocuklar işlerde çalıştırılamazlar.

4. Eğitsel ve sosyal etkinliklere katılmak sosyalleşmemizi sağlar. (D)
5. Bir birey olarak ülkemizin bağımsızlığı için yapabileceklerimiz vardır. (D)


B. Aşağıda kutucuklar içerisinde verilen sözcüklerden uygun olanları cümlelerde boş bırakılan yerlere yazınız.

1. Devletler tarafından insanların özgürce kullanımına sunulan ve o ülkede uygulanan yasalarca korunan kazanımlara __hak__ adı verilir.
2. __Sorumluluk__, kişinin gerçekleştirdiği tüm eylemlerin sonuçlarını üstlenebilmesidir.
3. Eğitsel ve sosyal etkinlikler öğrencilerin __yeteneklerini__ geliştirmelerine yardımcı olur.
4. Çocuk Haklarına Dair Sözleşme, 20 Kasım 1989 tarihinde __birleşmiş milletler__ tarafından kabul edilmiştir.


C. Aşağıda verilen soruların yanıtlarını defterinize yazınız.

1. Vatanımızda özgür yurttaşlar olarak yaşamamızı neye borçluyuz? Kısaca açıklayınız.
Cevap: Mustafa Kemal Atatürk’e ve milletimize  borçluyuz.

2. Meclisimizin, ulusal egemenlik ve millî birliğimiz için önemini kısaca yazınız.
Cevap: Meclisteki üyeler bizleri temsil ederler 

3. Eğitim hakkınızı hangi yasalara dayalı olarak kullanmaktasınız? Bununla ilgili bir araştırma yaparak ulaştıklarınızı yazınız.
Cevap: Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve Milli Eğitim Temel Kanununa göre kullanmaktayız.

4. Bağımsızlık ve özgürlükle ilgili iki şiir bularak yazınız.
Cevap:

Vatanın Yiğit Evladı

Bağımsızlık ve özgürlük, insanın kıymeti,
Coşkulu bir aşkla temsil edilen değeri.
Vatan toprağında yeşeren umut fidanı,
Milletin kalbinde yanan ebedi sancısı.

Atalarımızın mücadelesiyle kazandık,
Kahramanlıklarla süslenen zafer meydanı.
Can verdiler de bizlere bıraktılar bu vatanı,
Bu destansı mirasa sahip çıkan her yiğit evladı.


Kahraman Türk Milleti

İstiklal Marşı’nın dize dize nakışları,
Göğe yükselen şanlı bayrakta dalgalanan rüzgarı.
Özgürce nefes almak mücadelemizin esası,
Yasalarla güvence altına alınan hakların hazzı.

Düşmanlar çekemiyor bu aziz milletin bağımsızlığını,
Çünkü bizde var sevgi, cesaret ve inanç bütünü.
Gözlerimizde parıldayan bir gelecek hayali,
Ülkemizi çağdaş medeniyetler arasına taşıyan ileri düşünce.

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 172 Cevapları Ferman Yayıncılık

1. Aşağıdakilerden hangisi Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde yer alan bir hak değildir?
Cevap: A) Çalışma hakkı


2.Aşağıdakilerden hangisi okuldaki sorumluluklarımız arasında gösterilemez?
Cevap: B) Alışverişe yardım etmek.


3. Aşağıdakilerden hangisi sorumluluk sahibi bireylerin özelliklerinden biridir?
Cevap: D) Yardımlaşmayı severler.


4. (…)

Kubilay aşağıdakilerden hangisini yaparsa hem eylemlerinin sorumluluğunu almış hem de arkadaşlarına yardımcı olmuş olur?
Cevap: C) Sunumda daha fazla görev alıp arkadaşlarına yardım ederek.

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 173 Cevapları Ferman Yayıncılık

5. 4/B öğrencisi Selda, okulundaki bir etkinliğin duyurusunda şu ifadelerle karşılaşmıştır:
• Dekor ve kostümlerin sade ve doğal olmasına özen gösterilecektir.
• Doğa sevgisinin geliştirilmesi amaçlanacaktır.

Bu bilgiden hareketle Selda, okulundaki hangi etkinliğin duyurusuna bakıyor olabilir?
Cevap: D) Tiyatro


6. Yıldız Mahallesi çocukları oyun oynamak için parka gittiklerinde parkta iş makinelerini görmüşlerdir. Çalışanlara ne yaptıklarını sorduklarında parkın yıkılacağını öğrenmişlerdir. Bunu duyan çocuklar, parkın yıkılmaması için pankartlar hazırlayıp düşüncelerini ifade etmişlerdir.

Çocuklar böyle davranarak aşağıda verilen haklardan hangisini savunmuşlardır?
Cevap: B) Oyun hakkı


7. 4-C sınıfı öğrencilerinden Işın, Gamze ve Utku, 23 Nisan’da yaptıkları tiyatro gösterilerinde çok başarılı olmuşlardır. Herkes bu gösteriyi çok beğenmiştir.
Sizce bu öğrenciler aşağıdaki topluluklardan hangisine katılarak tiyatro yeteneklerini geliştirebilirler?
Cevap: C) Drama kulübü


8. I. Vatanına sahip çıkar.
II. Milletine sevgi duyar.
III. Hak ve özgürlüklerine sahip çıkar.

Özgürlüğüne önem veren bir birey yukarıdakilerden hangisine dikkat etmelidir?
Cevap: D) I-II-III


9. Çocuk olarak haklarımızı bilmemizin önemi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D) Gerektiği durumlarda haklarımızı talep etmek

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.