Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
27 Şubat 2020, 11:20
Enes Enes
Üye
Konu Sayısı: 144

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 55-56-57-58-59-60-61. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 4. Sınıf MEB Yayınları Trafik Güvenliği Ders Kitabı 55-56-57-58-59-60-61 sayfa cevapları Yapalım Öğrenelim

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

4. Sınıf Trafik Güvenliği MEB Yayınları Sayfa 55 Ders Kitabı Cevapları

A – Aşağıdaki kavramlar ile resimleri eşleştiriniz.

4. Sınıf Trafik Güvenliği MEB Yayınları Sayfa 55 Ders Kitabı Cevapları

4. Sınıf Trafik Güvenliği MEB Yayınları Sayfa 56 Ders Kitabı Cevapları

B – Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

  1. D
  2. Y
  3. D
  4. Y
  5. D
  6. D
  7. D
  8. D
  9. D
  10. Y
  11. D
  12. D
  13. Y
  14. D
  15. Y
  16. Y
  17. D
  18. D

4. Sınıf Trafik Güvenliği MEB Yayınları Sayfa 57 Ders Kitabı Cevapları

C – Aşağıdaki cümlelerde noktalı yerlere tabloda verilmiş olan sözcük ya da sözcük gruplarından uygun olanı yazınız.

1. Trafikle
2. trafik polisinin
3. yoğunluğunun
4. ön
5. öncelik
7.  ekonomisine
6. duraklar
8. uyulmaması
9. iklim koşulları
10. toplumu
11. sorumluluğu

4. Sınıf Trafik Güvenliği MEB Yayınları Sayfa 58 Ders Kitabı Cevapları

Ç – Aşağıdaki sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki kurumlardan hangisinin trafikle ilgili görevi yoktur?
Cevap: C şıkkıdır.


2. Trafik akışının düzenleyerek trafik güvenliğinin sağlanması hangi meslek grubunun görevidir?
Cevap: C şıkkıdır.


3. Ulaşım süresi kısa olduğu için tercih edilen ulaşım türü hangisidir?
Cevap: B şıkkıdır.


4. Hangisi trafik kazaları nedeniyle oluşan sorunlardan değildir?
Cevap: C şıkkıdır.


5. Toplu taşıma araçlarının kirletilip yıpratılmasının sonuçları hangi seçenekte verilmiştir?
Cevap: C şıkkıdır.


6. Aşağıdakilerden hangisi trafik kazalarının sebeplerinden değildir?
Cevap: A şıkkıdır.

4. Sınıf Trafik Güvenliği MEB Yayınları Sayfa 59 Ders Kitabı Cevapları

7. Emniyet kemeri ile ilgili yapılan açıklamalardan hangisi doğrudur?
Cevap: A şıkkıdır.


8. Hangisi yolcuların uyması gereken kurallardan değildir?
Cevap: A şıkkıdır.


9. Trafik kazalarının etkileri hangi seçenekte doğru verilmiştir?
Cevap: C şıkkıdır.


10. Trafik kazasına sebep olan en önemli unsur hangi seçenekte verilmiştir?
Cevap: B şıkkıdır.

4. Sınıf Trafik Güvenliği MEB Yayınları Sayfa 60 Ders Kitabı Cevapları

D – Aşağıdaki soruların cevaplarını altlarına yazınız.
1. Trafikle ilgili meslekler nelerdir?
Cevap: Trafik polisi, şoför


2. Neden toplu taşıma araçlarını kullanmalıyız? Açıklayınız.
Cevap: Trafik yoğunluğu azalır ve çevre kirliğini de azaltmış oluruz.


3. Toplu taşıma araçlarında hareketi kısıtlayıcı özel durumu olanlara (engellilere, hastalara, yaşlılara, hamilelere ve yanında küçük çocuğu olanlara) nasıl davranılmalıdır?
Cevap: Onlar için özel yerlere oturmamalıyız ve onları görünce yer vermemiz gerekmektedir.


4. Trafik kazalarının sebeplerini ve önlenmesi için alınması gereken önlemleri açıklayınız.
Cevap: Trafik kurallarına uyulmaması ve dikkatsizlik. Halk bilinçlendirilmeli onları bilinçlendirmek için kısa eğlenceli filmler yapılmalı ve seminerler düzenlenmelidir.


5. Emniyet kemeri ve çocuk güvenlik koltuğu kullanmanın önemini yazınız.
Cevap: Emniyet kemeri kaza anında bizi hayata bağlar. Çocuk koltuğu ise küçük çocukların kaza anında korunması içindir.


6. Üzeri açık taşıtlarda ve yük üzerinde yolculuk yapmanın sakıncalarını açıklayınız.
Cevap: Emniyet kemeri olmadığından ve çok rüzgar alan bir yer olduğu için düşme ve yaralanma tehlikesi vardır.


7. Trafikte saygılı, sabırlı ve sorumlu davranmanın önemini açıklayınız.
Cevap: Bu şekilde duyarlı davranışları yapmış oluruz ve etkin bir dil kullanmış oluruz.


8. Trafik kurallarına uyulmaması hayatımızı nasıl etkiler?
Cevap: Seyehat ederken can güvenliğimiz azalır. Kazalar olası hale gelir ve insanlara da hem maddi hemde manevi zararlar gelir.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 53-54. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Etiket: 4 sınıf trafık kurallarına uyumlu resımler,

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.