4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 70-72-73. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 70-72-73. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 70-72-73. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2026-2027 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Hafif Yaralanmalarda İlk Yardım Uygulamaları konusunun yer aldığı 4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 70-72-73 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

4.Sınıf MEB Yayınları Trafik Güvenliği Ders Kitabı 70-72-73. Sayfa Cevapları Hafif Yaralanmalarda İlk Yardım Uygulamaları


4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları MEB Yayınları

Derse Hazır Mıyız?

Meral Hanım, mutfakta akşam yemeğini hazırlıyordu. Eli ocaktaki tencereye çarptı ve elinin üstü yandı. Sizce Meral Hanım görselleri verilen uygulamalardan hangilerini yaparsa doğru ilk yardım müdahalesi yapmış olur? Görseller arasından doğru ilk yardım müdahalelerini seçelim, işaretleyelim.
Cevap: Doğru müdahaleler: elini temiz bir bezle sarmak, yanan yere poşet içinde buz koymak ve elini soğuk suyun altına tutmak. Diş macunu, yumurta ve yağ sürmek yanlış müdahalelerdir.

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 72 Cevapları MEB Yayınları

Yakın çevremizde (ev, okul, park vb.) yaşanan hafif yaralanma durumlarını araştırarak tabloyu dolduralım. Yaralanma türünün (burkulma, çarpma, kanama vb.) nasıl oluştuğunu kısaca açıklayalım ve açıklamamızı görsellerle destekleyelim. Hafif yaralanma durumunda yapılması gereken doğru ilk yardım müdahalesini maddeler halinde yazalım.
Cevap:
1. Hafif yaralanma türü (çarpma): Kaydıraktan kayarken dengemizi kaybedip kolumuzu sert şekilde yere vurmamız.
Yapılması gereken doğru ilk yardım müdahalesi: Kolumuzu vurduğumuz noktada şişlik veya morarma meydana gelebilir. Bunun için oluşan şişliği, morluğu önlemek ve acıyı azaltmak için yaralı bölgeye buz uygulaması yapılır.
2. Hafif yaralanma türü (kanama): Makasla ödevimizi yaparken parmağımıza kesik atmamız sonucu kanaması.
Yapılması gereken doğru ilk yardım müdahalesi: İlk olarak antiseptik solüsyon ve hidrofil gaz sterille temizlenmelidir. Yara ve çevresi temiz bir bezle kurulanır. Yarayı dış etkilerden korumak için yaralı bölge yara bandı ile kapatılır.

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 72 Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 73 Cevapları MEB Yayınları

Örnek olayı okuyalım. Olayda geçen ilk yardım uygulamaları sırasında yapılan yanlış müdahaleleri bularak altını çizelim. Yanlış ilk yardım müdahaleleri yerine yapılması gerekenleri düşünelim, sınıf arkadaşlarımızla paylaşalım.
Cevap:
Yanlış yapılan durumlar:

  • Kemal, kardeşinin boğazına elma takıldığını düşünerek kardeşinin sırtına vurdu.
  • Dizime sıcak su torbası uygularsam dizimin şişmesini önleyebiliriz.
  • Hemen yerdeki elma ağacının yapraklarından birini yaranın üzerine sardı.

Bunlar yerine;

  • Kemal, öksüren kardeşini öksürmeye teşvik etmeli, sırtına vurmamalıydı.
  • Dedesi dizine buz uygulaması yapmalıydı.
  • Dedesi yarayı su ve sabunla temizledikten sonra yaranın üzerine yara bandı yapıştırmalıydı.

Öğrendiklerimizi Değerlendirelim

Defterimize hafif yaralanmanın yaşandığı ve ilk yardımda doğru müdahalelerin yapıldığı bir hikaye yazalım. Yazdığımız hikayeyi sınıf arkadaşlarımızla paylaşalım.
Cevap: Beden eğitimi dersinde arkadaşlarımızla oyun oynuyorduk. Bir arkadaşımız hızlı koştuğu için düştü. Düşünce dizi kanadı. Biz de öğretmenimize haber verip ilk yardım dolabından gerekli malzemeleri getirdik. Arkadaşımızın yarasını pamuk ve antiseptik solüsyon ile temizleyerek yara bandı taktık.

Aradığınız ödevi bulamadıysanız lütfen MEB Yayınları 2026 veya Anka Yayınevi 2026 ana içeriğimizi ziyaret ediniz.

Forum Sınıf Arama

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.

Örnek Kullanım: 3. sınıf türkçe sayfa 11 forum sınıf