Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
18 Haziran 2021, 18:14
Beyza Sultan Beyza Sultan
Üye
Konu Sayısı: 300

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 72-73-74-75. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf MEB Yayınları Trafik Güvenliği Ders Kitabı 72-73-74-75.Sayfa Cevapları Yapalım Öğrenelim

4. Sınıf Trafik Güvenliği MEB Yayınları Sayfa 72 Ders Kitabı Cevapları

A – Aşağıdaki malzemelerden ilk yardım çantasında bulunması zorunlu olanları ok işareti
ile ilk yardım çantasına taşıyınız.
Cevap:
ilk yardım çantasında; 1, 2, 5, 8, 9, 10, 11, 13, 14 bulunması gerekir.

4. Sınıf Trafik Güvenliği MEB Yayınları Sayfa 73 Ders Kitabı Cevapları

B – Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
Cevap:

(D) 1.
(Y) 2.
(D) 3.
(D) 4.
(D) 5.
(D) 6.
(D) 7.
(Y) 8.
(D) 9.
(Y) 10.


C – Aşağıdaki cümlelerde noktalı yerlere tabloda verilmiş olan sözcük ya da sözcük gruplarından uygun olanı yazınız.
Cevap:
1….çantasında…
2….112…
3…..olay yeri…
4….ilk yardım…
5….yaralanmalarda…


4. Sınıf Trafik Güvenliği MEB Yayınları Sayfa 74 Ders Kitabı Cevapları

Ç – Aşağıdaki sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki malzemelerden hangisinin ilk yardım çantasında bulunması zorunlu değildir?
Cevap: c) Tırnak makası


2. Bir trafik kazasına tanık olan kişi ne yapmalıdır?
Cevap: a) 112 Acil Yardım Merkezini arayarak trafik kazası hakkında bilgi vermeli.


3. Aşağıdaki meslek gruplarından hangisi tıbbî müdahalede bulunamaz?
Cevap: c) Polis


4. Hafif yaralanmalarda hangisi kullanılır?
Cevap: b) Yara bandı


5. Verilen seçeneklerden hangisi yanlıştır?
Cevap: c) Polis çağırmak için 111 aranmalıdır.


D – Aşağıdaki soruların cevaplarını altlarına yazınız.

1. İlk yardım çantasında bulunan malzemeleri ve nerelerde kullanıldığını yazınız.
Cevap: Sargı bezi, çengelli iğne, küçük makas, yara bandı, tıbbi eldiven, antiseptik solüsyon, hidrofil gaz steril bulunur.

2. Trafikte ilk yardım gereken durumlarda kimlerden yardım istenir?
Cevap:  112 İlk Yardım , polisten, jandarmadan yardım istenir.

3. Yanlış yapılan ilk yardım uygulamaları nelere sebep olabilir?
Cevap: Yanlış yapılan uygulama kişinin sakat kalmasına ya da ölmesine sebep olabilir.

4. Hafif yaralara nasıl müdahale edilir?
Cevap:  Yaranın üzerine tentürdiyot sürüp yara kapatılmalıdır.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 70-71. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.