Cevap Yaz
23 Eylül 2022, 11:26 - Furkan Yazdı

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 158-159-160-161. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4.Türkçe Ders Kitabı 158-159-160-161. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Akdeniz’le Röportaj Metni Cevapları konusununda bulunduğu 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 158-159-160-161 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlarda yazarak bildirebilirsiniz.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 158-159-160-161. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 158-159-160-161. Sayfa Cevapları Akdeniz’le Röportaj

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 158 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Ülkemizi çevreleyen denizler hangileridir?
Cevap: Ülkemizi çevreleyen denizler Akdeniz, Karadeniz, Ege Denizidir.

2. Okyanus deyince aklınıza neler geliyor?
Cevap: Okyanus deyince aklıma denizlerden kat kat büyük su geliyor.

1. Etkinlik

Görselden hareketle dinleyeceğiniz metnin konusunu tahmin ediniz. 

Cevap: Görselde deniz olduğu için dinleyeceğimiz metin denizlerle alakalı olabilir.

2. Etkinlik

Metni dinlerken önemli bilgileri not alınız.
Cevap: Akdeniz’in suyu tuzludur, hiç tsunami olmamıştır, balıklar karadenize kadar gider.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 159 Cevapları MEB Yayınları

3. Etkinlik

Metni dinleme sırasında sorulan soruları cevaplayınız.
1. soruya verdiğim cevap: Kendisi hakkında bilgi vermiş olabilir.
2. soruya verdiğim cevap: Yazın güneşin bağrında kaldığım için suyum tuzlu demiş olabilir.
3. soruya verdiğim cevap: Suyu temiz olduğu için akdeniz denilmiş olabilir.


4. Etkinlik

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip tahminlerinizin doğruluğunu sözlükten kontrol ediniz. Kelimelerle birer cümle kurunuz. Kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

hobi

Tahminim: Severek yapılan bir iş.
Anlamı: Asıl uğraşı dışında insanın dinlendirici ve hoşlandığı bir işi yapması.
Cümlem: Oyun oynamak çoğu insanın yaptığı bir hobidir.


gelgit

Tahminim: Denizlerin bazı zamanlarda kendi kendine azalması.
Anlamı : Denizlerin kıyı şeritlerinde suyun zaman zaman çekilip tekrar yükseklik seviyesinin artması olayıdır.
Cümlem: Dün ki gelgit olayında deniz 1 metre yükseldi.


aziz

Tahminim: Önemli bir şey
Anlamı : Yerel kişiler tarafından kutsal ve değerli kabul edilen kişi veya cisim vb.
Cümlem: Peygamberler insanlar tarafından Aziz kabul edilir.


okyanus

Tahminim: Denizlerden kat kat büyük su birikintisi
Anlamı : Kıtalar’ı birbirinden ayıran büyükçe deniz.
Cümlem: Büyük Okyanus, Dünya’daki en büyük okyanustur.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 160 Cevapları MEB Yayınları

5. Etkinlik

Soruları metne göre cevaplayınız.

1. Akdeniz’in hobisi ve fobisi nedir?,
Cevap: Hobisi ay ile gelgit olmak ve fobisi tsunamidir.

2. Akdeniz’in suyu neden tuzludur?
Cevap. Yaz sıcağında terlediğinden dolayı.

3. Akdeniz’in suları nerelere kadar uzanır?
Cevap: Atlas, Hint, Büyük Okyanus; Ege, Marmara ve Karadeniz’e kadar uzanır.

4. Sizce Akdeniz’e niçin Akdeniz adı verilmiştir?
Cevap: Suları temiz olduğundan dolayı olabilir.

7. ETKİNLİK:

Akdeniz’in konuşmalarını tutarlı buluyor musunuz?
Cevap: Akdeniz’in konuşmalarını  tutarlı buluyorum.

8. Etkinlik

“ki” bağlacının yazımında yanlışlık olan cümlelerin doğrusunu yazınız.

1. Eh tabiki, dedi. Göğsü kabardı.
Cevap: Eh tabi ki dedi. Göğsü kabardı.

2. Tarih şahittir ki hiçbir tsunamiye adım karışmadı.
Cevap: Tarih şahittir ki hiçbir tsunamiye adım karışmadı.

3. Durmaz tabi ki.
Cevap: Durmaz tabi ki.
4. İnanki bir balığına “kışt” bile demedim.
Cevap: İnan ki bir balığına “kışt” bile demedim.


9. Etkinlik

“Denizlerin kirlenmesi, canlıları nasıl etkiler?” Sınıfça konuşunuz.

Cevap: Denizlerin kirlenmesi en önce deniz canlılarına zarar verir, nesillerinin tükenmesine yol açar. Ölmeyen balıkları biz yediğimiz içinde onun pisliği bize geçeceği için bizde zarar görebiliriz.

10. Etkinlik

Metinden yararlanarak defterinize hayali ögeler içeren kısa bir metin yazınız.

 


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 161 Cevapları MEB Yayınları

11. Etkinlik

Harita sembollerini anlamlarıyla eşleştiriniz.
Cevap:

4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 161 Ders Kitabı Cevapları


GELECEK DERSE HAZIRLIK

Efsane nedir? Bölgenize ait bir efsaneyi araştırıp dosya kağıdına yazınız.
Cevap: Efsane gerçek olmayan, olağanüstü olayların yer aldığı halk edebiyatı türüdür.

MUSA AĞACI EFSANESİ
Hz. Hızır ile Hz. Musa birlikte Samandağ Sahili’nde buluşarak dağa çıkmışlar. Musa Ağacının olduğu yere geldiklerinde Hz. Musa elinde olan asayı toprağa saplayarak eğilip su içer. Bir müddet sonra dönüp baktığında asanın yeşererek fidana dönüştüğünü görür. Ab-ı Hayat suyuyla hayat bulan asa binlerce yılda gelişerek bugünkü halini aldığına inanılmaktadır. 

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.