Cevap Yaz
27 Kasım 2022, 15:46 - Sena Yazdı

4. Tema Değerlendirme Soruları Cevapları (5. Sınıf Türkçe Anıttepe)

4. Tema Değerlendirme Soruları Cevapları (5. Sınıf Türkçe Anıttepe) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 4. Tema Değerlendirme Soruları konusuna ait çeşitli testlerin, metin sorularının ve ve çalışmaların bulunduğu 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 132-133-134 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

4. Tema Değerlendirme Soruları Cevapları ve Çalışmaları 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık Sayfa 132-133-134 Cevapları

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 132  Cevapları Anıttepe Yayıncılık

A. 1, 2, 3, 4, 5 ve 6. soruları yukarıdaki paragrafa göre cevaplayınız.

1. Paragrafa göre Anadolu’daki konukseverlik ne ile başlar?
Cevap: Paragrafa göre Anadolu’daki konukseverlik kahve ile başlar.


2. Yazara göre acı bir kahveyi paylaşmak neyin ifadesidir?
Cevap: Yazara göre acı bir kahveyi paylaşmak acıları paylaşmanın ifadesidir.


3. “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var.” sözünden ne anlıyorsunuz?
Cevap: Bu sözden kahvenin insan ilişkilerinde önemli bir yere sahip olduğunu anlıyorum.


4. “Dillere destan” sözünü açıklayınız.
Cevap: Dillere destan; ünlü, herkesin bilip konuştuğu demektir.


5. Paragrafın konusu nedir?
Cevap: Kahvenin insan ilişkilerinde ve gönül ilişkilerindeki yeri.


6. Paragrafın ana fikrini yazınız.
Cevap: Dostumuzla bir şeyler paylaşmanın ve kahvenin önemi.


B. Aşağıdaki cümlelerde ifade edilenler doğru ise ”D”, yanlış ise “Y” yazınız.
Cevap: 

(D) “Gider oldum kömür gözlüm, elveda.” cümlesinde benzetme vardır.
(Y) “Sakla samanı, gelir zamanı.” cümlesinde koşul anlamı vardır.
(Y) “Bu çocuk tilki gibi kurnazdır.” cümlesinde çocuk, kurnaza benzetilmiştir.
(D) “Okulun duvarlarına da resim çizmişsiniz.” cümlesindeki “duvarlarına” kelimesinde yapım eki yoktur.


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 133 Cevapları Anıttepe Yayıncılık

C. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri, yay ayraç içinde verilenlerden uygun olanları ile doldurunuz.
Cevap: 

• “Yazar, hikâyesinde gurbetteki bir çocuğun yaşam mücadelesini anlatıyor.” cümlesi ….…NESNEL….… anlatımdır.

• “Eser, okuyan herkesi saran, kolay anlaşılan cümlelerden oluşmuş.” cümlesi ….…ÖZNEL….… anlatımdır.

• ”Yağmur sabaha kadar yağarsa göl taşar.” cümlesinde ….…KOŞUL-SONUÇ….… anlamı vardır.

• “Şiir, en eski dönemlerden beri insanın ruhunu ayna gibi yansıtmıştır.” cümlesinde şiir ….…AYNAYA….… benzetilmiştir.

• “Saygı kelimesi say-gı şeklinde hecelerine ayrılır.” cümlesinde kısa çizgi ….…KELİMEYİ HECELERİNE AYIRMAK….. amacıyla kullanılmıştır.


Ç. Aşağıdaki 1, 2, 3 ve 4. soruları verilen paragrafa göre cevaplayınız.

1. Paragrafın konusu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) Martıların Kız Kulesi’ni ne amaçla kullandıkları 


2. Paragraftan yola çıkarak verilenlerden hangisi doğrudur?
Cevap: C) Kız Kulesi deniz feneri olarak yapılmıştır. 


3. Paragrafta geçen “inşa etmek” kelimesi yerine aşağıdakilerden hangisi kullanılabilir?
Cevap: B) Kullanmak 


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 134 Cevapları Anıttepe Yayıncılık

4. Paragrafın başlığı aşağıdakilerden hangisi olabilir?
Cevap: C) Martılar ve Kız Kulesi 


5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde noktalı virgül doğru kullanılmıştır?
Cevap: B) Yazdığım şiirleri, öyküleri kitaplaştırmak isterdim; sonunda başardım. 


6. Aşağıda “kâğıdın geri dönüşümü” konulu bir deneyin basamakları karışık olarak verilmiştir. Buna göre basamakların doğru sıralanışı nasıl olmalıdır?
Cevap: C) 1-3-5-2-4


7. Garson lokantada Okan ve arkadaşlarının siparişini almaktadır. Emrah, acısız bir lahmacun, bir ayran; Ahmet, acılı iki lahmacun, bir su; Demet, kaşarlı pide, bir çay; Çiğdem ise sucuklu kaşarlı pide ve soda istemiştir. Buna göre aşağıdaki sipariş listesinden hangisi doğrudur?
Cevap: C) Çiğdem

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.