Cevap Yaz
2 Ocak 2023, 18:45 - Sena Yazdı

3.Tema Değerlendirme Soruları Cevapları (5. Sınıf Türkçe Anıttepe)

3.Tema Değerlendirme Soruları Cevapları (5. Sınıf Türkçe Anıttepe) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 3.Tema Değerlendirme Soruları konusuna ait testlerin bulunduğu 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 100-101-102 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3.Tema Değerlendirme Soruları Cevapları (5. Sınıf Türkçe Anıttepe)

3.Tema Değerlendirme Soruları Cevapları ve Çalışmaları 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık Sayfa 100-101-102 Cevapları

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 100 Cevapları Anıttepe Yayıncılık

A. 1, 2, 3, 4, 5 ve 6. soruları yukarıdaki paragrafa göre cevaplayınız.

1. Paragrafın konusu nedir?
Cevap: Paragrafın konusu çayın hasadı.


2. Katılımcılar bu turda neler yapıyor?
Cevap: Katılımcılar bu turda geceleri ateş başında oturuyor, horon tepiyor ve çayları topluyorlar.


3. Katılımcılar geceleri nasıl vakit geçiriyorlar?
Cevap: Katılımcılar geceleri ateş başında oturuyor veya horon tepiyorlar.


4. “Geceyi horonlar ısıtıyor.” sözüyle anlatılmak istenen nedir?
Cevap: Gece horon oynadıklarını anlatmak istemiştir.


5. Paragraftaki altı çizili söz öbeğinin cümleye kattığı anlamı yazınız.
Cevap: Altı çizili söz Ayder Yaylası’na gidenlerin oranın güzelliğini gördüklerini  anlatmaktadır.


6. Paragrafta koyu renkle verilen kelimelerin zıt anlamlılarını yazınız.
Cevap:

Var→ yok
Taze→ bayat
Sonra→ önce
Serin→ ılık


B. Aşağıdaki cümlelerde verilen bilgilerden doğru olanlara “D”, yanlış olanlara “Y” yazınız.
Cevap:

(D) Tamamlanmamış cümlelerin sonuna üç nokta konur.

(D) Ünlem işareti yay ayraç içinde verilirse cümleye küçümseme, alay anlamı katar.

(D) ”İstanbul, dünyanın en güzel şehridir.” cümlesine kişisel görüş anlamı katan sözcük öbeği “en güzel” dir.

(Y) Kişisel görüş içeren cümleler nesneldir.

(D) ”Sivas, en çok yağış alan şehrimizdir.” cümlesi kanıtlanabilir niteliktedir.


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 101 Cevapları Anıttepe Yayıncılık

C. Aşağıda verilen cümleleri neden–sonuç ilişkisine göre eşleştiriniz.
Cevap:

1: ç
2: d
3: a
4: c
5: b


Ç. 1 ve 2. soruyu aşağıda verilen paragrafa göre cevaplayınız.

1. Paragrafın konusu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) Su enstitüsü ve yapacağı çalışmalar 


2. Bu paragraf için yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri söylenemez?
Cevap: D) I ve IV 


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 102 Cevapları Anıttepe Yayıncılık

3. Aşağıdaki cümlelerden hangisi neden–sonuç bildirir?
Cevap: A) Televizyon seyretmek çocuklarda pek çok olumsuz davranışa sebep oluyor. 


4. Aşağıdaki cümlelerden hangisi amaç–sonuç bildirir?
Cevap: C) Terlemek için üstüme kalın yorganlar örttüm. 


5. Aşağıdaki cümlelerden hangisinin sonuna üç nokta getirilemez?
Cevap: C) Ne kadar şendik çocukken 


6. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde ünlem işareti diğerlerinden farklı amaçla kullanılmıştır?
Cevap: A) Beyefendi yine hepimizi güldürdü (!) 


7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde noktalama yanlışı vardır?
Cevap: B) Sen de dağdaki çiğdemlerden topladın mı. 

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.